Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEVİNÇ ÇELEBİ İLE VATANDAŞ HATTI

Yazının Giriş Tarihi: 18.09.2019 10:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.09.2019 10:23

Cadde değil, sakatlanma alanı!

Bursa’da 40 yıldan beri bakımı yapılmayan Çekirge Caddesi’nin caddelikten çıkıp kafa, kol, bacak kırma yerine dönüştüğünü söyleyen Çekirge Mahallesi Muhtarı Coşkun Alıntaş, bakım yerine Osmangazi Belediyesi’ne verdiği dilekçelere karşılık olarak aldığı “Program dahilinde yapılacak” tır cevabının süresinin ne kadardır sorusunu yöneltiyor…

“Çekirge Hamam Caddesi Çekirge Armutlu Meydanı ile 1. Murat İlköğretim Okulunu birbirine bağlayan Caddedir. Okulların açık olduğu zamanlar yoğunluk 10 katına çıkmaktadır. Bu caddenin kaldırımları fotoğraflarda görüldüğü gibi 40 yıldır bakımsız durumdadır.

DAĞ KÖYLERİNDE BİLE KALMADI!

Ne yazık ki dağ köylerinde bile olmayan kaldırımlar günümüzde şehrimizin vizyon mahallesinde bol miktarda bulunmaktadır. Muhtarlığım süresince Osmangazi Belediyesine defalarca dilekçeler verdiğim halde Osmangazi Belediyesi’nin STANDART CEVABI olan  “PROGRAM DAHİLİNDE YAPILACAKTIR” şeklinde cevaplar verilmekte ancak program sırası mahallemize yıllardan beri gelmemektedir!

AYAĞINI KIRDI, SAKAT KALDI…

Caddede terzilik yapan Altan Bey geçen yıl ayağını kırmış sakat kalmıştır. Geçen ay mahallemizi tanıtan tv programında caddede yürürken tesadüfen kameralara konuşan bir kadın, caddede ayağının kayarak düştüğünü, kolunun  ve ayağının kırıldığını, 3 ay evden çıkamadığını anlattı ve bunu belediye yetkilileri dahil herkeste gördü.

BELEDİYE MEĞER UKOME’YE HİÇ BAŞVURMAMIŞ

Osmangazi Belediye yetkilileri caddenin kapatılmasına UKOME’nin karşı geldiğini söylediler. Geçtiğimiz günlerde UKOME müdürü ile görüştüğümde böyle bir şeyin olmadığını, Osmangazi Belediyesi’nin kendilerine başvurmadığını zaten kaldırım tadilatlarında cadde kapatılmasına gerek olmadığını, istedikleri zaman yapabileceklerini beyan ettiler.

Bize gelince;

Yetkilerden kaldırımların genişletilerek yenilenmesini talep etmekte yıllardır gelmeyen sıranın gelmesini beklemekteyiz.”

***

Şehir Hastanesi Hastane mi, Ticarethane mi?

Bursa Haber Gazetesi’ne ulaşan vatandaş Tesisler çok güzel (uzak olduğu halde ) ancak tıpkı AVM mantığı ile yapılmış. Her yer ticarethane dolu.. İlaç firmalarının mümesilleri ise hastaların haklarını gasp ediyor... Lütfen sesimiz olur musunuz dedi...

19 Ağustos Pazartesi günü yeni açılan Şehir Hastanesine gittim. Sabah 09.00 da ordaydım.

Tesisler çok  güzel (uzak olduğu halde) ancak tıpkı AVM mantığı ile yapılmış. Her yer ticarethane dolu..

Sabah hastaların sıra beklediği zamanda, ilaç firmaların elemanları da sürü halinde  (en az 10 kişilik guruplar) doktorların kapı önlerinde bekliyor. Birileri gitti derken diğerleri geliyor...

ÖZÜR DİLEMEK YERİNE...

Bir ara dayanamadım ve Ben hem vatandaş hem hastayım ve sizler bu davranışınızla hakkımı çalıyorsunuz sözleriyle duruma tepki gösterdim. Ancak özür yerine, ilaç firması mümesilleri tarafından ters, ukalaca bir cevapla karşılaştım.

İSTEDİĞİN YERE ŞİKAYET ET

Meğer biz onların işine karışamazmıyış ve kendileri istedikleri gibi girer, istedikleri gibi çıkabilirlermiş. Hatta onlar girmezlerse doktor hangi ilacı vereceğini bilemezmiş... (sanki doktor cahil eğitimsiz). Akabinde kadın mümessil anlamsız konuşmalar yapmaya başlayınca yine dayanamayıp  Sizi şikayet edeceğim... dedim ve bunun üzerine mümessil İstediğin yere şikayet et, bizim doktorları gezmeye yetkimiz var diyerek yetkili kartını çıkarmaya kalkıştı (hoş onu da bulamadı ya...)

BİR DAHA GİTMEM

Özetle, yeni açılan Şehir Hastanesine ilk defa gittim ve bir daha da gitmem. Yaşadığım durumu Sağlık Bakanlığına da bildirip şikayet edeceğim ancak olup biteni kamuoyunun da bilmesi gerektiğini düşündüm. Dilerim tez vakit bu duruma bir çözüm getirilir ve hastaların hakları daha fazla gasp edilmez.

Saygılarımla

Şefik YILDIRAN

***

Yaya değil kaza geçidi!

Bursa’nın Geçit Mahallesi’nde bulunan yaya geçidinin sağlıklı hale getirilmemesi yerli halkın tepkisine neden oluyor. Sık sık kazalar olduğunu iddia eden semt sakinleri yetkililerden bir an önce konuya çözüm getirmesini istiyor…

Bursa’nın Geçit Mahallesi’nde oturuyorum. Semt sakinleri olarak, özellikle de yaşlılar ve çocuklar Özdilek AVM arkası, Gürbüz Sokaktaki sitelerden karşı karşıya geçerken her seferinde ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Defalarca trafik kazası olmasına rağmen Bursa Büyükşehir Trafik Dairesi bir türlü yaya geçidini yapmadı. Maşallah yaya geçidi değil, kaza geçidi! Merak ediyoruz doğrusu… Bizim dışında olup bitenleri kimse görmüyor mu!? Vatandaşlar olarak hizmet anlamımda kocaman bir sıfır veriyoruz. Şayet maksat gerçekten hizmet ise; Yapın artık şu yaya geçidini…

İmza;

Semt Sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.