Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal medya apartmanı

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2020 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2020 00:01

Karantina günlerindeyiz ya;

Sosyal medya  artık iki kere önemli hayatlarımızda.

Birbirimizle iletişimimizin kopmaması için de mükemmel bir aracı elbette.

Bendeniz hakaretin,küfürün,iftiranın tehdidin gırla gittiği,klavyesi olanın yazdığı ya da yazdırıldığı twetteri sevmiyorum,instegramdan da hiç çakmıyorum.

Başkaları da varmış onların adlarını bile aklımda tutamıyorum.

Ama face başka.

Belki de dilinden anladığımı sandığım tek sosyal medya mecrası olduğu içindir.

Bu gün Pazar ya (sanki evden çıkmayanlar için pazartesiden farkı varmış gibi,laf işte benimki de) onu dolayayım dedim biraz dilime.Hem biraz da eğlendireyim sizi.

Korona korana nereye kadar..?

Ancak peşin peşin söyleyeyim bu yazı epey bi uzun oldu.

Gerçi bunda benim suçum yok apartman yüksek o bakımdan.

Yazının başlığı ne ise konusu da o;

Sosyal Medyayı en az 20 katlı bir apartmana benzetiyorum.

Her katta da bir daire olduğunu varsayıyorum.

Gelin binelim binanın asansörüne ilk kattan başlayıp bakalım kimler otuyor bu yarı gökdelende.

Diinng 1.kat;

İlk katta Erosları ikamet ediyorlar; Her takip edeni hayranı sanan bu tipler yoğun olarak Twitter'da instagram'da konuşlanırlarsa da fecebookta da önemli bir çoğunlukları vardır.Havaları kendilerinden menkuldur ama öyle her takipçiye de eyvallahları yoktur.Çevrelerine caka satıp kendilerini ayrıcalıklı göstermek için ‘’Öfff bu ne ya kardeşim,önüne gelen takip ediyor’’mealinden serzenişleri ile tanınırlar.Aslına bakarsanız sosyal medyanın nasıl kullanılacağı hakkında bilgileri filanda yoktur.Öylesine kendilerine aşık takılırlar.

Diinng 2.kat;

Bu kat  kökten aşıkların katı; Her hangi bir paylaşımını beğenen herkese derhal sarkarlar.Sanal beğeniyi kendilerine yapılmış olarak algılayarak beğeniyi yapana yapışıp hayatını karartırlar.Bunlar birinci kattakilere nazaran çok daha tehlikelidirler.Aralarında psişik vaka olanları çoktur.Dikkat etmek hiç bulaşmamak gerekir.

Diinng 3.kat;

Ooo üçüncü katta ağır ağabeylerin ikametgahları var;Atarlanmayı,klavye başında ona buna çakmayı pek severler.Hatta dalaşacak paylaşım ararlar bulunca da dalarlar.Hele bir hoşlarına gitmeyen paylaşım görsünler,paylaşımı yapanla anında kanlı bıçaklı olurlar.Eleştiriye de gelemez bu tipler.Ortam nasılsa sanal ya,kafa göz girerler.Zaman zaman karşılaşırım bu klavye galdyatörleri ile.Şikayet edilip sanaldan reele çıkarıldıklarında atarlandıklarına öyle güzel yalanırlar ki içiniz parçalanır.

Diinng 4.kat;

Bu kat parfüm kokuyor,Olsa olsa  romantik sakızların katıdır; Kime yapışmışlarsa dünyaları onu izlemek üzere evrimleşir.Yapıştıkları kiminle mesajlaşmış,kimin paylaşımını beğenmiş,kimi etiketlemiş,kimi engellemiş meraktan deli olurlar.İleti bildirim sesleri Pavlov’un köpekleri misali şartlı refleklser geliştirmelerine sebep olur.Duymasınlar bi kere mümkün değil bakmadan edemezler.

Diinng.5.kat;

Burada da kesif bir lahmacun kokusu var.Kesin Obezite katıdır o zaman; Hazretler ne yerler ne içerlerse ‘’Bilmem nerede bilmem ne keyfi’’diye yüzlerce fotoğraf paylaşırlar.Genelde zararsızdırlar ama fena halde asap bozarlar.

