Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siyasete 'Özen' vurgusu…

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2019 00:00

Bazı adamlar için söylenecek pek fazla söz yoktur. Ne konuştukları, neyi ima ettikleri, nereye yolculuk ettikleri ve hatta neye hizmet ettikleri her daim bellidir. Siyaset sahnesinin tozlu yollarını yakın yıllardan takip edenler iyi bilir ki, Ak Parti Bursa Milletvekili Refik Özen değerli bir dosttur. Öfkesini çabuk dindiren Özen, aynı zamanda kin tutmayan gönül adamlığı ile bambaşka bir değerdir.

 

Ak Parti’nin önemli dinamiklerinden Osmangazi’de İlçe Başkanlığı da yapan Refik Özen, hem teşkilatı hem vatandaşı net bir şekilde ikaz etti! Türkiye’nin bütüncül kimliğine zarar verilmek istendiğini vurgulayan Özen, "siyaset ile samimiyeti ve yine eleştiri ile hakareti birbirinden ayırmak lazım" diyerek son dönemde özellikle sosyal medya üzerinden yaşanan tartışmaları ve gerilen topluma 'saygı' hususunda hatırlatma yaptı.

 

Bursa Haber Gazetesi ve TV'de konuk ettiğim Ak Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, vefası ile bilinir. Öyle ki, şuan yakın yol arkadaşı olan Mustafa Altıner ile yolculuğu bunun en net şeklidir. Ak Parti’nin ötesinde ve öncesinde var olan aile duruşu, Balkan terbiyesi ve temiz kimliği ile Özen yine öz mesajlar verdi. Elbette program içerisinde ifade ettiği bir çok husus fazlası ile mühim. Lakin, hem gazetemiz manşetlerinde hem de iç sayfalar ile Web TV yayınında bunlara fazlası ile değindik. Ak Parti içerisinde yaşanan yol ayrımlarını yeni ufuklar olarak görüyor Refik Özen. Kimsenin olmak istemediği bir tarafta zorla tutulamayacağını ifade eden Özen, "Ak Parti kendinden olsun ya da olmasın Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarında yaşayan herkesin hizmetindedir. Bu kapı gönül kapısı. Biz bu yola gönlümüzü koyduk. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a gönlümüzü verdik. Elbette bazen bu yola gönül koyanlara 'gönül koyanlar' ya da farklı hedeflerle bu yoldan ayrı olanlar olacaktır" diyor. Bu yol ayrımlarının ise, parti içerisinde yeni bir aydınlanma ve kaynaşma ortamı sağlayacağına inanıyor.

 

Seviyesini, üslubunu ve duruşunu en öfkeli anında bile hiç bozmayan isimlerden olan Milletvekili Refik Özen; siyasete özen verilmesi gerekliliği ile birlikte kentçilik ve vatanseverlik anlayışı ile siyaset yapılmasını destekleyen isimlerden. Ak Parti teşkilatlarına ise çok derin bir mesajı var Milletvekili Refik Özen'in, "kimse bir diğerinden üstün değil. Asıl üstünlük, hizmet ve takva yarışımızdadır" diyor.

 

Kaymak bey değil! 'Kaymakam…'

 

Devlet, kendisini temsil eden kişi ve kuruluşlar ile güçlüdür. Bu temsil noktaları kendilerini güçlendirirse, devlet güçsüzleşir! Bursa, devlet aklının en keskin tecrübelerinin tarihsel öğretileri ile dolu. Payitaht Bursa, Osmanlı'dan bugüne her daim Türkiye için belirleyici bir kent olmuştur. Ve Osmangazi'yi kim yönetirse yönetsin asla bu gerçeklikten taviz veremez!

 

Osmangazi İlçe Kaymakamı Zafer Orhan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer ile önceki gün Haymeana Anaokulu'nu ziyaret ettik. Kaymakam Zafer Orhan gönül adamlığı yönüyle sevdiğimiz, devlet adamlığı ve vatanperverliği ile takdir edilen isimlerden. Kaymakam Zafer Orhan, çocuklar ile kurduğu naif iletişim ve öğretmenlerin önünde önünü ilikleyen saygı duruşu ile bizlerin gözünde ayrı bir değere daha ulaştı. Peygamberimize gelen ilk vahi'den Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e, ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öğretmen ile eğitim hususunda ki değerli ifadelerine baktığımızda böyle bir bürokrat herşeyin çok daha fazlasını hak ediyor diyoruz.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer ile yılın son günlerinde ziyaret ettikleri Haymeana Anaokulu, devletin anaokulu ve ilköğretim öncesi eğitim öğretimde ki kalite markalarından. Son dönemde başarılı projeleri ile de öne çıkan Haymeana Anaokulu, idarecisinden hizmetlisine öğrenci ve velileri ile samimi bağlar kuran güçlü bir aile olmayı başarmış eğitim kurumlarından. Osmangazi’de yerel yönetim başarılarına imza atan Mustafa Dündar'ın nasıl başarılı saha ekipleri varsa, hem İçişleri adına Kaymakam Zafer Orhan hem de Milli Eğitim Bakanlığı için Gürhan Çokgezer ve Osmangazi İlçe Milli Eğitim kadrosu devlet namına böyle güzide bir ekip.

 

Kentlerin siyasi dinamiklerinin bir dönem ulusal bazda pek önemsemedikleri Kaymakamlık makamı, Sayın Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanı olması sonrasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da öncelikli hassasiyetleri ile hak ettiği değeri yeniden buldu. Hayatı başarı öyküleri ile dolu olan Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan, bir ilçenin sadece güvenliğinin değil gelecek nesillerinde önemli olduğunu bu ziyaret ile net bir şekilde vurgulamış oldu.

 

Ve elbette bu anlamda Bursa Valisi Yakup Canbolat'ı da bir kere daha takdir etmekte fayda var. Öyle ki, baş ve gövde aynı devlet duruşu ile 17 ilçe de dimdik ayakta. Allah bu gönül erlerini nazarlardan saklasın inşallah diyerek, 2019 yılının son Cuma gününün hayırlara vesile olmasını dua ve temenni ediyorum…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.