Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sevda Noyan Gerçeği

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2020 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2020 00:01

3 Mayıs günü bir televizyon programında Esra Elönü nün konuğu olan Sevda Noyan muhalifleri ölümle tehdit etti. Aynı gün etki etmeyen program cuma akşamı ülkenin gündemine bomba gibi düştü.

Sevda Noyan, "Listem hazır; "Bizim aile 50 kişi götürür. Biz çok donanımlıyız bu konuda maddi ve manevi hazırız 15 Temmuz kursağımızda kaldı, yapamadık istediklerimizi" dedikten sonra gülmeyi de ihmal etmedi.. 

Başbakanlık eski müşaviri gazeteci dostumuz Yüksel Baysal konuyu köşesinde etraflıca anlattı. Biz de kendisinden müsaade alarak yazısını köşemizde değerli okurlarımızın öğrenmesi için aktarıyoruz.

Yıl 1999 olmalı...

Olay Medya grubunda İzmir'den gelen bir kadın reklam müdüründen söz etmeye başladılar. İzmir'deki yaşamına ilişkin bilgiyi, 9 Aralık 2000 tarihli Hürriyet'ten aktarayım: 

"Hayatımda 2. kadın yok' başlıklı haberin ilgili kısmı şöyle:

Eser Noyan'ın, 'Köktendinci tuzağın içine düştü' dediği Engin Noyan'ın evini terk edip, tesettürlü makyöz Sevda Köse ile yaşamaya başladığı iddia ediliyor. Daha önce İzmirli bir levantenle evli olan ve dekolte kıyafetlerle davetlerde boy gösteren Sevda Köse de sonradan Engin Noyan gibi çizgisini değiştirmiş. Ancak Sevda Köse, hálá boşandığı eşinin soyadı 'Reggio'yu kullanıyor. Engin Noyan'ın 2 yıldır birlikte olduğu öne sürülen Sevda Köse, eski bir güzellik uzmanı. İzmir'deki yerel Ege TV'ye makyöz olarak giren Köse, Genel Müdür asistanlığına kadar yükseldi. Sevda Köse, Ege TV tarafından düzenlenen yarışma gibi birçok organizasyonu gerçekleştirdi.

Boşandığı levanten işadamı Massimo Reggio'dan bir oğlu olan Köse, kapanmadan önce İzmir gece yaşamının renkli simalarındandı

Kim getirdi, nasıl getirdi bilmiyorum (Nuri Çolakoğlu olduğu söyleniyor) ama insan sarrafı olan eski bakan Cavit Çağlar kadını görünce, "Bu kadın bizim işimize yaramaz" diyerek gönderilmesini istedi.

O dönem Bursa Hakimiyet grubunun başında rahmetli Saruhan Ayber vardı.Başkaları ne düşünür bilmem ama Saruhan Abi hem iyi bir gazeteci hem de iyi bir enttelektüeldi. Bir dönem İzmir Yeni Asır'ın başında görev yapmıştı.

Sevda, İzmir'den geldiği için hemen onu işe aldı.Görev olarak magazin müdürlüğü verdi. Sevda o sırada, haberde anlatıldığı gibi evlenip boşandığı halde Reggio soyadını kullanıyordu.

Yabancı bir soyadı Sevda Köse'ye gizemli bir hava veriyordu.

Sevda, TBMM'de tepki çeken "Deyyus-u Ekber" pankartını açan CHP'nin Manisa eski Milletvekili Sabri Ergül'ün yeğeniydi. Veya en azından bize öyle söylemişti.

Kısa süre sonra (Onun işleri hep kısa sürerdi) magazin müdürlüğünden alındı, magazin yazarı yapıldı.Ancak onun gözü siyaset yazarlığındaydı. O sırada AS TV'de Bursa'nın Nabzı programını yapıyordum ve konuklarım ağırlıklı olarak siyasetçiler oluyordu.O akşamlar Sevda da medyada kalıyor, konuklarla samimi olmaya çalışıyordu.

