Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sevinç Çelebi İle Vatandaş Hattı

Yazının Giriş Tarihi:
Yazının Güncellenme Tarihi:

Musluklardan çamurlu su akıyor!

Bursa Nilüfer İlçesine bağlı Görükle Göçmen Konutları Mahallesi'ndeki evlerde şebeke suyunun çamurlu aktığını söyleyen vatandaşlar, uzun süredir suyu kullanamadıklarını iddia etti.

Bursa Nilüfer İlçesine bağlı Görükle Göçmen Konutları Mahallesi sakinleri şehir içme suyu şebekesine bağlı evlerindeki musluklardan çamur aktığını ve suyu kullanamadıklarını söyledi.

Mahalle sakinleri çamurlu su nedeniyle bulaşık ve çamaşır makinelerinin bozulduğunu belirterek, defalarca iletmelerine rağmen belediyeden bir sonuç alamadıklarını belirtti.

H.G adlı sakin, "Uzun zamandır çeşmelerimizden çamurlu su akıyor.

Bu ne zamana kadar devam edecek daha ne kadar sürecek ve ne zamana kadar içeceğiz biz de bilmiyoruz. Bir zahmet yetkililer gelsinler bu sorunumuzla uğraşsınlar" dedi.

Diğer yandan Ev hanımı N.Y., çamurlu sular nedeniyle evindeki çamaşır ve bulaşık makinesinin bozulduğunu belirterek, "Üç aydır buradayım. Ve bu durum hiç değişmedi. Zaman zaman su kesintileri de oluyor. Musluklarımızdan çamurlu su aktığından, suyu ne yemeğe, ne de çaya kesinlikle kullanmıyoruz. Sürekli dışarıdan su almak zorunda kalıyoruz.”

S.U. ise “Bıktık usandık! Resmen çamurlu suyla banyo yapıyoruz. O su döküldüğü zaman banyonun yerleri böyle kıpkırmızı kara bir çamurla kaplanıyor. Yüzümüzü yıkadığımız zaman bile böyle hep kum geliyor. O kumu yüzümüzde hissediyoruz, ağzımıza suyu alıp çalkalayamıyoruz" dedi.

Bursa Nilüfer İlçesine bağlı Görükle Göçmen Konutları Mahallesi sakinleri bir yılı aşkın süredir musluklarından çamurlu su aktığından temiz su kullanamadıklarını belirterek, belediyelerin soruna çare bulmasını istedi.

***

Yolda buldukları cüzdanı sahibine teslim ettiler

Bursa'da görevli oldukları caddede buldukları ve içerisinde bir miktar para, kimlik ve kredi kartları olan cüzdanı, sahibini arayarak teslim eden BURULAŞ yol otopark görevlileri “İnsanlık vazifemiz ne gerektiriyorsa onu yaptık” dedi.

BURSA'nın Sur Yapı AVM’nin önünde iki yıla yakın BURULAŞ’a bağlı olarak yol otopark görevlisi olarak çalışan Yakup Aydoğdu ve Mehmet Uludağ, park edilen araçların dibinde buldukları içi kimlik, ehliyet, banka kartları ve bir miktar da para bulunan cüzdanı sahibine teslim etti.

Yakup Aydoğdu ve Mehmet Uludağ "Ne yazık ki sık sık bu tarz durumlarla karşılaşıyoruz. Ulaşabildiklerimize ulaşıyor, ulaşamadığımızda ise bulduklarımızı, (cüzdan, cep telefonu, saat, hatta bir keresinde altın dahi bulduk) ya polise ya da AVM görevlilerine bırakıyoruz” dedi.

Araç sahiplerinin inerken biraz daha dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen  Yakup Aydoğdu ve Mehmet Uludağ olayı şu sözlerle aktardı…

“Görevimizin başındayken bir anda yerde bir cüzdan fark ettik. Önce düşen cüzdanın yeni aracından inen bir gencin düşüncesiyle arkasından sesledik. Cevap olumsuz olunca mecburen cüzdanın içine baktık ve yaptığımız araştırma sonucu cüzdanın AVM içinde bir mağazanın müdürü olarak çalışan Hakan Teke'ye ait olduğunu tespit ettik.

Bu sevinçle AVM’ye girdik ve kaybından hala haberi olmayan Hakan Teke’ye cüzdanını teslim etmenin huzurunu yaşadık.

Cüzdanını kaybettiğinin farkına varmadığını söyleyen Mağaza Müdürü Hakan Teke yaşadığı küçük şaşkınlık sonrası duygularını şu sözlerle aktardı:

“Açıkçası otopark görevlileri cüzdanımı getirdiklerinde, ben hala kaybım olduğunun farkında değildim. O yüzden de sorulduğunda bir an şaşırdım. Büyük ihtimal cüzdanımı aracımdan inince düşürdüm. Çok mutluyum çünkü Cüzdanımı başka birisi veya birileri de bulabilir ve geri teslim etmeye de bilirlerdi…

Bu sebeple önce “İnsanlık ölmemiş” dedirten ve hayata daha güvenle bakmamızı sağlayan Yakup Aydoğdu ve Mehmet Uludağ’a teşekkürü borç biliyor, sonra da “BURULAŞ’ı böylesine duyarlı ve vicdanlı elemanlar çalıştığından dolayı da tebrik ediyor, çalışmalarından başarılar diliyorum” dedi.

***

"Bursa'da doğal su kaynakları fabrikalara mı akıtılıyor?"

Sık sık kentin sorunlarını gündeme getiren ve saygın kişiliği ile bilinen Bursa Osmangazi Belediyesi'nin eski meclis üyelerinden Cemil Aydın, Bursa’nın çok önemli bir sıkıntısına daha değindi.

Osmangazi Belediye Meclisi eski üyesi Cemil Aydın, kuraklığın devam ettiği yaz aylarında su rezervlerinin azalmasından kaynaklı endişenin Dağ Bölgesini de kapsadığını ve şikayetlerin her gün çoğaldığını dile getirdi.

Dağ da su çıkan eski çeşmeler, dereler ve pınarlardan suların hortumla fabrikalara çekildiğini söyleyen Aydın  dağ bölgesinden gelen bilgiler, şikayet ve uyarıların her geçen gün çoğaldığına dikkati çekti. "Dağ da su çıkan eski çeşmeler, dereler, pınarlar hepsi hortum çekilerek su fabrikalarına gidiyor" diyen Aydın, "Su bulmak dağlardaki hayvan ve her türlü bitkiler için çok zor. Bu yıl şimdilik yağış gerçekleşti. Ya sonra, olası bir kuraklıkta ne olacak?" diye soruyor. Evet; Su fabrikaları ve çekilen sulara bir disiplin mekanizması gerekmekte midir? Yerel yönetim erkleri nasıl bir çalışma içindedir, bekleyip göreceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.