Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sermayeleri yürekleri olanlar // Bursalı Girişimciler Grubu

Yazının Giriş Tarihi: 27.06.2021 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.06.2021 00:01

Eminim size de başta içerinde savrulduğumuz ekonomik türbülans ve salgın olmak kaydı ile milletçe asla hak etmediğimiz ağır gündem maddelerinden daral gelmiştir.

Madem bu gün Pazar; can sıkıcı her şeye bir mola verip gelin size sanal dünyada olmasına karşın  sonuna dek reel bir keşfimden söz edeyim de biraz olsun içiniz açılsın…

Varlıklarını Fark Yaratanlar 2021  Ödül Töreni için halen açık olan pozisyonlarda acaba atladıklarım var mı diye sosyal medya gruplarını dolanırken fark ettim.

Geçmiş yıllarda bu gruplardan öyle öyküler çıktı ki, öyle farklar yaratıldığına tanık oldum ki bu yıl da haklarını yemeyeyim dedim.

Dolayısı ile de 14 Eylül 2021 de  sekizincisini gerçekleştireceğimiz ödül törenimizde seçici kurulumuza sunacağım  iki öneri hakkımdan birini yine sosyal medya grupları lehinde kullanmak istedim.

Bilenler bilir SİVİL GÜNDEM PLATFORM’un sloganı ‘‘Her Değer Bin Emek’’tir.

Emeğe değer vermek ve çeşitli konulara da ki emektarları bulup onları (artık rahatça söyleyebiliyorum çünkü etkinliğimiz 2019 yılı itibarı ile ulusal boyuta da taşındı)önce Bursa sonra da Tüm Türkiye ile tanıştırmak bu güne dek verdiğimiz iki yüze yakın ödül ile tek idealimiz oldu.

Neyse sözü fazla uzatmadan yukarıda sözünü ettiğim keşfime geleyim.

Benim üniversite yıllarımda girişimciliğin birinci unsurunun sermaye olduğu öğretilirdi.

Ama artık salgın döneminde ki tarumar olmuş piyasa koşullarından da çok yakından biliyorum ki girişimciliğin ana unsuru paradan maldan mülkten öte, açık ara önde olan yürek.

Bu da bana özellikle de kısıtlı olanaklarla, kaygan ekonomik zeminlerde ayağa kalkıp sonra da ayakta kalabilmek için verilen insan üstü gayretlerle hem ekonomik değer oluşturmanın hem de istihdam yaratmanın artık tamamen bir yürek işi olduğunu düşündürüyor.

Tıpkı sekiz bin üyeli (şimdilik) BURSALI GİRİŞİMCİLER GRUBU’nda ki yüreklilerin olduğu gibi.

Grup son derece hareketli ve rengarenk;

Turşu-tarhana-sirkecisinden,terzisine,yangın söndürme cihazları satıcısından,koltuk kanepe döşemecisine, nakliyecisinden,düğün nişan organizatörüne, börekçisinden, prodüksiyoncusuna,sanatçısından pilavcısına kısacası hayata dair ne varsa mutlak surette onların üreticisine, satıcısına  kadar profesyonel,yarı profesyonel ve amatör binlerce girişimci var.

Hiç birinin de arkalarında da koca koca sermayeler filan yok.

Eminim ki faaliyetlerinin hiçbir yerinde aymazca girilmiş kul hakları da yok.

Hepsi bildiğimiz eşimiz dostumuz akrabamız komşumuz tanışımız gibi bizden biri…

Almışlar bir ellerine yüreklerini diğeri ile de sımsıkı kavramışlar emeklerini bu şehrin insanına soluk olmak için, seçenek olmak için, içlerinden biri olmaların verdiği o vakurlukla  hem üretiyorlar hem satıyorlar ki, paylaşımlarından gördüğüm kadarı fiyatları da biri binle çarpan cinsten değil.

Grupta neye ihtiyaç varsa onun makul bir fiyatla sunulduğu ürünü ya da hizmeti bulmak mümkün.

Kuvvetle muhtemel ki, içlerinden dükkanları olanların çoğunun önünden geçmiş bazıları ile de anlıkta olsa tanışmışımdır.

Son tahlilde gruba yakından bakınca dedim ki;

Öyle bir yerlerden milyon dolarlar bulup oteller avm ler dikmek, deveyi hamudu ile yutmak  girişimcilikse bu grubun üyeleri  iki kez girişimciler o zaman.

Öyle ya işin içinde sermaye olarak akçeli işlerden ziyade hem gönül var hem de yürek.

Grubun kurucularını ve yöneticilerini tanımıyorum; ancak grubu kurmakla ve Bursalı Girişimcileri  bir araya toplamakla sosyal bir projeye imza attıklarını düşünüyorum.

Bu da onları seçici kurulumuza önermem için yeterli bir ölçüt.

Ha; bu arada gördüğüm kadarı ile Grubun 4 Temmuz Pazar günü bir tanışma kahvaltısı var. Yerini ve ayrıntılarını merak eden dostlar girsinler grubun sayfasına bilgilensinler derim.

Gidenlere şimdiden afiyet, her değere bin emeğini katanlara da benden bin selam olsun…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.