Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEVİNÇ ÇELEBİ İLE VATANDAŞ HATTI

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2021 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2021 00:01

Nilüfer’de 108 Aile donmak üzere! (Özel Haber)

Bursa Nilüfer İlçesi’ne bağlı Ataevler Mahallesi’nin Yılmaz Akkılıç Caddesi’nde bulunan Özgür Sitesi 6. Ada da ikamet eden 108 Ailenin dün itibariyle (13 Şubat) doğalgazı kesildi.

Sevinç Çelebi

108 ailenin adına açıklama yapan site sakini kara kışın tam ortasında yaşadıkları sıkıntıları şu sözlerle aktardı;

“Bursa Nilüfer İlçesi’ne bağlı Ataevler Mahallesi’nin Yılmaz Akkılıç Caddesi’nde bulunan Özgür Sitesi 6. Ada da ikamet eden 108 Aileden sadece 1 tanesiyim.

Dün itibarıyla BURSAGAZ sitemizin doğalgazını ani bir şekilde kesti ve yakın zamanda elektriğimiz ve suyumuz içinde aynı şeyi yapacaklar.

Nedeni,  Kentsel dönüşüm adına bizlerden Karot alıp bu süre içerisinde vaatlerini yerine getiremeyen İnşaat Firmasıdır ve bu firma bu işi yürütemediği gibi başka inşaat firmalarının da projeyi devralmasına mani olmaktadır.

BURSAGAZ ve Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğüne yaptığımız ek süre talebi olumsuz karşılandı ve şu an hepimiz (108 Aile) evlerimizde soğuktan donmak üzereyiz...”

***

Neden göz yumuldu!? (Özel Haber)

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin eski meclis üyelerinden Cemil Aydın, Bursa’nın Nilüfer Bölgesi’ndeki tarım vasfını yitirmiş arazilerin bir an evvel disipline edilmesi gerektiğini söyledi.

Sevinç Çelebi

Nilüfer Belediyesi’nin kaçakla yapılaşma mücadelesinin güzel bir çalışma olduğunu fakat zamanında göz yumulduğunu belirten Aydın 31 Mart 20019 yerel seçimlerinden sonra herkesin gözü önünde tarla vasıflı araziye fabrika inşaa edildiğini, kılıfı uydurularak hayvan barınaklarının fabrikaya dönüştüğünü belirtti.

Çarpıcı açıklamalarda bulunan eski Osmangazi Meclis üyesi Aydın şöyle konuştu;

“Nilüfer!

Tarım arazilerine yapılan kaçak yapılaşma ile mücadele iyi güzel de.

Zamanında niye göz yumuldu?

Hangi birini yıkacaksınız.

Bir şekilde kılıfına uydurularak hayvan barınakları fabrikaya dönüşürken, bazen de tarımsal gerekçeler ile fabrika binaları oluştu.

Ayrıca gözümüzün önünde tarla vasıflı araziye fabrika inşa edildi.

Hem de 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra.

Çalı'da, Alaattinbey'de, Yaylacık'ta, Demirci'de, Tahtalı'da.

‘Göstermelik yıkımlar çözüm değil’ diyerek yıllardır ifade ediyoruz.

Bölgeyi tekrar ele alın, 1/1000 ve 1/5000’lik imar uygulama ve nazım planlarını güncelleyerek kamunun zarara uğramasını önleyiniz.

Kaçak yapılaşma yerine tarım vasfını yitirmiş arazileri disipline ediniz.

Vakit çok geçmeden.”

***

Bölünmüşlük bitirilmelidir (Özel Haber)

Bursa’yı ‘Berlin Duvarı’ misali ortadan bölen raylı sistem, iki semti birbirinden kopardı. Sıcaksu ve Sırameşeler semtleri yapılacak bir bağlantı yoluyla tekrar birbirine kavuşmanın özlemini çekiyor…

Sevinç ÇELEBİ

Bursa’nın birçok önemli konusunu gündeme taşıyan Osmangazi Belediyesi'nin eski meclis üyelerinden Cemil Aydın, Bursa’nın Sıcaksu ve Sırameşeler semtlerinin tekrar birbirine bağlanması gerekliliğine dikkat çekti.

Sıcaksu bölgesinden Sırameşeler Mevkii'ne bağlantı yolu kısa veya orta vadede gerçekleşerek hafif raylı sistem ile bölündüğünü söyleyen Aydın:

“Sayın Fatih Ören'in (geçmiş dönem Osmangazi Belediye Meclis Üyesi, bugün itibariyle Yıldırım Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürü) geçen dönem Osmangazi Belediye Meclisinde teklif ettiği, avan projesi hazırlanmış, Büyükşehir Belediyesi gündemine taşıdığı Sıcaksu bölgesinden Sırameşeler Mevkii'ne bağlantı yolu kısa veya orta vadede gerçekleşerek hafif raylı sistem ile bölünmüş semtler birbirine bağlanmalıdır.

Elbette sıcaksu kaynakları olumsuz gerekçe olarak ifâde edilebilir.

Fakat unutulmasın ki metro çalışmaları esnasında metrelerce yer altına inildiği de aşikardır” dedi.

***

Yıldırım’da yasaklar geçersiz mi?

Bursa Yıldırım İlçesi Teyyareci Mehmet Ali Caddesi’nde  Yıldırım Belediyesi’ne ait Çöp Toplama Ekipleri’nin trafiği aksattıkları yetmezmiş gibi, üstüne üstelik maskesiz ve ağzında sigara ile çalışmaları akıllara ‘Yıldırım’da yasaklar geçersiz mi sorusunu getirdi!?

Sevinç Çelebi

Geçtiğimiz günlerde Yıldırım İlçesi Teyyareci Mehmet Ali Caddesi’nde Yıldırım Belediyesi’ne ait Çöp Toplama Ekipleri’nin rahat tavırları dikkat çekti.

Sayın Yıldırım Belediyesi Yetkilileri;

Davutkadı’dan Mesken’e kadar 5 dakikada alınması gereken yol, çöp toplama kamyonunun bu işlevi saat 10.30 gibi trafiğin normal aktığı dilimde yapması sonucu 25 dakikaya çıktı. Kamyonun milim milim ilerlemesi ve her 10 metrede durması, trafiği aksamasına sebep olurken diğer yandan sürücülerin gerilmesine sebep oldu.

Tüm bunlar yaşanırken çöp toplama ekibinin maskesiz ve yasaklara rağmen ağzında sigara ile çalışması çirkin bir görüntü oluşturdu.  Bir belediye çalışanına da bu görüntü hiç mi hiç yakışmadı!

Daha temiz bir Yıldırım için, Yıldırım Belediyesi olarak bu konunun takipçisi olmasını ve bu görüntülerin tekrar yaşanmamasını ümit ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.