Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sevinç Çelebi İle Vatandaş Hattı

Yazının Giriş Tarihi: 16.07.2019 10:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.07.2019 10:59

Mahalle değil, tam bir ‘Chernobyl!’

Geçit Mahallesi sakinleri çevreye yayılan kimyasal kokudan bir yandan uyku uyuyamadıklarını iddia ederken, diğer yandan yetkilere “Bizim suçumuz ne? Neden bizi zehirliyorlar? sorusunu soruyor…

Osmangazi İlçesine bağlı Geçit Mahallesi'nde ikamet ediyoruz. Ancak yaklaşık bir yıl önce buraya taşınmaya karar verirken ne denli bir hata yaptığımızın farkında dahi değilmişiz üzüntüyle öğrendik! Çünkü burası tam bir facia... Deyim yerindeyse mahalle mahalle değil, tam bir chernobyl. Özetle; Etrafa yayılan kokuya tahammül edilmesi neredeyse imkansız...

BİZİ NEDEN ZEHİRLİYORLAR?

Diyelim ki burada oturuyorsunuz ve evinizde uyuyorsunuz. Emin olun ki yayılan kimyasalvari kokudan uyanacaksınız ve bu kötülüğe engel olmayan insanlara kızmaya başlayacaksınız. Akabinde de şu soruyu soracaksınız: “Bizim suçumuz ne?”, “Bizi neden zehirliyorlar?” Ancak kimse sizi duymayacak.

SAHİ: SUÇUMUZ NE!?

Halbuki gerçek şu ki; Bu duruma olmayanlar alenen suçludur! Bu yüzden de cezalandırılmalılar. Bana, bize gelince: Bursa Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi'nden ve oradaki tesislerden şikayetçiyim(z). Lütfen biri bize cevap versin artık… Sahi: Bizim suçumuz ne!?

Geçit Mahallelisi adına Sead B.

Zeyniler köyü’nde “İkinci bahar” rüzgarı

ÖZEL HABER: Sevinç ÇELEBİ 

Kısa adı TÜED olan Türkiye Emekliler Derneği Bursa Şubesi ‘nin  “İkinci Bahar Türk Müziği Korosu üyeleri, Zeyniler  Köyünde stres attı. 

Türkiye Emekliler Derneği Bursa Şubesi‘nin “İkinci Bahar Türk Müziği Korosu üyeleri, Zeyniler  Köyünde stres attı. Yaşamlarının ilk baharında hayat şartlarından ve geçim derdinden gezmeye, eğlenmeye ve şarkı söylemeye fırsat bulamayan ‘genç’ delikanlılar ve hanımlar, TÜED Bursa Şubesi sayesinde ikinci baharını yaşama imkanı buluyor. Derneğe üye olmak için tek şart ise emekli olmaktan geçiyor.

TÜED Bursa Şubesi’nin “İkinci Bahar Türk Müziği Korosu”, 13 Temmuz 2019 (Cumartesi günü) Zeyniler Köyü’nde stres attı. Bursa’da her hafta müzik çalışması yapan “İkinci Bahar” Korosu üyeleri,  hafta sonunu geçirmek için bu kez Zeyniler Köyü’nü seçti.  Kahvaltı ve hoş sohbetle başlayan etkinlik, şarkılar ve danslarla günün ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Zeyniler köyü ayrıca ünlü yazar Nuri Güntekin’in esinlenerek Çalıkuşu Romanının yazdığı Köy olma özelliğini de taşırken köy meydanında bulunan Çalıkuşu Konağı ziyaretçilere ünlü yazarın kitaplarını görme imkanı sunuyor.

Bursa Haber Gazetesi’nin yerinde izlediği etkinlikte konuşan TÜED Bursa Şubesi’nin “İkinci Bahar Türk Müziği” Koro Şefi Rüya Sani Gündiler “Her hafta şarkı söylemek için bir araya geldiğimiz ve tadına doyum olmayan saatler geçirdiğimiz İkinci Bahar Türk Müziği Korosu üyeleriyle birlikte bugün bir değişiklik yaptık ve  Zeyniler Köyü’ne kültürel gezi düzenledik. Amacımız Bursa’mızın ve Uludağ’ın eteklerinden bulunan bu çok güzel doğa harikası köyünü daha yakından görmek ve tanımak olduğu kadar  ayrıca Köy Konağında faaliyet gösteren Çalıkuşu Kadınlar Kalkınma Kooperatifini n çalışmalarını yerinde izlemek , ürünlerini görmekti... Bu yüzden her birimiz Zeyniler Köyü’ne geldik. İyi ki de geldik” dedi.

ASFALT İSTİYORUZ OYNAMAK İSTİYORUZ

Balıklı 3. Şafak sokakta oturan vatandaşlar uzun yıllardan beri süregelen asfalt sorununa çözüm bulunmasını istiyor.

Osmangazi İlçesi Balıklı Mahallesi 3. Şafak Sokak sakinleriyiz ve yaşadığımız sokağın zemininin artık asfaltlanmasını istiyoruz. Çünkü sokağımız yazın toz toprak, kışın ise çamur deryasına dönüşüyor. Ve biz bu sorunumuzu tam 15 yıldır dile getiriyoruz. Lakin hiç kimseye sesimizi duyuramıyoruz.

TEMİZ HAVAYA HASRET KALDIK

Sayın yetkililer, çocuklarımız sürekli hastalanıyor! Çünkü sokağımıza hakim olan toz dumandan dolayı pencere açamıyoruz. Duyun artık sesimizi. 3. Şafak Sakinleri olarak resmen temiz havaya hasret kaldık…  Tüm bunlar yetmezmiş gibi doğalgazımız da henüz bağlanmış değil… Siz yetkililere sesimizi duyurabilmek, eksiklerimizi, sorunlarımızı bildirmek adına defalarca kez dilekçe yazdık ancak hiç kimse konuyla ilgilenmedi, çözüm getirmedi…  

CEVAP BEKLİYORUZ

Oturduğumuz evlerde elektrik, suyumuz mevcut ve bizler düzenli olarak vergilerimizi ödüyoruz. Hal böyle iken neden hala asfalt sorunumuz çözülmüyor anlamış değiliz... Lütfen artık yetkili makamlar görevini yerine getirsin ve bizi bu ızdıraptan kurtarsın. En azından ‘halimiz ne olacak’a cevap bekliyoruz.

Saygılar

Balıklı Mahallesi Sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.