Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

START KÖTÜ FİNİŞ İYİ OLSUN

Yazının Giriş Tarihi: 07.10.2021 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.10.2021 00:02

Lig başlangıcı iyi değil ama Bursaspor’un geçtiğimiz sezonun son düdüğüne kadar içine düştüğü girdabı yaşayacağını düşünmüyorum. Kanaatim ve temennim o dur ki; milli ara Timsah’a ilaç gibi gelebilir.

Timsah’ın 7 maçlık MR’ına baktığınızda savunma ve hücum arasındaki bağlantıyı sağlama işini bir tek Emirhan’ın üzerine yıkmaları sorun yaratıyor.

Mesela; son Ankaragücü maçında, kaptanın Tim Matavz ile Elton’un arasına girdiği anlarda sahada 6-0-4 gibi birbirinden kopuk hatlara sahip bir dizilişe bürünüyordu ki bu negatif görüntünün bedeli de kalesinde gördüğü 4 golle ödendi.                            

Bunun bir başka nedeni de Yeşil Beyaz savunmanın savrukluğu ve hantallığındandı...

Geçen sezondan beri süregelen defansın göbeğindeki arıza halen sürüyor. Cüneyt Köz ve Luca Capan ikilisi genelde birbirlerinden çok kopuk oynuyorlar. Bazen de yapışık ikizler gibi yan yana gelip aynı topa ikisi de müdahale edince, aralarına sızan rakip forvet ikisini de aynı ekarte edip kaleyle karşı karşıya geliyor...

Son maçta Eren Derdiyok’un attığı karbon kopya 3 gole baktığınızda bu olumsuzluk hemen fark ediliyor.

Bursaspor’un ikinci yarılarda rakiplerden çok yoğun baskı yemesi fiziki yetersizliğe işaret gibi...

‘Takımın kondisyonu yerlerde’ lafı tehlikelidir. Tekerrürü daha da tehlikelidir.

Artık icraat zamanı...

Milli maç arası fizik kondisyonunun toparlanması açısından faydalı olacak. Özcan Bizati hocamız yan toplardaki zaafiyetler, oyun kuruluşundaki yavaşlık, pozisyon üretmede bireysellikten kurtulmuş atak varyasyonları konusunda da takımıyla mesai yapması lazım. Tecrübesiyle bu problemleri aşacaktır.

Rakip kaleye inmek için yapılan çabalar bireysellikle sınırlı kalmamalı. Kanat varyasyonlarını, verkaçları, defans arkasına sarkmaları ve duvar olmaları da hücum zenginliğine katkı sağlayacaktır.

Yoksa gol çok zor… 

Şu bir gerçek ki; Bruno kesinlikle forvet arkası değil. Devamlı geri gelerek top alması Timsah’ın ileride eksik kalmasına sebep oluyor.

Tim Matavz önde yapayalnız. Sola kayarak çalışkanlığı olmasa sıkıntı büyük.

Elton ile Ofosu’nun başına buyruk futbolu bu yalnızlığı büyütüyor. Bu takımda bana göre en verimli oyuncuların başında Namık Alaskarov geliyor. Fatih Tekke döneminde olduğu gibi Azeri oyuncuyu sol uca kaydırmak onu kısıtlamak tabii ki çılgınlık. Olağanüstü yeteneği onu takımının en özgür oyuncusu yapmakta...

Onur Atasayar’ın içeri ve geriye oynadığı toplar bulunduğu kulvarın verimini düşürüyor. Geçen sezon yaptığı gibi öne verip bindirme yapmayı da düşünmeli.

Bursaspor’un kadrosunda gelecek açısında çok yetenekli gençler var. 

Eminim ki, onları kazanınca, onlar da Bursaspor’a maç kazandıracak.

Futbol böyledir.

Hem gençleri hem de maçları kazanmak zordur.

Biraz sabır...  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.