Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

25. Bodrum Cup’la Ege’de dostluk rüzgârları esecek

Türkiye’nin en büyük deniz organizasyonlarından biri olan Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışları, 25. Gümüş Yılı'nda Muğla’nın Bodrum ilçesinde başladı. Her yıl 21-25 Ekim arasında düzenlenen yarışlar, bu yıl bir...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
25. Bodrum Cup’la Ege’de dostluk rüzgârları esecek
Türkiye’nin en büyük deniz organizasyonlarından biri olan Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışları, 25. Gümüş Yılı'nda Muğla’nın Bodrum ilçesinde başladı. Her yıl 21-25 Ekim arasında düzenlenen yarışlar, bu yıl bir ilk olarak bütün yelkenli ve yelkensiz teknelerin deniz üstünde yaptığı kortejle start aldı. Bodrum-Gümüşlük rotasında yarışacak yaklaşık 60 ahşap tekne, deniz üstünde kıyasıya mücadele verdi. Ege’de dostluk rüzgarları estirecek yarışlar, Bodrum'un Yalıkavak, Gümüşlük ve Turgutreis beldeleriyle Yunanistan'ın İstanköy (Kos) ve Leros adalarında yapılacak. Almanya, Hollanda, Belçika ve İngiltere gibi birçok Avrupa ülkesinden de yarışçı katılıyor.

Bodrum-Gümüşlük etabı, rüzgârın az olması sebebiyle geç başladı. Gulet, Gulet XLarge, Thrandil, Klasik ve Polyester kategorilerinde düzenlenen yarışlar, denizde renkli görüntülere sahne oldu. “Açelya” isimli teknenin ekibi ve mürettebatı tarafından, sahibinin bir süre önce vefat etmesinden dolayı denize çelenk atıldı.

Yarıştan önce gazetecilerin sorularını cevaplayan organizatör Era Yelken Kulübü Başkanı Emin Aras, Bodrum Cup’un bu yıl 25. defa düzenlendiğini, beş etaptan oluştuğunu ve 1 milyon euroya mal olduğunu belirtti. Aras, bütçenin büyük bir bölümünün sponsorlar tarafından ve imece usulü karşılandığını ifade etti.

Beş gün sürecek yarışlar, Palmarine Bodrum’da düzenlenecek kokteyl ve ödül töreniyle son bulacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.