Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sevinç Çelebi - Vatandaş Hattı

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2020 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2020 00:03

Bal-Göç Genel Başkanı Veli Öztürk'ten anlamlı plaket

BAL-GÖÇ Genel Başkanı Veli Öztürk, 2011-2015 yılları arası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 2015-2017 yılları arası Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e bakanlık görevleri esnasında camiamızın sıkıntılarının aşılmasındaki katkılarından dolayı  teşekkür plaketi verdi.

 

BAL-GÖÇ Genel Başkanı Veli Öztürk, 2011-2015 yılları arası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 2015-2017 yılları arası Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e bakanlık görevleri esnasında camiamızın sıkıntılarının aşılmasındaki katkılarından dolayı  teşekkür plaketi verdi. Dönemin Milletvekilleri Mehmet Tunçak ve Sedat Kızılcık' a teşekkürlerini iletti.

SIKINTILARIMIZI İLETTİK

Öztürk "Bu vesileyle göçmenlerimizin güncel sıkıntıları olan emeklilik, askerlik borçlanması ve eski göçmen yaşlılarımızın 2022 Sayılı yaşlılık, malülen emekli maaşları ile ilgili sorularımızıda Ankara’ya iletilmek ve yardımcı olunması hakkında sıkıntılarımızı ilettik. Camiamıza her zaman olduğu gibi bu günde de bizlerin sorunlarıyla yakınen ilgilendikleri için camiamız adına çok teşekkür ederiz" dedi.

***

Onlar can taşımıyor mu!? 

Bursa'da ikamet eden bir hayvansever sahiplendiği bir sokak kedisini Osmangazi Belediyesi'ne ait olan bir rehabilitasyon merkezine bıraktı. Almaya gittiğinde....

Bursa'da ikamet eden bir hayvansever sahiplendiği bir sokak kedisini Osmangazi Belediyesine ait olan bir rehabilitasyon merkezine bıraktığını, almaya gittiğinde şoka uğradığını şu sözlerle aktırdı...

"Bursa'da ikamet ediyorum ve de sıkça ihtiyaç sahibi sokak kedilerini evime alıp onlara bakıyorum. Belirli süre önce yine bir tane sokak kedisini evime aldım. Her zaman yaptığım gibi bu kediyi de muayene için veterinere götürdüm. Veterinerler kedinin ağız enfeksiyonu olduğunu ve 5 gün onlarda kalması gerektiğini söyleyince tedavi için bıraktım ve evime döndüm.

3 GÜN DAHA KALMASI GEREKİYORMUŞ

Beş gün sonra veterinerliği kediyi almak için aradığımda, kedinin henüz iyileşmediğini, 3 gün daha onlarda kalması gerektiği cevabını aldım. 8 gün sonra gittim ve kediyi almak istedim. Çünkü yaşadığım yer sokak hayvanlarının bakımını yapabilmek için oldukça müsait.

GÖZLERİME İNANAMADIM

O güne kadar veteriner ile zaten sürekli irtibat halindeydik. Bıraktığımda kedi 5 aylık ve de kiloluydu. Sadece çok miyavladığından, bir sıkıntısı olduğunu düşünerek götürmüş ve de tedavi için bırakmıştım. Ancak 8 gün sonra onu gördüğümde gözlerime inanamadım. Çok zayıflamış ve de yorgun düşmüştü. Aşırı şekilde üzüldüğüm için ister istemez tepki verdim. 

MÜMKÜN DEĞİL BIRAKAMAZDIM!

Bu tepkimi gören veteriner "İsterseniz bırakın tedavisine devam edelim" dedi. Mümkün değil bırakamazdım! Zayıflaşan kediyi eve getirdiğimde sol arka ayağının da incinmiş olduğunu fark ettim.  Yürüyemiyordu ve hiçbir şey yiyemeyince. Onu daha fazla bu şekilde görmeye yüreğim kaldırmadığından bakması için komşumuza verdim. Kedi iyileşir mi bilmiyorum.

NASIL OLDU DA BU HALE GELDİ!

Lakin bir şeyi önemle belirtmek istiyorum. Rehabilitasyon merkezi olarak geçen ve de doktorların bulunduğu bir ortamda nasıl oldu da bu canlı bu hale geldi. Bizler onlara canları tedavi edilmesi için emanet ediyoruz. Büyük ihtimal bu kedicik hasta kedilerin bol olduğu bir yere bırakıldığı için enfeksiyon kaptı ve ayağı yaralandı. 

ÇOK PİŞMANIM

Yaşadıklarımı kamuoyuyla paylaşmak istedim. Lütfen bu merkeze  hasta veya iyi canlı bıraktığınızda takibi bırakmayın. Kendi adıma böyle bir şey yaptığım için çok pişmanım ve de aşırı kızgınım bu kadar duyarsız olabildikleri için.

LÜTFEN DENETLENSİN

Ekte resim bırakıyorum. Şu an kedicik resimde göründüğünden çok daha zayıf. Kulübenin içinde çok rahatsız etmemek için böyle çektim fakat görmek isteyen için duruşundan bile ne kadar halsiz olduğu yine de belli... Amacım kimseye kötülemek değil, aksine bu köşeden teşekkür etmek en büyük isteyim... Lütfen denetlensin."

Adını vermek istemeyen bir okur

***

Küçük Balıklı Mahallesi'ne arazi kondu

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin 2019 yılında Küçübalıklı Mahallesinde satın aldığı araziyi uzun süredir başkaları kendi malı gibi kullanılıyor, hatta etrafını bile çevirmiş durumda...