Diinng 6.kat;

Alt katlardan da rahatlıkla duyulan o  çalgı çengi sesleri 6.kattan geliyormuş meğer. Eller Havayacıların katından yani; Her paylaşımlarında saçma salak pozlarını görürsünüz.Düğün dernek toplantı yemek hiç fark etmez.Sahte gülücüklerle çekilmiş fotoğraflarını gözünüze gözünüze sokarlar.Sildiniz sildiniz silemediniz yandınız.Bi de beğenmeyin,küllüm yandınız.

Diinng 7.kat

Kapıcı söylemişti oradan biliyorum bu katta  Megoloman ailesi  otuyormuş. Erkek,kadın hiç fark etmez selfiyle,çubuklu selfiyle ya da bir başkası aracılığı ile kendi fotoğraflarını çekip çekip yayınlarlar.İşi biraz daha iyi bilenleri fotoğrafa efektlerde uygular.Bakın sosyal medya hesabınıza mutlaka patlak gözlü,ablak suratlı sırıtık bir tip vardır.

Diinng 8.kat;

Bu katın havası bir başka.Diğerlerine pek benzemiyor.Duvarlar da Goethe’nin, Shakespeare’nin ve bilumun şair ve yazarın özlü sözleri var.Hiç şüphe yok ki bu katın sakinleri Akil Adamlar; Her konuda kocaman kocaman laflarla yorumlar yaparlar.Bilmedikleri bir konu olmadığı için de,herkes tarafından okunduklarını düşünürler,hatta buna inanırlar.Hiç ‘’Valla okuyup yorum / beğeni yapmayan ne çok insan var kardeşim’’diyen birini duydunuz mu? Eminim duymuşsunuzdur.Hah işte o apartmanın sekizinci katında oturuyordur bilesiniz.

Diinng 9.kat;

Asansörün kat kapısında ‘9.uncu kat’ yazdığına göre burası mutlaka Dil Fukaralarının katı olmalı. Evlere şenlik cümleleri ve iflah olmaz imla yanlışları ile,yazılar yazıp,yorumlar yapanların yani. Akıllarına ne gelirse kendi kuralları ile yazıp,yorumlar yaparlar.Genç kuşakları da alfabemizde olmayan harfleri,imla kurallarımızda olmayan kısaltmaları pek severler.Türkçe’nin sanılanın aksine okunduğu gibi yazılmayan bir dil olmadığını anlatmanızın asla mümkün olmadığı bu kitle,kullandığı şive ile de yazılar yazmaya çok meraklıdır.

Diinng 10.kat;

Onuncu kata geldiğimizde Seyyahları görürüz sosyal medya apartmanında.Ha bire bir yerlere gidip,yolda gördükleri her kilometre tabelasının fotoğrafını çekip paylaşırlar.Sanırsınız Kara Yollarından ücretliler.’’Ankara’ya yolculuk,Maldiv’e merhaba,Keşan’dan sevgilerle,Yine Avrupa yolları göründü’’gibisinden kendilerinden başka kimseyi ilgilendirmeyen paylaşımlarını kaç kişi beğendi diye de meraktan ölürler.

Diinng 11.kat;

On birinci kat Mütedeyyin şahsiyetlerle anılır; Sürekli dini paylaşımlar yaparlar.Özellikle Perşembe akşamları ‘’Hayırlı Cuma dilekleri’’ fenomenleri olmuştur.Huşu içinde paylaştıkları görselleri sürekli birbirlerinden alsalar da ziyanı yok;Sonuçta amme hizmeti yapmanın huzurunu yaşarlar.

Diinng 12.kat;

On ikinci kata gelince asansör diyafonundan otomatik olarak oleee oley ooolleeyyy diye tezahürat yayını yapılıyor.Buradan belikli ki 12.kat  Fanatiklerin katı. ‘’Fincanı taştan oyarlar,Takımları çiş zoruyla tek gollü bir galibiyet alsın,rakibe koyarlar.İki yenilgi üst üste gelsin yönetimi istifaya çağırırlar,ne hakem bırakırlar sövmedik ne teknik direktör.Bakarsınız ertesi hafta yine maçtalar.Her galibiyette aslan,her mağlubiyette canavar olurlar.

