Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sevinç’in çağrısına Aktaş’tan olumlu adım

Yazının Giriş Tarihi: 19.03.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.03.2020 00:00

Türkiye Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Coronavirüs (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla önlemler alınmaya devam ediyor.

Bu mücadele kapsamında başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere diğer bütün bakanlıklar süreci titizlikle yürütüyor.

İçişleri Bakanlığı bir genelge ile 81 ilde, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetlerini geçici bir süreliğine kapatılmasına karar verdi.

Bu bağlamda önceki gün Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Cafe Restaurant İşletmeleri Derneği Başkanı olan Şahin Sevinç sosyal medya hesabında süreci beraber atlatmak adına hükumete ve belediyelere bir çağrıda bulundu. Sevinç’in bu çağrısı Bursa’da birçok medya kuruluşunda haber olarak geçti.

Şahin Sevinç, toplumsal konularda duyarlı davranan,ses getiren ve halkın sorunlarını bire bir meclise taşıyan bir siyasetçi. Daha önce de benzer girişimlerde bulunan Sevinç bu çağrısında da yaşanılan toplumsal krizi devlet millet hep birlikte herkes üzerine düşen görevini yerine getirerek çözebileceğinin altını çizdi.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle geçici bir süre ile kapatılan yerler için Şahin Sevinç de sessiz kalmadı ilgili yerlere bir çağrıda bulundu. Sevinç çağrısında dikkat çektiği konuların başında zor durumda kalan esnafa bu süreçte yanında yer almak…

Sevinç’in özellikle dile getirdiği konunun özeti şöyle;

"Hükümete ve millete düşen görevleri hep birlikte ortaya koyma vakti. Esnafımızın bu süreçte işyerlerini kapatarak uğradığı zarar noktasında resmi kurumların kiracısı ise kira noktasında vergi SSK ödemelerinde devletimizden fedakarlık ve düzenleme, şahsi kiracı ise kira sahibinin duyarlı ve fedakar davranmasını arzuluyoruz. İşletme sektöründeki esnafımızın da duyarlı sağduyulu bir şekilde alınan önlemlere harfiyen uyması ve toplumsal birlikteliğe ve toplumsal duyarlılığa gayret göstermesini bekliyoruz. Üyelerimizden yoğun telefon gelmekte ve yaşanan süreç ile ilgili bilgi istenmekte. İşletme sektöründe 200 bin TL'ye kadar aylık kiralar ödendiğini ve bu durumda esnafın zor duruma düşeceğini belirtiyoruz. Alınan karara sonuna kadar uymak uygulamak ve destek olmak zorunda olduğumuzu ve  bunun için de hep birlikte kurtuluş ruhu ile hareket etmek gerektiğini ifade ediyoruz. Esnafımızın bu noktada ki sorunlarını ilk Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde gündeme getireceğimizi, önerge sunacağımızı ve mecliste çözüm üretilmesi noktasında gayret edeceğiz.  Bu noktada tüm halkımızı duyarlı olmaya fazla hasara yol açmamak hastalığın yayılmaması için yapılan uyarılara harfiyen uyulmasını öneriyoruz." dedi

Bu çağrı Büyükşehir Meclis’e gelmeden Başkan Aktaş’tan olumlu yanıt geldi.

Konuyla alakalı Başkan Alinur Aktaş sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Aktaş, Korona virüs ile mücadele kapsamındaki süre zarfında belediye ve iştiraklerinin kiracısı olan işletmelerden kira alınmayacağını duyurarak "Esnafımızın yanındayız, bu süreci birlikte aşacağız. Belediyemizin ve iştiraklerimizin kiracısı olan işletmelerden Korona virüs ile mücadele kapsamında kapalı kaldığı süre zarfında kira almayacağız. Birlikte mücadele edecek, birlikte kazanacağız." diyerek hem esnafı rahatlattı hem de gelen her teklifi değerlendirerek önemli adımlar atmış oldu.

Başkan Aktaş daha önce de virüsle mücadele kapsamında BUSKİ faturalarına 1 Mayıs’a kadar Bursa’da kimsenin suyu kesilmeyecek müjdesini de vermişti.

Bu anlamda Türkiye’nin her ilinde ve ilçelerinde olduğu gibi Bursa’da da gerek Büyükşehir gerekse ilçe belediyeleri bu salgına karşı amansız mücadelesini sürdürüyor. Devlet millet el ele bu salgınla mücadele şart. En önemli konu ise verilen kurallara harfiyen uymak.

Salgın küresel mücadele ulusal. Kamu Spotu’nda söylendiği gibi ‘Koronavirüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir.’

Sağlıkla kalın

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.