Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siyasete türban dolandı

Yazının Giriş Tarihi: 06.10.2022 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.10.2022 00:03

Şimdi durduk yerde nereden çıktı bu iş?

Her şey güllük gülistanlık iken senelerce türbana karşı direnen, insanları ikna odalarına kapatıp polis gücüyle türbanları çıkarmalarına kadar zorlamalara imza atan bir parti olan CHP, “türban her yerde serbest olmalıdır” diye kanun teklifi hazırladı.

Hayırlı uğurlu olsun.

Eskiden türban karşıtlığı ile seçim kazanan ve kazandığı zaferlerle gururlanan bir siyasi partinin şimdi yeni ufuklara yelken açma ve iktidarı ele geçirebilme adına tam tamına 180 derece dönüş yapıp, eski söylediklerinin aksine “türban artık serbest olmalı” diye propaganda yapması, kamuoyunda epey yankı uyandırdı.

Kamudaki, çalışanların, okullara giden öğrencilerin türbanlı olarak çalışmalarına ve eğitimlerine izin veren uygulamalara imza atan AK Parti ile türban karşıtlığından vaz geçip adeta özgürlükçü bir yapıya bürünmeye çalışan CHP arasındaki türban kavgası alevlendi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, toplumun her kesimiyle helalleşme adına geçmiş yıllarda büyük sıkıntılara imza atılan olayların yaşanmasına yol açan eylemlerle ilgili olarak türbanlı kesimden helallik alma ve yasakların tamamen kaldırılmasına yönelik imza atılmasına yol açan kanunu hazırladıklarını ifade ediyor.

AK Parti genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, türban konusunda mağdur olan ailelerden bir tanesinin kendisinin olduğunu, kızlarının okullarda eğitim göremedikleri, milyonlarca genç kızın eğitim hakkından mahrum kalmasına yol açan CHP’nin geçmişte yaptıklarının hatırlanması halinde, söylemlerinin yalan ve iftiralardan ibaret olduğunu ifade ediyor.

Bakalım bu işin sonucu nereye kadar varacak?

Bu türban meselesi, siyaseti fena sarıp sarmaladı.

Bazı kesimlerin deyimi ile siyasete türban dolandı. Dolandırıldı. Dolandırılmak isteniyor.

Geçmişte değil, çok yakın zamanda “türbanlı bir hakemin benim davama bakmasını istemiyorum. Çünkü, tarafsızlığından şüphe ediyorum” diyebilen bir CHP’li sözcünün bugün, genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklama ve atılan adımın altına imza atması acaba ne kadar gerçekçi.

Bir başka bakış açısıyla bakıldığında, geçmişte türban için çile çekenlerin destek verdiği Saadet Partisi ile bugün kol kola olan Kemal Kılıçdaroğlu, bu kesimden acaba kaç kişiye samimi geliyor?

Yine geçmişten bir hatırlatma, “bu ülkede eşinin başı türbanlı cumhurbaşkanı istemiyoruz” diye açıklama yapan Kılıçdaroğlu, acaba Abdullah Gül’ün eşi Hayrünisa Gül hanımefendiden helallik aldı mı?

Rahmetli Süleyman Demirel’in dediği gibi “dün dündür, bugün bugündür” politikasını uygulayıp, iktidarı ele geçirme adına türbanlı ailelerin ve seçmenlere şirin gözükme adına böyle bir adım attığına inanılan Kılıçdaroğlu’nun bu işte başarısı ne kadar olacak?

CHP içindeki kendilerini gerçek modern ve çağdaş Türk kadını olarak gören, türbanlılara ise “öcü” gözüyle bakan kadınlar bu işe ne diyecekler?

Türbanlı seçmenlerin oylarına talip olan ve helalleşme adına CHP’nin bütün ilkelerine ters düşen politikalara imza atan Kılıçdaroğlu, kendi partisine gönül vermiş olan çağdaş Türk kadınlarından oy ve destek sağlayabilecek mi?

Bu konuda onları nasıl ikna edebilecek?

En önemli konuda bu.

CHP içinde geçmişten bugüne kadar her türlü türban yasağına destek veren, bu konuda mahkeme kapılarında dolaşan, türbanlı kadınları ise çağdışı olmakla suçlayan bu zihniyet, şimdi neden hedef ve görüş değiştirdi?

Tabi, bu ve benzeri sorular siyasetin yeni gündem maddesi olacak.

CHP, kendi içindeki üyeleriyle ve türban karşıtlığı politikasıyla ünlenen isimlerle yollarını ayırıp ayırmayacağı da ayrı bir merak konusu. Bu kişilerin CHP’yi terk edip Muharrem İnce’nin etrafında birleşecekleri de yeniden tartışılmaya başlandı. En önemlisi altılı masada tek türban karşıtı olarak bilinen CHP’nin de diğer siyasi partilerle aynı kefede yer almak istemesinin sonuçlarını nasıl hesapladığı merak edilen ikinci konu.

Vardır bir bildikleri deyip, siyasetin türbana dolanmasıyla oluşun yeni gündemi titizlikle takibe devam edeceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.