Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kış Olimpiyatları'na sonunculukla başladık

Kış Olimpiyatları’nda sahne alan ilk Türk sporcu Kelime Çetinkaya, kadınlar kayaklı koşu skiatlonda son sırayı elde etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2014 04:14
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2014 05:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kış Olimpiyatları'na sonunculukla başladık
Rusya’nın ev sahipliğinde 22.’si düzenlenen Kış Olimpiyat Oyunları’nda yarışlar dün başladı. Oyunlarda sahneye çıkan ilk Türk sporcu Kelime Çetinkaya, kayaklı koşu kadınlar skiatlon yarışında 47.17.7’lik dereceyle son sırayı aldı. Yarışta sporcular ilk 7.5 kilometreyi klasik, ikinci 7.5 kilometreyi serbest stille geçerken altın madalya, Norveçli Marit Bjoergen’e gitti.

‘SKIATLON BENİM YARIŞIM DEĞİLDİ’

Tüm zamanların en fazla Dünya Kupası yarışı kazanmış ismini, 38.35.4’lük derecesiyle İsveçli Charlotte Kalla takip etti. Podyumu tamamlayan isim ise Norveçli Heidi Weng’di. Yarış sonrasında Kelime, güneşli hava ve yapay kar nedeniyle oldukça zor bir yarışın koşulduğunu belirtip “Sprint ve klasik yarışım var. Skiatlon benim yarışım değildi. Sprint ve klasikte elimden geleni yapacağım” dedi.

İLK GÜN İLK REKOR

Oyunların ilk gününde Sven Kramer, sürat pateni 5000 metre erkekler yarışında kendisine ait olan 6 dakika 14.60’lık Olimpiyat rekorunu 6 dakika 10.76 saniyeye taşıdı ve altın madalya kazandı. Soçi’de ilk şampiyonluk ise erkekler snowboard slopestyle’da ABD’li Sage Kotsenburg’a gitti. Biatlon Erkekler sprint yarışında ise şampiyonluk Ole Einar Bjoerndalen’in oldu. Diğer sonuçlar: BUZ HOKEYİ: Kadınlar: ABD-Finladiye: 3-1, Kanada-İsviçre: 5-0.

(Hürriyet)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.