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin 2019 yılında Küçübalıklı Mahallesinde satın aldığı araziyi uzun süredir başkaları kendi malı gibi kullanılıyor, hatta etrafını bile çevirmiş durumda...

işte vatandaştan yansıyanlar...

Bursa Küçükbalıklı Mahallesinde bulunan Karasu Sokaktaki Çocuk Parka bitişik arazi, 2019 yılı Mayıs - Haziran ayında Osmangazi Belediyesi tarafından satın alındı. Ancak bu arazi üzerinde başkaları bahçecilik yapıyor. Sebze ekiyor, suluyor...

Kendine ait olmadığı halde etrafını güzelce çevirmiş ve araziyi kendi mülküymüş gibi şahsi amaçları için kullanıyor. 

Osmangazi Belediyesine duyurulur ve gereğinin yapılması arz olunur. 

Mahalle halkı

***

İKİ İSTEĞİMİZ BİR RİCAMIZ VAR

Bursa'nın en köklü ve tarihi mahallelerinden biri olan Pınarbaşı Mahallesinden engelli bir vatandaşın isteği yürek burktu.. Erdem Ateş şehrin dinamiklerine seslenerek "Hepinizi çok seviyorum, sizden iki isteğim ve bir de ricam var" dedi...

Sayın Sevinç Çelebi,

Bursa'nın Pınarbaşı Mahallesinde ikamet eden engelli bir vatandaşım. Küçük yaşta geçirdiğim menenjitten sonra yüzde 40 hafif engellim var.

Bursa Haber Gazetesi aracılığı ile şehrimizin en önemli iki isminden iki isteğim olacak.

Başta Bursa'mıza yeni atanan İl Emniyet Müdürümüz Saygıdeğer Tacettin Aslan'a şehrimize hoş geldiniz diyor, kendisine ve ekip arkadaşlarına sonsuz başarılar diliyorum.

Pınarbaşı Mahallesi köklü bir mahalle ve de Fetih Şenliklerinin ilk başlangıç yeri.  2018 yılında, Kurban Bayramının 2 nci günü ve 2019 Zafer Bayramı olmak üzere, evimizde tam 2 hırsızlık olayı yaşadım. Her ne kadar evimde pek bir şey olmasa da, yine de zarar gördüm.

SÜREKLİ TEDİRGİNİZ

Osmanlı'nın ilk şehri olan Pınarbaşı Mahallemizdeki evlerin çoğu ahşaptan oluşuyor. Ve varlıklı aileler bu evleri bi şekilde oturulcak hale getirdikleri için mahallemiz hırsızların iştahını kabartıyor. Gece yatarken bile hiç huzurlu değiliz ve bir çoğumuz her an bi tehlike ile karşılaşma ihtimalinden dolayı tedirginiz.

KAMERA KONULSUN

Sayın Bursa Emniyet Müdürümüz'den mahallemize kamera uygulanmasını rica ediyoruz. Bu durum en azından hırsızları caydırır  diye düşünüyorum. Bursa'nın en köklü mahallelerinden birinde olmamıza rağmen her an korku içindeyiz. Araçları olan aileler de aynı sorunu yaşıyor, çünkü sokaklarımızda uyuşturucu kullanıcısı, hapçısı, vb kol geziyor...

BİR DİLEĞİM DE SAYIN AKTAŞ'TAN

Bir diğer sıkıntımızı da Saygıdeğer Hemşerimiz olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a aktarmak ve de sormak istiyorum.

Sayın Başkan. Engelli otobüs hakkımız 10 ile sınırlı. Size sonsuz teşekkür ediyoruz. Ancak ilimizde engelli camiası olarak bu anlamda hala ciddi sıkıntısı yaşadığımızdan,  şoförlerin kızgın bakışları karşısında üzüldüğümüzden, çoğu zaman bu kartları kullanmak istemiyoruz. 

Bu durumda kullanmadığımız haklarımız nasıl değerlendiriliyor merak ediyoruz. Çünkü kullansak da kullanmasak da, her yıl kartlarımızın vizesini yaptırıyoruz. Örneğin vize yaptırırken bir ücret alınıyor. Ancak ben akşama kadar otobüsle değilde, yürüyen biriyim. Bu anlamda bizim aydınlanmamıza yardımcı olursanız çok seviniriz.

BAŞKAN DÜNDAR'I MAHALLEMİZE DAVET EDİYORUZ

Son olarak da Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar'dan ricamız var.  Dündar Başkanımızı Pınarbaşı Mahallemize davet ediyoruz. İşlerinin çok yoğun olduğundan vakit sorunu yaşadıklarını biliyoruz, ancak başkanımızı mahallemizde görmek bizi ciddi anlamda mutlu edecek ve de ileriye dönük güven verecektir. 

Zaman zaman Başkanımız evlere çat kapı yapıyor. Daha önceki yıllarda mahallemizde engelli tespiti yapmıştı. Sayın Valimiz Yakup Canbolat'ta bunu devam ettirebilir kanısındayım. Üç yetkili büyüğümüzden yazdığımız sorunlarla ilgili bir açıklama olursa sevineceğiz.

Fazla sözü uzatmak yerine satırlarımı burada noktalamak istiyorum. Allah'a emanet olun. Pınarbaşı'ndan Selamlar.

Sağlıklı yıllar dileği ile.

Erdem ATEŞ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.