Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal medya, tarih ve seçim

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2019 00:02

Sayılı günler çabuk gelip geçiyor. Dün bir bugün iki diye hesap kitap yaparken bir baktık ki mahalli idarelerde, belediyelerde seçim yapılalı tam 5 yıl olmuş. Zaman su gibi akıp giderken, bizler yeni belediye başkanlarıyla ilgili seçim çalışmalarını pür dikkat izliyoruz.

Dün sabah, Cumhur ittifakı AK Parti Nilüfer adayı Necati Şahin, sanal seçim ofisi projesini açıkladı. Evet, günümüzde haberleşme eskiden radyo ile başlayıp, gazeteler, dergiler, TV ekranları derken şimdi en fazla haberleşme görüntüsü ise sosyal medyada gelişti. Dünyanın neresinde olursanız olun, haberlerden haberdar olmak istediğinizde, sosyal medya hesaplarını açıp baktığınızda neler olmuş, neler bitmiş görebiliyorsunuz.

Siyasetçilerimiz de sosyal medyayı sık kullanan kişiler. Fakat seçmenler için sosyal medyadaki siyasi tartışmaları ve gelişmeleri sık kullandıklarından söz etmek galiba biraz hatalı olur. Çünkü ülkemizdeki seçmen kitlesinin yaklaşık yüzde 40 oranı sosyal medyayı kullanmıyor. Bu oranın yüzde 70’si ise AK Parti seçmeni. Vakitleri olmadığını, bilgisayarda zaman geçirmek istemediklerini bazıları ise akıllı cep telefonu kullanmadıklarını anlatıyorlar, sosyal medyaya uzak duran insanlarımız.

Neyse, seçimlerde bir tek oyun bile hesabının yapıldığı sandıklarda, kendi lehine oyları artırma çabasında olan adayların sosyal medya hesapları ve hazırladıkları sanal seçim ofisleri ve sayfalarıyla büyük ilgi çekiyorlar.

Proje insanı olarak tanıdığımız Necati Şahin ise, Türkiye’de ilk kez Bursa’da ve Nilüfer ilçesi için çok önemli bir sosyal medya çalışmasına imza attı. Sanal Seçim Ofisi…

Seçim ofislerini ziyaret etmekten çekinen seçmenlerin sanal seçim ofislerinde rahatlıkla adayları ve projeleri inceleme fırsatı bulacağını dile getiren Şahin, “Türkiye’de ve Avrupa’da ilk olacak sanal seçim ofisimiz 7 gün 24 saat boyunca seçmenlere ve teşkilatımıza hizmet verecektir. Nilüfer merkez seçim ofisimizi günlük ortalama olarak 500 ile bin kişi ziyaret ederken, sanal seçim ofisimizde günlük 10.000-15.000 kişiye proje ve hizmetlerimizi tanıtmayı hedefliyoruz” dedi.

Tabi, sanal seçim ofisi tanıtımı için bile olsa siyasetçilerimiz toplantı başladığında politika yapmaktan geri kalmazlar. Şahin’de 31 Mart öncesinde projeleri halka anlatırken, seçmenlere mesajlarını verirken, biraz da esprili olsa da bir benzetme ile ilgi çekti. Şahin, esprili sözleri şöyle:

 “Görevde olan arkadaş 20 yıldır düğünlere gidip tebrik etmekle, Ormancı şarkısını söyleyip halay çekmekle sevinmekte, cenazelere gidip üzülmekte, aslı astarı olmayan sözlerle halkı bir güzel eğlendirmekle vakit geçirmiş. Geçen dönem yapacağını açıkladığı 33 projeden sadece 3 tanesini yapmış. 30 tanesinin izi yok. Biliyorsunuz 20 yaş dişleri insanlar için çok zor ve sağlık açısından da kullanımı ağrı vericidir. Bu yüzden insanlar kurtulmak isterler. Tıpkı CHP liderinin Belediye başkanı tarafından otobüse doldurulup, “biz yine Mustafa beyi başkan görmek istiyoruz” diyen muhtarlara verdiği mezarlıklar kendisini vaz geçilmez sananlarla dolu cevabı gibi. CHP, Nilüfer’de bu kişiden kurtuldu. Şimdi sıra halkın bu kişiden kurtulmasında.”

