Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEVİNÇ ÇELEBİ İLE VATANDAŞ HATTI

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2020 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2020 00:02

Ulaşıma trafik lambası engeli! (Özel Haber)

Bursa’dan bir vatandaş Yalova Yolu’ndaki trafik lambalarıyla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a "Sayın Alinur Aktaş, Bu yola 4 trafik lambası çok fazla. Bu lambalar sadece akan trafiği durduruyor. Siz seçim vaatlerinde ‘Öncelik trafik sorunu” demiştiniz. Lütfen çağrımızı dikkate alın” sözleriyle seslendi.

Bursa’dan bir vatandaş Yalova Yolu’ndaki trafik lambalarıyla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a "Sayın Alinur Aktaş, Bu yola 4 trafik lambası çok fazla. Bu lambalar sadece akan trafiği durduruyor. Siz seçim vaatlerinde ‘Öncelik trafik sorunu” demiştiniz. Lütfen çağrımızı dikkate alın” sözleriyle seslendi.

İşte Sevinç Çelebi ile Vatandaş Hattı’na yansıyanlar… 

“Dikkatimi çekiyor uzun zamandır! Yalova yolunda en az 4 trafik lambası mevcut! Ve aynı zamanda, trafik lambalarının hemen yakınında (en fazla 30-40 metre kadar uzağında) tren için yapılan üst geçitler de var!

fazla oluşu sebebi trafik lambalarının olduğu bölgelerin

Demek o ki; Yalova Yoluna bu kadar lamba fazla.

Çünkü üst geçitler faal şekilde kullanılabilecek durumda. Dolayısıyla bu lambaların oluşu sadece akan trafiği durduruyor…  

Gerçekten bunun sebebini merak ediyorum!

Çok net hatırlıyorum. Değerli Başkanımız Alinur Aktaş Bey seçim vaatlerinde “Öncelik trafik sorunu” demişti.

Ancak çok yazık ki trafik sorunu son bir senede daha fazla arttı. Bunları önleyebilecek basit çözümler var iken neden kullanılmıyor sormak istedim.

Dilerim bu yanlış uygulamadan bir an önce vazgeçilir.”

Saygılarımla

Ali Mertoğlu

****************************************

Nilüfer Belediyesi’nin dikkatine!

Bir çare lütfen… (Özel Haber)

Bursa’da Nilüfer İlçesi’ne bağlı Hasanağa’da ikamet eden halk sivrisineklerden bıktığını belirterek, Nilüfer Belediyesi’nden çözüm beklediğini belirtti. Ayrıca daha önce sürekli ilaçlama yapılırken, bu yıl yapılmamasının sebebini sorguladı! İşte ayrıntılar…

“Bursa Hasanağa TOKİ civarında ikamet etmekteyim. Önemle bildirmek istiyorum ki sivrisineklerle başımız dertte!

Her pencere de sineklik olmasına rağmen eve girmeyi başarıyorlar.  Mahallemizde bu seneye kadar sivrisinek görmezdik!

Merak ediyoruz ve de soruyoruz: Bölgemiz neden ilaçlanmıyor?

Saat sabahın 4’ü oldu ve ben çalışan bir insanım. Ancak sivrisineklerden uyuyamaz olduk!

Sadece bu gece tam 16 sinek öldürdüm ama yine de bitiremedim. Hala başımın üstünde uçuşan iki sinek daha var.

Resmen yorgun düştüm.

Nilüfer Belediyesi’nden ricam, bir an önce gerekli ve yeterli ilaçlamanın yapılması ve bu duruma kalıcı bir çözüm bulmalarıdır. 

Bir çare lütfen!”

Saygılarımla

N.Şimşek

************************************************************

“Tehlikeli yolculuk!” (Özel Haber)

Bursa'da Eski Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil Aydın Mihraplı Parkı’nın yürüyüş yolunun tehlike saçtığını belirterek bir an önce düzen verilmesi için çağrı yaptı.

Eski Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil Aydın Mihraplı Parkı’nın yürüyüş yolunun tehlike saçtığını belirterek bir an önce düzen verilmesi için çağrı yaptı. Aydın;

“Mihraplı Parkı yürüyüş yolu kısa bir zaman önce asfaltlandı.

Toprak yol, toz ve çamur sıkıntılarına sebep oluyor gerekçesi kabul edilebilir.

Fakat,

Yol tamamen asfalt haline geldikten sonra park içindeki işletmelerden kiralanan bisiklet ve küçük araçlar aşırı hız sebebiyle tehlike saçmaya başladı.

Yürüyüş ve koşu yapan vatandaşlar her an bir kazaya maruz kalmamak için tedirginlik içinde spor yapmaya devam ederken, olası bir kazayı önlemek için bisiklet kiralama ve hızına bir düzen verilmelidir.” dedi.

************************************************************

NİLÜFER BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR!

Bursa Haber Gazetesi’nin “Sevinç Çelebi ile Vatandaş Hattı” adlı şikayet köşesine yansıyan ‘Yok mu bu gürültüye bir dur diyecek’ başlıklı vatandaş şikayet-talebine Nilüfer Belediyesi duyarsız kalmadı…

Vatandaşın talebi üzerine denetlemeler yapan Nilüfer Belediyesi’nin cevabında:

“Sayın Sevinç Çelebi,

Köşenizde yayınlanan ‘Yok mu bu gürültüye bir dur diyecek’ başlıklı yazı üzerine kamuoyuna açıklama yapma ihtiyacı duyulmuştur. Gürültü kirliliğiyle mücadelede son derece hassas davranan Nilüfer Belediyesi, kent genelinde gereken çalışmaları titizlikle sürdürmektedir. Gürültü kirliliğine sebep olan işletme ve seyyar satıcılar, ilgili ekiplerimizce sürekli uyarılırken, gereken durumlarda Kabahatler Kanunu’na göre cezai işlem uygulanmaktadır. Karaman Mahallesi’nde de Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz rutin denetimlerini gerçekleştirmiş olup, söz konusu şikayete sebep olan seyyar satıcılara cezai işlem uygulanmıştır. Duyarlı vatandaşımıza teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Nilüfer Belediyesi

Basın Bürosu“

************************************************************

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR!

Bursa Haber Gazetesi’nin “Sevinç Çelebi ile Vatandaş Hattı” adlı şikayet köşesine yansıyan  “Cam Kapı Açamaz Duruma Geldik!” başlıklı vatandaş şikayet-talebine Yıldırım Belediyesi yanıt verdi…

Vatandaşın talebi üzerine denetlemeler yapan Yıldırım Belediyesi’nin cevabında:

Sayın Sevinç Çelebi;

27 Ağustos Tarihli Bursa Haber Gazetesi’nde yayımlanan “Yıldırım Belediyesi’nin Dikkatine Cam Kapı Açamaz Duruma Geldik!” başlıklı, ilçe genelindeki megafonlu satıcılardan duyulan rahatsızlığı dile getiren okurun şikayeti Belediyemiz Zabıta Müdürlüğünce incelenmiştir.

Yıldırım İlçe sınırları içerisinde megafonla satış yaparak çevreye rahatsızlık veren şahıslar hakkında yasal işlem yapılmakta; megafonlarına, terazi ve mallarına el konulmaktadır. Konunun takibine devam edilmektedir.

Bilgilerinize sunarız” denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.