Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SON PERDE!

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2021 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2021 00:07

Süper Lig’de son iki oyuna gelindi Beşiktaş (Karagümrük ve Göztepe) Galatasaray (Denizli ve Yeni Malatya) Fenerbahçe ise (Sivas-Kayseri) maçlarıyla sezonu noktalayacak. Hafta sonu oynanan derbi maçının iki sonucu Beşiktaş ı şampiyon yapmaya yetecekken Galatasaray‘ın rakibine oyunu tutma şansı bile vermemesiyle olası 1 puanın mutlu sona ulaştırabileceği Beşiktaş sahadan mağlup ayrıldı. Fatih Terim’in özellikle Gezzal ve Rosier kanadını doğru savunup kazandığı toplarda oynadığı dik oyun hem Kartalın hücum organizasyonlarını zayıflattı hemde Emre-Onyekuru ve Saracchi o kanadı bir hayli yıprattı. Futbol yaşamı boyunca her oyunu kazanmak için bir gece önceden uykuya dalan Sergen Yalçın’ın bu alışkanlığı belki de olası bir şampiyonluk haykırışının ertelenmesine sebep oldu iki takımın kalan oyunlarını değerlendirirsek; maç ağırlığı olarak Beşiktaş’ın kağıt üzerinde daha dirençli takımlarla oynayacağı bir gerçek ancak sakatlarının da katılımıyla Derbi öncesi temposunu yakalayabileceğini inandığım Beşiktaş mutlu sona lider olmanın verdiği özgüvenle mutlu sona çok yakın. Galatasaray ise biri küme düşmüş diğeri de ligde kalmayı başarmış iki rakibiyle oynayacağı oyunların mutlak favorisi ancak; Ankgücü-Sivas-Rize-Hatay Karagümrük periyodundaki kayıpları aslında İmparator’un doğal olarak dillendiremediği umutların azalmasının en büyük nedeni. Galatasaray bu dönemde sadece puan değil özellikle kırmızı kartlar ile oyuncuda kaybedince hem kadro hem oyun hem de skor istikrarı bozuldu.

Son 9 oyununda 6 galibiyet 3 beraberlik ve özellikle Belezoğlu hamlesinin taraftarı inanç olarak işin içine çekmesiyle ‘bensiz olmaz’ dercesine atağı yapan Fenerbahçe deplasmanda oynadığı Ankaragücü maçında ilk 30 dakikada rakibine oyunu kazanma şansını yakalayacak pozisyonları verse de ‘büyük takıma girdiğin pozisyonları gol yapmazsan cezayı keser!’ kanunu devreye sokarak 90+6 dada olsa 3 puana ulaştı. Özellikle Alper’in ve Paintsil ile FB kalesini sallayan Ankara ekibi Mesut‘un yüksek pas yüzdesi Pelkas ve Mert Hakanın ortaya koyduğu enerji, Belezoğlu ile en önün tek sorumlusu haline gelen Valencia’nın gol bölgelerindeki ısrarına teslim oldu. Sivas ve Kayseri takımları ile oynayacağı oyunlar öncesi şampiyonluk için sesini yükselten Fenerbahçe, rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray’a göre rakiplerine daha çok pozisyon verse de skor ve 3 puana olan ısrarı futbol severlere çok keyifli bir son iki oyun vaadediyor.

Sonuna gelinen Süper Lig yarışında geride bırakılan olağan üstü senenin yorgunluğuna rağmen 3 büyük takımın içinde olduğu bu yarış bir nebzede olsa da uzun süredir görmek istediğimiz bu tablo ile futbol severlerin yüreğine su serpti. Bana sorarsanız ne olur? Son iki oyunda kimin neye ihtiyacı varsa ‘kazanır!’

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.