Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UEFA'da yeni turnuva hazırlığı

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), bünyesindeki federasyonların milli takımları arasında oynanacak maçlarda önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2014 00:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2014 00:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
UEFA'da yeni turnuva hazırlığı
 54 üyeli UEFA'nın Kazakistan'da yapılacak yıllık olağan kongresinde, 'Uluslar Ligi' adlı yeni bir turnuvaya onay verilmesi bekleniyor. Onay halinde söz konusu turnuva büyük oranda hazırlık maçlarının yerini alacak ve bu turnuvada başarılı olacak takımlar Dünya Kupası'na ve Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılma hakkı kazanabilecek.

Yarı final ve final maçları 2019, 2021, 2023 gibi sonu tek sayı ile biten yıllarda düzenlenmesi planlanan turnuvaya daha önce UEFA İcra Komitesi onay vermişti. Turnuvaya katılacak takımların dört artı kategoride mücadele etmesi; birinci grupta İspanya, Almanya, İtalya, Hollanda ve İngiltere dahil 14 takımın yer alması öngörülüyor.

Karşılaşmaların formatı henüz netleşmese de, yarı final ve final maçlarının tarafsız sahada oynanması güçlü bir olasılık. 'Uluslar Ligi 'ile birlikte Dünya Kupası ve Avrupa Futbol Şampiyonası elemlerinde oynanan play-pff maçlarının kaldırılması ve özellikle alt grupların finalini kazanan ülkelerin bu turnuvalara doğrudan katılma hakkı elde etmeleri düşünülüyor.

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino Kongre öncesi yaptığı açıklamada, UEFA Başkanı Michel Platini'nin açılış konuşmasının 'Avrupa futbolu' için bir dönüm noktası olacağını söyledi.

Şike ile mücadele de gündemde

UEFA Kongresi'nde ele alınacak bir diğer konu da şike ile daha etkin mücadele edilmesi olacak. Gianni Infantino UEFA'nın yılda 32 bin karşılaşmayı denetlediğini, bu maçların sadece binde yedisi hakkında kendilerine ihbar geldiğini söyledi. İhbarın şike anlamına gelmediğini vurgulayan Infantino yine de ihbar oranının artması gerektiğine dikkat çekti.

Infantino, her ülkede şike yapanlara ömür boyu müsabakalardan men dahil daha ağır cezalar verilmesini istediklerini belirtti.

(Hürriyet)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.