Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siyasette ramazan bereketi…

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2022 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.04.2022 00:05

İktidarın kalesi Bursa, son yılların en siyasi Ramazan aylarından birisini yaşıyor. Ramazan ayının ilk haftasının hemen akabinde Bursa’ya adeta siyasetçi yağmuru yağmaya başladı. Bursa; 13 Nisan’da Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı, 14 Nisan’da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i, 15-16 Nisan’da Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün’ü, 17 Nisan Pazar günü Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’u ağırlayacak.

Bursa’nın yoğun iftar programları elbette muhalefetin yoğun ilgisi ile daha da güçleneceğe benziyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da gelmesi beklenen Bursa’yı önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş sessiz sedasız ziyaret ettiler. Türkiye Diyanet Vakfı’nın Bursa iftar programına katılan ikili programın yeterince duyurulmaması ve organizasyunun yetersizliği nedeniyle Milletvekili katılım yetersizliği yaşadı. AK Parti Milletvekillerinin çoğu farklı programlarda olduğu için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Mustafa Şentop’a eşlik edemediler. Cumhur İttifakının böylesine büyük bir fırsatı nasıl teptiği ise, ağır bir soru olarak teşkilatlarının sahur gündemlerine düştü…

Sivil toplum kuruluşları ile hemşeri derneklerinin düzenlediği iftarlar, pandemi ve beraberinde gelen ekonomik kriz nedeniyle yerel yönetimlerin bütçe yetersizliğine denk geldiği için yapılamıyor. Kitle milletvekilleri de bu anlamda sahada ciddi sorunlar yaşarken, AK Parti’li Milletvekilleri çareyi sahurda öğrencilere menemen yapmakta buldu. CHP Milletvekillerinin Ramazan ayını sessiz sedasız geçirdiği şu günlerde, İYİ Parti’ninde sessizliği dikkatlerden kaçmıyor. Halk ile yeterince buluşulmayan iftarlar ötesinde iftar saatinde vatandaşlarla lokmasını ve suyunu paylaşan AK Parti’li ve DEVA Parti’li gençler dikkatlerden kaçmıyor. AK Parti Bursa gençlik kollarının Fomara meydanı civarında birkaç akşam devam ettirdiği programlara rağmen DEVA Partisi Bursa İl Gençlik Politikaları Başkanı Ekrem Kırbaş ve beraberinde ki gençler ile İl ve İlçe yöneticileri her akşam bir noktada iftar pidesi dağıtmaya devam ediyor. DEVA Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı’da ayrıca teravih sonrası mahallelerde lokma dağıtımı yaparak geniş kitlelere ulaşmaya devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Bursa’da derin bir sessizliğe gömüldüğü şu günlerde, MHP’den Milletvekili adayı olmak isteyenlerde artış yaşandığını da ayrıca belirtmekte fayda var.

Ramazan ayının iftar bereketi ekonomik anlamda vatandaşa pozitif olarak yansımazken, yağmur bereketi ile bereketlenen bir Türkiye ve Bursa dileyerek hepinize şimdiden hayırlı iftarlar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.