Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SİYASİLERDEN DESTEK İSTEMEK

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2021 00:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2021 00:44

‘Kötü örnek emsal olmaz’ derler ama bugün anlatacağımız Eskişehirspor’ un çöküş hikâyesinden ibret alıp benzer bir durumun oluşmaması için üzerinde durulması gerek...

2007-2008 sezonunun TFF 1. Lig’ine şöyle bir bakış atarsak, çok enteresan takımlar bize el sallayacaktır mazinin tozlanmaya yüz tutmuş satırları arasından.

Mesela Mardinspor. Mesela Malatyaspor. Mesela Diyarbakırspor. Mesela Kartalspor. Mesela Kayseri Erciyesspor. Mesela Orduspor.

Bu takımların hepsinin, 2007-2008 sezonunda 1. Lig’de yer almak haricinde bir ortak noktaları daha var:

Profesyonel liglere veda ettiler; günümüzde neredeyse hepsi hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Bu kulüplerin bir kısmı, var oluş mücadelelerini her şeye rağmen sürdürüyor. Ancak bir kısmı, şimdilik geri dönemeyecek bir şekilde Süper Amatör’e düşmüş durumda.

Hayatta kalmak, onlara şimdilik yetiyor.

Bu kulüplerinin hepsinin bir ortak noktası daha var. 2007-2008 sezonunda, yani Eskişehirspor’un play off’tan Süper Lig’e yükseldiği sezonda Kırmızı Siyahlıların rakibiydi hepsi.

Şimdi Eskişehirspor’un onlarla bir ortak noktası daha oldu: 2020 - 2021 sezonu itibarıyla sekiz puanla son sırayı alarak küme düştüğü 1. Lig’den, kısa sürede ‘var oluş mücadelesi’ evresine geçmeğe çalışıyorlar...

4 Haziran’da düzenlenen olağanüstü seçimli genel kurul toplantısına 509 delegenin sadece 67’si katılınca,genel kurul ertelendi.Sonraki oturumlarda koskoca Eskişehirspor’a kulüp başkanlığı için bir aday çıkmadı. Temmuz sonu itibarıyla nihayet 530 delegeden 104 ünün katılımıyla başkanlığa Mehmet Şimşek seçildi ve yardımcısı da tribün liderlerinden biri oldu...

Her şey bir Ronaldinho ile başlamıştı oysa…Hatırlayanlar çıkacaktır…Eskişehirspor’un Süper Lig’e yükseldiği sezonda,dönemin Eskişehir milletvekillerinden merhum Kemal Unakıtan sezon öncesi Ronaldinho’yu sözü vermişti ama bir şartı vardı:

Kulübün Süper Lig’e çıkması.

Es-Es Süper Lig’e çıktı çıkmasına ama beklenen Ronaldinho bir türlü gelmedi.Unakıtan işi en son espriye vurmaktan başka çare bulamadı.Yaptığı açıklamada “Yahu bu Ronaldinho çok pahalıymış.Ben de Brezilya’nın Ankara Büyükelçisinden rica ettim,Ronaldinho isimli başka bir futbolcu bulacağız Eskişehirspor’a…” dedi…

Dedi ama yapamadı!

Bir sonraki sezon,aynı hikayeyi Mersin’de izledik.O dönemin bakanı Kürşat Tüzmen Mersin İdman Yurdu’nu kaldıkları otelde ziyaret edip kulüp futbolcularına şampiyonluk yemini ettirdi.

Yetmedi!

Zafer Biryol ve Altan Aksoy’a TBMM’deki makam odasında imza töreni düzenletti.

Elbette ki bu rüzgarla,Mersin İdman Yurdu da o sezon 2.Lig’den 1.Lig’e çıkar çıkmasına da…

Şimdi nerede?

Ağır borçlar nedeniyle Süper Amatör Lig’deyken kulübü kapatma kararı alındı!

Kıssadan hisse…

Hani Bursaspor’da taraftarlar siyasilere ‘kulübe sahip çık’ diye sesleniyorlar ya...

Tamam destek versinler de aman ‘transfere karışmasınlar...’

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.