Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sonbahar zamları dökülüyor

Yazının Giriş Tarihi: 06.09.2022 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.09.2022 00:05

Ve sonbaharın güzel esintisi olan Eylül ayına giriş yaptık.Eylül ayı bütün mevsimlerin birleşiminin karması ve başlangıcı gibi... Sanayiden tutun eğitime, eğitimden yargıya kadar hepsinin başladığı ay. İçinde her duyguyu barındıran efsunlu bir ay. Bi o kadar da esef ve özlem ayıdır. Mehmet Rauf'un "Eylül" romanı gibiyiz ülke olarak. Kitapta yasak aşkların anlatıldığı umutsuz bir aşk romanı olan Eylül kitabında, kahramanların ruh halleriyle Eylül arasında güzel bir bağlantı kurularak hüzün ve acı anlatılıyor. Ülkemizde Eylül ayına girişiyle hüzünlü olan kalbine zamlarla yeni acılar ekledi. Sonbaharın yaprakları gibi dökülmeye başladık.

1 Eylül günü hem doğalgaz hem de elektriğe zam geldi. Konutlarda kullanılan doğalgaza % 20.4, sanayide kulllanılan doğalgaza %50.8 zam gelirken, yine konutlarda kullanılan elektriğe % 20, sanayi abonelerine de % 50 zam geldi.

8 ayda doğalgaza %163, elektriğe de gelen % 107 zammı da hatırlatmak isterim ve bu sadece sonbahardaki ilk zam. Bunun daha Ekim, Kasım ve Aralık zamları da var. Ekim ayındaki faturalarınız büyük ihtimalle % 50 zamlı gelecektir. Bunun yanında üretim ve hizmetler olarak devam ederek, mamul ve tüm fiyatlara da yansıyacak zamlardan bahsetmiyorum bile. Sanayiye gelen zammın yansımalarıysa çok büyük etki gösterecek. Zaten sanayi elektriğinin gideri büyük ve en son gelen zamlarla sonbahar yaprakları gibi işletmeleri dökebilir. Ee bi çare onlarda fiyatları vatandaşa yansıtacak ve hazin son.. Yine zam...

Peki koca yılı 3'er aylık dönemlere ayırarak, ekonominin iyileşme vaadinde bulunup, Ocak ayında iyi olacak, Nisan ayında iyi olacak,Temmuz ayında iyi olacak diyip,Türk ekonomisi geçen yılın aynı dönemine göre % 7.6 büyüdü her şey yolunda açıklamaları yapıldı.Fakat halkın elinde sadece irileşen borçları oldu. Gün geçtikçe yoksullaşan bir halk. Işıldamak yerine gözlerinin feri sönmüş bir halk... Elektrik zamlarıyla da ışıldaması iyice mümkün olmamıştır zaten.

EKONOMİDE SÜPER GÜÇ OLMASAK DA ENFLASYONDA EN İYİSİYİZ !

TÜİK Ağustos ayı enflasyon verileri içinde % 1.46, yıllık enflasyon % 80.21 derken ENAG rakamlarına göre de Ağustos ayında % 5.86, 12 ay sonunda ise %181 artmış. Bazen kelimeler bile söyleyecek söz bulamıyor lal oluyor.Söylenecek çok fazla bir şey de yok aslında hissedilen durum ortada. Yorumu size bırakıyorum...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.