MHP Nilüfer İlçe Başkanı Ali Hayri Ozan ise “Nilüfer’de değişim şart. Bizler Cumhur ittifakımız sayesinde, Necati Şahin’i belediye başkanı seçerek bu değişime imza atacağız” dedi.

Nilüfer ilçesinden ayrılıp Osmangazi ilçesine geldiğimizde ise Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Tarihi Bursa Kaleiçi ve Hisar İçi Osmangazi’nin Turizm Hazinesi isimli projelerini anlattı.

“Hisar, Osmanlı’nın fethettiği eski Bursa’dır. Bithinya’dan Bizans’a uzanan köklü bir tarihi geçmişi barındırır. Bu bölgemiz gerçek dokusu ortaya çıkarıldığında tarih ve kültür turizminin en önemli uğrak noktalarından birisi olacaktır. Osmangazi Çıkmazı, Kale Sokak, Oruçbey Caddesi cephe sağlıklaştırma ve zemin kaplama çalışmaları ile bölge hak ettiği değerine kavuşmaya başladı. Belediyemizce sürdürülen Arkeopark ve Filiboz Mescidi alanındaki arkeolojik kazı çalışmaları ile Bursa’nın binlerce yıllık tarihi dokusu gün yüzüne çıkarılmaktadır. “ açıklamasıyla Tarihi Hisar Bölgesi ve Kaleiçi ile çevresindeki çalışmaları aktaran Mustafa Dündar, bu bölgenin kültür, turizm açısından önemine dikkat çekti.

Bursa’nın Hisar Bölgesi’nin SİT alanı ilan edilip, diğer bölgeleriyle ilgili imar izinleri verilmesi konusu Bursa gündemine ilk kez 1980 yılında dönemin Müteahhitler Derneği başkanı rahmetli Mükerrem Muti tarafından getirilmişti. O tarihten bu yana tam 39 yıl geçti. Bölgedeki değişim ve gelişim anca başladı.

Tarih ve Kültür denildiğinde Bursa’da sadece tek adres değil pek çok adres geliyor. Osmangazi Belediyesi de bu tarihi ve kültür eserlerinin merkezi. Çünkü eski Bursa burası.  Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çalışmalarla ilgili bilgi verirken, kendisine yöneltilen soruları da cevapladı. Hisar bölgesindeki çalışmalara başlamadan önce görüşme yaptıkları rahmetli tarihçi Halil İnalcık ile konuşurken, Halil Hoca’nın bir an durup, “sen kimsin?” diye sorduğunu, “Osmangazi Belediye Başkanıyım” diye cevap verdiğini hatırlatan Dündar, Hocanın kendisine, “tamam sen, Osmanlının yaşayan payitaht torunusun” diye aralarındaki görüşmeyi aktardı.

Dündar, Şehreküstü semtindeki eski Müftülük binasıyla ilgili yapılan çalışmalarda ise, binanın altından bir kilise olduğunun anlaşıldığını, bu konu üzerine kendi aralarında yaptıkları konuşmalarında ise, “kilise yapmak kolay da papazı nereden bulacağız?” diye görüş paylaştıklarını anlattı.

Dündar özetle; “biz Osmangazi’de 2004 yılında başlayan ve benim 2099 yılında göreve gelmemden bu yana çalışmalarımızla tarih, kültür ve ata miraslarımızı ayağa kaldırıyoruz. 1326 Panorama Müzesini yaptık. Şimdi de Hisar bölgemiz açık panorama müzesi olacak” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.