Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEVİNÇ ÇELEBİ İLE VATANDAŞ HATTI

Yazının Giriş Tarihi: 27.08.2019 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.08.2019 08:25

Arazi Bursaspor’a tahsis edilmeli

2009-2014, 2014-2019 Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil AYDIN “Özlüce Tesislerinin Arazisi Bursaspor'a tahsis edildikten sonra kalıcı gelir getirecek tesis ve binalar yine kulübün tasarrufunda planlanmalıdır. Ayrıca, arazi satışı kesinlikle gerçekleşmemeli, kişi veya gruplara özel rant kapısı açılmamalıdır” ifadelerini kullandı.

2009-2014, 2014-2019 Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil AYDIN: "Özlüce tesislerinin arazisinde tartışmalar başladı.

Geçtiğimiz günlerde ifade ettiğim hususu tekrar hatırlatalım.

Bursaspor'un yaşanan kongre sürecinde en can alıcı nokta hazine arazisinin kulübe devri ile orta ve uzun vadede satışı.

Hesap ve oluşumlar bu yörüngede yapıldı.

"Bursaspor'un kurtuluşu Özlüce arazisinin plan değişikliği yapılarak konut, ticari ve turistik tesislere dönüşümü ve de Bursaspor'un Vakifköy'e geri dönmesi" fikri sistemli bir şekilde Bursa kamuoyuna benimsetilmeye çalışılacaktır.

Arazi satışı hariç doğrudur.

Fakat...

Arazi Bursaspor'a tahsis edildikten sonra kalıcı gelir getirecek tesis ve binalar yine kulübün tasarrufunda planlanmalıdır.

Arazi satışı kesinlikle gerçekleşmemeli, kişi veya gruplara özel rant kapısı açılmamalıdır" dedi.

***

Bursa’nın altgeçit çıkmazı

Bursa’nın neşter vurulması gereken hastalıklarının başında geliyor altgeçitler. Vatandaşlar, altgeçitlerin özellikle engellilere uygun olmadığını vurguluyor.

Şehirce yıllardır süregelen bir sıkıntımız olmasına ve bizlerin her fırsatta bu ciddi sorunumuzu ilgili birimlere ilettiğimiz halde, hiç kimse bizi ne duyuyor ne de bir düzeltme yapıyor! Sözüm ona, Bursa’mızda bulunan altgeçitlere. Doğrusu Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düşüncesizliğinden biz yoruluyoruz.

TAKTİRE ŞAYAN

Örneğin; Ankara yolundaki alt geçitlerin sıkıntısı takdire şayan. İlla ki şikayet mi etmemiz gerekiyor? İki insan yan yana geçemezken biz bebek arabalılar nasıl geçelim!? Hal böyle olunca hep birilerine gebe kalıyoruz. Sürekli “Ah biri gelse de yardım etse” modundayız.

ENGELLİLER NE YAPSIN?

Hadi bizi de geçtim, ya engelliler ne yapsın? Altgeçit değil, tamamen engelli yaşam. Bizde engelli durumunda yaşıyoruz. Bu sebeple artık acil olarak bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Çok sık kullanılan bir yer ve ne bir yürüyen merdiven ne bir üst geçit ne de bir rampa mevcut.

Saygılar

Cansu PERÇİN

***

DOKTOR MU KARAR VERİYOR,

SEKRETER Mİ?

Bursa’da Özel Doruk Hastanesi’ne muayene olmak için vatandaş kimliğiyle giden doktor, sekreter engeline takıldı...

“İç hastalıkları uzmanıyım. Birkaç gün önce annemin operasyon öncesi ivedilikle kardiyoloji muayenesi olması gerektiği için Doruk Özel Bursa Hastanesi’ne başvurdum ama randevu alamadım. Çünkü hastanede Doktor K.K’nın sekreteri B. Hanım tarafından reddedildim. Aslında olup bitenler buraya kadarı normal olabilir.

SAF YERİNE KOYDU

Ancak, “Ben de bir hekimim. Doktor beye iletirseniz bana yardımcı olacaktır” dediğimde, sekreter B. Hanım bunu ilettiğini söyledi. Çok acıdır ki bu cevabı veren sekreter, o ana kadar benim doktor olduğumu bilmiyordu. Ve belli ki beni saf yerine koyuyordu.

KİM KARAR VERİYOR?

Bunun üstüne “Benim doktor olduğumu bilmiyordunuz ki” dediğimde karşılık olarak “Doktor olmanız fark etmez, doktor bey almaz” cevabını verdi. Anlayamadım: Hangi hastaya bakacağına doktor mu karar veriyor, sekreter mi?

SÜREKLİ GİTTİĞİM BİR HASTANEYDİ

Merak ettim. Bu nasıl bir etik anlayışıdır? Bu nasıl bir saygısızlıktır? Ricam doktor beye iletilse ve kendisi reddetse bu şikayeti asla yazmazdım. Ancak sürekli başvurduğum hastanenin bu umarsız ve saygısız tavrı çok ve kesinlikle kabul edilemez olduğundan bunu yazmak, duyurmak ve gereken kişiye(lere)gereken uyarıların yapılması için ricayı farz kıldım!

Saygılarımla

R.K.

***

Kaldırıma park ediyorlar!

Sayın Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri;

Yalova yolu üzerinde bulunan tamirhaneler arabaları kaldırımlara park ettiriyorlar. Bu durumda biz yayalar, engelli ve yaşlı vatandaşlar cadde üzerinden yürümek zorunda kalıyoruz. Bir an evvel bu tatsız duruma bir çözüm bulunmasını ilgililerden önemle rica ediyoruz. Yaya geçidi taşlık olduğundan engelli veya bebek arabası yürütemiyoruz. En azından oraya bir beton dökülsün. Gereğinin yapılacağı ümidiyle. Hayırlı Ramazanlar.

Saygılarımla

Fehime ATEŞ

***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi

Bursa Haber Gazetesi’ndeki Vatandaş Hattı köşenizde 31 Temmuz 2019 tarihinde ‘Fuat Kuşçuoğlu Caddesi Yolu Bozuk’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan Fuat Kuşçuoğlu Caddesi yeni ismi ile Yunuseli Bulvarı, anaarter konumunda olduğu için Büyükşehir Belediyemiz yetki ve sorumluluğunda kalmaktadır.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.