Giyimi konusunda kendisini uyardığımı hatırlıyorum. Daha sonra çarşafa bürünecek olan Sevda, o sırada mini etekler, askılı bluzlarla işe geliyordu. Kilolu da olduğu için görüntü pek uygun düşmüyordu. 

Bursa Hakimiyet'in ekinde bir okuyucunun (Adı bende saklı, Bursa'nın etkili yetkili bir ismiydi) yazdığı, içinde cinsel ögeler içeren şiire olduğu gibi köşesinde yer verince, gazeteden kovuldu.

Daha sonra bir ajansta çalışmaya başladı, o da kısa sürdü.Ardından "Taksi Bursa" adı altında taksilerde okunacak bir dergi çıkardı. O iş de yürümedi.

Sonra Altıparmak'ta Dönence'de Halkla İlişkiler Müdürü olarak işe başladı. O sırada FETÖ'nün Samanyolu televizyonunda "Kapılar ve Köprüler" programını yapmakta olan Engin Noyan ile tanıştı.

Tanışmadan bir süre sonra ilişkileri başka boyuta taşındı, Engin Noyan'la birlikte yaşamaya başladılar. Bir ara Engin Noyan'dan haber alınamadığını anımsıyorum.

Daha sonra Engin Noyan eşi Eser Noyan'dan boşandı.

Yüksel Baysal'ın anlatımından sonra Cumartesi akşamı Cüneyt Özdemir'in programına görüntülü olarak katıldı ve deyim yerindeyse resmen paspas oldu, net cevaplar veremedi, yanlıi anlaşıldım gibi son dönemlerin klasik cevaplarını verse de izleyicileri tatmin edemedi. Cüneyt Özdemir gibi profesyonel birinin karşısına çıkıp konuşacak kapasite de olmadığı izleyenler tarafından tasdiklenmiş oldu diyebiliriz. Programı izleyenler Cüneyt beyin Sevda Noyan'ı sıkıştırıp programdan atması sebebiyle listenin 50 den 51 e çıktığını düşünmüşlerdir.

Değerli okurlar biz kimsenin giyim kuşam derdinde değiliz elbette, kabullenmediğimiz noktalar geçmişte yaşadıklarını yok sayıp karşı tarafa geçip orada kraldan daha kralcı olup fanatizmin doruğuna çıkmalarıdır. Sevda Noyan sözde İslami figürlerle kıyafetleri, şekilciliği, konuşma tarzı ile insanlara yalanlar söyleyerek kutuplaştırmaya götürmektedir. Halkımız çok akıllı olmak zorundadır, Sevda gibi binlerce figüran yurdumuzun dört bir yanını sarmış. Nefret ve kin kusan bu tehditkar söylemlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ıda dahil etmeyi unutmuyor nedense. Geçmişi Fetö seviciliği ile dolu bu tipler, bu gün neden bağırıp hakaretler yağdırıyorlar dersiniz?, çünkü kendilerini gizlemenin en etkili yolu budur. Gerçek Fetöcü bunlardır ve yine bunlar Fetöcü olmayanları ihbar ederek olayı saptırmanın ve sulandırmanın peşine düşüp kendilerini kurtarmışlardır.

Türkiye Cumhuriyetinin her bireyi akıllı olmalı bu tarz bölücülere asla prim vermemeli, milletin canıyla, devletin yoklukla uğraştığı bu sıkıntılı dönemlerde ekrana çıkıp adeta yan komşusuna çay partisine gidip dedikodu yapan kişilerden ne farkı var, sen yan komşuya değil ekrana çıkıyorsun be ey gafil... Müslüman olan halk, bunu ve bunun gibileri dinleyenler, Sevda Noyan iki evlilik yaptı her ikisi de gayrimüslüm lerle buna dikkat ettiniz mi? Dinin kabul etmediği Müslüman kadının başka dinden bir erkekle evlenmesi Sevda gibilere neden serbest oluyor, onlara her şey serbest ama size yasak, sonra da bu tşpler gelip sizlere akıl verecek yol gösterecek ve rol model olacak, uyanın artık uyanın da Atalarımızın bize bıraktığı bu cennet vatanda insanca ve huzurla, refahla hep birlikte yaşayalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.