Diinng 13.kat;

On üçüncü katta hayalperestler oturuyorlar.Bakmayın adlarının romantizmi çağrıştırdığına.Bu sınıf aslında çok tehlikeli bir sınıftır.Kaynağı şüpheli büyük olasılıkla da çakma olan hesapların asparagas ağırlıklı, doğruluğu asla teyit edilemeyen infiale yol açması kuvvetle muhtemel yalan haberlerini paylaşırlar.

Ve sanırım bundan büyükte keyifte alırlar.

 Az kaldı bitiyor,Buraya kadar çok iyi geldiniz;biraz daha sabır lütfen…

Diinng 14.kat;

Bu kat oldukça kalabalık.İnsanlar daireye sığmamışlar antrede piknik tüpünde patlıcan kızartıyorlar.Bildim Akraba-i talukat katı bu kat; Baba,anne,dede,baba anne,anneanne,teyze,hala,dayı,enişte,dayı oğlu,emmi oğlu,yenge aile de kim varsa toplanır toplanır çocuk çombalak resim çekip paylaşırlar.Sanki aile haber ajansı mübarekler.Aile medyayı kurmuşlar sürekli yayındalar.Maksat bakan gören maşallah desin.

Diinng 15.kat;

Bu kat pipo tütünü kokuyor.Kimler oturuyor olabilir bura da o zaman?Bildiniz Entelektüel kişilikler var on beşinci katta.Ah bir entelllektüeldirler bir entelllektüeldirler ki sormayın.Paylaşımlar san’at (sözcüğü ille de iki heceye ayıracaklar ve son heceyi yumuşatacaklar yoksa entellektüğeliklerine halel gelir  mazaallah)yorumları filozofların sözleri ile doludur.Günlük bir olayı göremezsiniz sayfalarında.Olaylar üstü yaşar,Her ne kadar Sosyal Medya Apartmanının 15 katında oturuyorlarsa da asıl ikametleri Nirvana’ya kayıtlıdır.Tahammül edebildiğiniz sürece kafa insanlardır da sanat eserleri paylaşır empresyonizm ile Konstruktivizmi bir türlü doğru yazamazlar.Zaten yazsalar da mühim değil,maksat san’at olsundur.

Diinng 16.kat;

Gözünüz aydın son kattayız. Benim en çok güldüğüm kattır bu kat.Sallamacılar ailesi oturur ve pek keyiflidirler kendileri.

Yurt dışındadırlar çoğunlukla. Gerçi Avrupa denilince çoğu Trakya’ya kadar ancak gidebilmiştir en çok ama olsun.Mutlak bir yerlerde olduklarını belirtebilecek bir yorum yazarlar paylaşımlara.’’Bu yıl İsveç bir başka soğuk’’diye bir paylaşım görseler hemen yapıştırırlar.’’Eylül de gideceksin İsveç’e mükemmeldir’’diye.Sanki Antalya.Kitap okurken(!),sergi gezerken çekilmiş resimlerini paylaşırlar.Ama kitabın adı ille de görünecek.Kitapçılarda öyle çok rastlıyorum ki okuyucu mankenlere...Hayal dünyalarında ne olmak istiyorlarsa odurlar sosyal medyada.Yeniden doğmuş gibilerdir.Eksiklerini sanal sanal kapatıp,aval aval bakınırlar ekrana.

Eee hani apartman 20 kattı ne oldu?

Valla asansör 16. Kattan sonra çalışmıyor.

Muhtemelen son dört kat kaçak çıkılmıştır.

Belki de oralar da oturanların deşifre edilmesi sakıncalıdır.

Hadiseyi zorlayıpta başımı derde sokmayayım diye zemin kat düğmesine bastım.

Dilerim çok vaktinizi aldım diye kızmamışsınızdır bana.

Ama baştan dedim yazı 16 katlık bir yazı.Çık çık bitmiyor işte.

Şimdi biriniz,

 ‘’Allah’ın ukalası sen hangi kattasın?’’ diye sorarsanız diye yazıyorum;

Ben hayalimde ters dublekste oturuyorum

O yüzden tersim ara sıra dönüveriyor

O zaman da işte böyle dalga geçiyorum…

Hah geldim zaten…

Dinng zemin kat…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.