Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEVİNÇ ÇELEBİ İLE VATANDAŞ HATTI

Yazının Giriş Tarihi: 06.09.2019 12:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.09.2019 12:16

Osmangazi ve Bursa’mıza yakışmıyor!

2009-2014, 2014-2019 Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil AYDIN, Bursa’nın dönüşüme her yönüyle ihtiyaç duyduğu halde yıllardır hiçbir hazırlık ve çalışma yapılmadığını belirterek Belediyeleri göreve davet etti!

2009-2014, 2014-2019 Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil Aydın kentsel dönüşüm hakkında açıklama yaptı. Bursa’nın her yönüyle dönüşüme ihtiyaç duyduğunu söyleyen Aydın “Osmangazi ve Bursa’mıza yakışmıyor!” diyerek sözlerine şöyle devam etti…

“Bursa’nın Eski Gemlik Yolu Caddesi…

Namıkkemal, Gülbahçe ve Atıcılar bölgesini kapsayan ana arter.

Deyim yerindeyse Bursa'nın merkezi.

Bazı bölümlerinde kaldırımı olmayan, bazı yerlerde bir metre kaldırımı olan, bir metrelik kaldırımda otobüs durakları bulunan ve her an kazaya muhatap olacak duraklarda araç bekleyen yolcular.

Bir metrelik kaldırımın tam ortasında elektrik direkleri.

Caddenin ortasından yürümek zorunda olan yayalar.

Oto tamirhanelerinden direkt caddeye çıkan araçlar.

Yaya ve seyir halindeki  araçlar ile ansızın karşılaşmalar.

Çekme mesafelerinin ihmal edildiği, ek çıkma binaların kondurulduğu cadde.

Trafik yoğunluğunun her daim yaşandığı Eski Gemlik Yolu Caddesi…

Dönüşüme her yönüyle ihtiyaç duyulan fakat yıllardır hiç bir hazırlık ve çalışma yapılmayan cadde ve bölge için yerel yönetim erklerini 1/5000 nazım ve 1/1000’lik uygulama planlarını revize etmeye ve gerçek bir dönüşüm için gereğini yapmaya davet ediyorum” dedi. 

***

Derdimizi başkanlarımıza iletin lütfen!

Bursa’da Çiftehavuzlar-Fatih mahalleleri sakinleri, 7 Şubat 2014 yılında hizmete açılan, Osmangazi’ye bağlı Çiftehavuzlar ve Fatih mahallelerinden geçen yolda her gün trafik kazaları olduğunu iddia ederek başkanları denetime ve çözüme davet ediyor…

“Sevgili Sevinç Hanım, Bursa Haber Gazetesi’ndeki sayfanızda yer verdiğiniz şikayet haberlerini hep okuyorum. Görüyorum ki okurlarınızın sorunlarının çözüme kavuşması için yardımcı oluyorsunuz. Bu yüzden belki bir çare bulunur ümidiyle sizden bir kez daha ‘sesimiz’ olmanızı rica ediyorum. Umarım beni kırmazsınız ve daha önce de köşenize taşıdığınız bir konuyu bir kez daha yayınlayıp Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a veya Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Bey’e iletirsiniz. Bunu sadece kendi adıma değil, Çiftehavuzlar ve Fatih mahalleleri sakinleri adına da istiyorum… İlgileneceğinizi umut ederek iyi bir gün diliyorum.

HER GÜN KAZA

Dört yılı aşkın bir süre önce Osmangazi’ye bağlı Çiftehavuzlar ve Fatih mahallelerinden geçen bir bulvar yolu yapıldı. Bu yol 7 Şubat 2014 Cuma günü eski Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç ve milletvekilleri, Büyükşehir ve Osmangazi belediye başkanları tarafından hizmete açıldı. Fakat burada hemen hemen her gün trafik kazaları olmaya devam ediyor. Yol yapıldı yapılmasına ancak o gün bugün bu yolu denetleyen yok. Hal böyle olunca da yaya yollarını kullanan esnaflar yayaların geçmesi gereken yerlere varillere ekilmiş fidanları bırakırken diğer yandan kahvehaneler sandalye masa bırakarak yayaların geçmesini engelliyor.

ACİL İLGİ VE MÜDAHALE İSTİYORUZ

Bunu da çok üzücüdür ki özellikle Çiftehavuzlar Muhtarlığı’nın etrafındaki bulunan esnaflar yapıyor. Erkekler için belki bu durum çok fazla bir şey ifade etmiyor ancak biz hanımlar kahvehanelerin önünden geçemez olduk. Araçların hız seviyeleri çok yüksek olduğu yetmezmiş gibi bir de ters yönlerden araçlar yolları kullanıyor. Oto parklarına düzensiz araç bırakılıyor. Mahalle sakinleri ve biz kadınlar olarak ilginizi bekliyoruz. Şimdiden teşekkürlerimizi iletiyoruz ve sizlere kolaylıklar diliyoruz.”

Saygılarımızla

Çiftehavuzlar-Fatih mahalleleri sakinleri adına bir okuyucu

***

NİLÜFER BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

Köşenizde yayınlanan 'Fethiye Parkı böceklerden ölüyor' başlıklı yazı üzerine kamuoyuna açıklama yapma gereği duyulmuştur. Bahse konu Fethiye Parkı Nilüfer'in en gözde ortamlarından birisidir. Parkın bakım ve ihtiyaçlarına karşı sorumluluğumuzu kurum olarak yerine getirmekteyiz. Fakat parkta yaşanan böceklenme ve ilaçlamayla ilgili olarak yetkili kurum olan Büyükşehir Belediyesi'ne bildirim yapılmıştır. Konunun takipçisi olacağımızı belirtir, duyarlılıklarından dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.

Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu

  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.