Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEVİNÇ ÇELEBİ İLE VATANDAŞ HATTI

Yazının Giriş Tarihi: 20.08.2019 13:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.08.2019 13:46

Bayram Öncesi ATM Krizi

Bursa’nın göbeğinde, Garanti Bankası’nın önünde bulunan ATM’lerden bir tanesi bozuk olunca vatandaş uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kaldı.

Bursa’nın göbeğinde, Garanti Bankası’nın önünde bulunan ATM’lerden para çekmek isteyen vatandaşlar tek ATM’ye mahkum kaldı. Bayram arifesinde alışveriş yapmak için parasını çekmek isteyen vatandaşlar, ATM’lerin bankanın duvarında olduğu ve de banka personeli uyarıldığı halde arızanın giderilmemiş olmasına tepki gösterdi.

***

Kaldırım işgaline vatandaştan tepki

Bursa’da, kaldırımlara ve işyerlerinin önüne park eden araç sürücülerine cadde sakinleri ve vatandaş tepki gösterdi.

Yıldırım İlçesi Sinan Dede Mahallesi Göçmen Caddesi sakinleri, yetkililere “Kaldırımlar araba koymak için mi yoksa yayalara ait bir yer mi?” sorusunu yöneltti… Araçlarını oturdukları evlerin önüne dahi park edemediklerini dile getiren bazı sakinler, bir kısım ev sahiplerin araçlarını kaldırımlara park etmesine karşı tepkili.

YASAK DEĞİL Mİ?

Kaldırımların özel otopark olarak kullanıldığını ve bu durum yayaların yürüme hakkını ellerinden aldığını belirten Göçmen Caddesi Sakinleri “Yayalar için yapılan kaldırımlar bazı ev sahipleri tarafından park yeri olarak kullanılıyor. Kaldırımlara araç park etmek yasak değil mi? Sokağımızın kontrol edilmesini ve de gerekli kanunların uygulanmasını istiyoruz” dedi.  

***

Duba çalışması durdurulsun

Bursa’da, Kırcaali Mahallesi 2. Namık Sokağa konulan  dubalar ve ikiye düşürülen şeride sokak sakinleri ve apartman sakinleri tepki gösterdi.

8 senedir Kırcaali Mahallesi 2. Namık Kemal Sokak'ta ikamet ediyorum. Dün akşam iş çıkışı evime vardığımda sokakta dubalama çalışması yapıldığını gördüm. Bu çalışmayı kim talep etti, nereden çıktı bilmiyorum, ama belirtmek istiyorum ki gerek apartmanda gerek sokakta insanlarla konuştuğumda herkes bu durumdan şikayetçi.

HİÇ DÜŞÜNÜLDÜ MÜ?

Ben de şahsım ve ailem adıma bu durumdan şikayetlerimi bildirmek istedim. Yapılan çalışma ile elde edilmek istenilen sonuç çok net: kimse bu sokakta park etmesin. Peki bir çalışma yapılırken bu çalışmanın kazandıracakları ve kaybettirecekleri hiç değerlendirilmiyor mu?

YOL İKİ ŞERİDE DÜŞÜRÜLMÜŞ

Bitişik nizamdaki diğer apartmanları katmıyorum bile! Sadece bizim apartmanda her katta 3 daireden, 5 katta 15 daire var. Bu 15 dairenin 10'unda araba olsa bu insanlar arabalarını nereye çekecek diye kimsenin aklına gelmiyor mu? Kaldı ki çalışma öncesi 3 araç yan yana rahatça geçiyorken yapılan çalışma ile yol 2 şeride düşürülmüş.

OTOPARK YARDIMI YAPILACAK MI?

Otoparklara aylık abone olsak, aylık 90 TL’den yılda 1080 TL edecek. Peki bu durumda mağdur olan bizlere otopark yardımı yapılacak mı... Elbette ki bu şikayetimi okuyacak kişinin şahsına özel söylemiyorum ama bir hususu hatırlatmak istiyorum. Bizim tarafımızdan verilen oylarla başa gelen belediyeler insanlara zulüm etmek, insanların işlerini, günlük yaşamlarını zorlaştırmak için değil; aksine insanlara hizmet etmek için oradalar.

FİKRİMİZ ALINAMAZMIYDI?

Bu doğrultuda, böylesine kritik kararlar alınmadan önce en azından bir anket düzenlenip mahallenin asıl sahibi bizlerin fikri alınamaz mı? Sonuç olarak yapılan çalışmanın tekrar gözden geçirilip durdurulması/sonlandırılması talebini saygılarımla arz ediyorum.

E.A.

***

Nilüfer’de evleri böcekler sardı 

Bursa’da, Nilüfer İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde kendi olanaklarıyla böceklerden korunmaya çalışan vatandaşlar, ilaçlamalarına karşın evleri ve işyerlerini sürekli böceklerin sardığını, gece uyuyamadıklarını belirterek, belediyenin ilaçlama yapması gerektiğini söylediler. 

Edinilen bölgeye göre Bursa’nın en elit ilçesi olarak bilinen Nilüfer Cumhuriyet Mahallesi hamam böceklerine teslim. Bshaberler’e ulaşan sakinler “Cumhuriyet Mahallesinin sokakları hamam böceği kaynıyor. Çünkü Nilüfer Belediyesi ilaçlama yapmıyor” dedi.

ASLA BÖCEK SORUNU YAŞAMADIK

Cumhuriyet Mahallesi sakinleri “Senelerce Bursa’nın farklı yeşil mahallelerinde oturduk. Şehir merkezindeki Altıparmak’ta bile oturduk… Ama asla böcek sorunu yaşamadık.

BÖCEĞE BASMADAN ADIM ATAMIYORUZ!

Ancak Cumhuriyet Mahallesinde böceğe basmadan adım atamıyoruz. Apartmanları daireleri ilaçlıyoruz ancak böcekler sokaklardan evlerimize gelmeye devam ediyorlar. Lütfen belediye artık bu duruma el atsın ve sokaklarda ilaçlama yapsın çünkü mahalle tahammül edilemez halde” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.