Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Senede bir gün değil, her gün bayram olsun

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2021 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2021 00:02

Dünyanın en büyük yardımlaşma kuruluşu ve insanlar arasındaki dayanışmanın en güzel örneğini sergileyen Türk Kızılay’ı Kurban Bayramı öncesinde başlatılan “her gün bayram olsun” kampanyası ile sofralara bereket olmaya hazırlanıyor.

Kızılay, ismi gibi insanları aydınlatan, ışık saçan, onlara en zor günlerinde kol kanat geren bir kurum. Yüzlerce yıldır, asırlardır insanlığa hizmet eden bir yapısı var. Şimdi de yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere vekaleten kurban kesim kampanyaları başlattı.

Türk Kızılay Bursa Şubesi başkanı Özcaın Susmaz, bu kampanya için yardımseverlerden destek beklediklerini açıkladı ve “Kurban bereketini tüm yıla yayacağız” dedi.

Bizim inancımıza göre, dini bayramlarımız insanlar arasında yardımlaşma, kucaklaşma ve esenlik dileme günleridir. Bu günlerde, özellikle Ramazan Bayramı öncesinde kutlanan Ramazan ayında oruç tutanlar, evleri barkları bereketlenmesi için özellikle gıda yardımında bulunurlar. İhtiyaç sahiplerinin sofraları, görülmemiş şekilde çeşitlenir. Kurban Bayramı kutlanırken, pek çok eve bereket yağar. Hali vakti yerinde olanlar, kestikleri kurbanların etlerinin üçte birisini kendileri ve aileleri için ayırt ederken, geri kalan üçte ikisini konu, komşuya, etraflarında bulunan ihtiyaç sahiplerine dağıtılırlar. Böylece, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örnekleri geliştirilip yaşanır. Herkesi mutlu eden bir bayram olur Kurban Bayramı.

Tabi, her önemli günde olduğu gibi bayram günlerinde de bazı kişiler, kendi çıkar hesaplarına göre hareket ederek, ceplerini doldurmanın yollarını arayıp bulurlar. Özellikle, Kurban Bayramı sırasında ve arifesinde bu konularla ilgili pek çok olaylara tanık oluruz. Siz, siz olun, “falan dernek, filan yurt…” gibi yardım isteklerine olumlu bakmayın.

Onlara verdiğiniz yardımların hayır için olsa bile yerine gidip gitmediğinden pek çok konuda şüpheler yaşamak istemiyorsanız, bu konuda Kızılay’ı, Türk Hava Kurumunu tercih etmenizi öneriyorum.

Çünkü, bu kurumlar, dünya genelinde yardım yapan ve artık hizmetleri tescillenmiş olan kurumlardır. Nerede bir yardım varsa, hemen orada nefesini ve hizmetini hissettiğimiz Kızılay dururken, hiç tanımadığımız bir kişiye yardım yapmanın rızası ne kadardır? Diye kendi kendimize sorgulama yapabiliriz.

Eğer, insanlara yardım etmek ve yardımların ihtiyaç sahiplerine gitmesine yol açmak istiyorsanız, sadece ülkemiz için değil, dünya insanlığı için çok önemli bir çalışmaya, hizmete imza atmış olursunuz.

Bu konuda, Kızılay’ın yaptığı açıklamayı sizlerle paylaşmak istedim.

Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Özcan Susmaz, Kurban Bayramı nedeniyle düzenlenen kampanyanın en büyük destekçilerinden birinin Bursa Şubesi olacağını belirterek “Kurban etlerini milyonlarca mazlumun sofrasına ulaştıracağız. Yurtiçinde 2 milyon 200 bin ihtiyaç sahibinin kurban bereketinden faydalanması hedeflenirken, 20 ülkedeki 2.5 milyon ihtiyaç sahibine de ulaşılması amaçlanıyor. Bu yıl vekâlet bedeli, yurt içi ve yurt dışı için bin 050 TL olarak belirlendi. Vekâlet sahipleri adına veterinerler tarafından seçilen kurbanlıklar, din görevlileri, veterinerler ve noterlerin bulunduğu ortamda dini kurallara uygun bir şekilde kesiliyor. Kesilen kurbanlıklar Et ve Süt Kurumu kombinalarında kavurma veya kıyma konservesi haline getirilerek yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Böylece kurban bereketi, tüm yıla yayılacak” diye konuştu.

Özcan Susmaz, bağışçıların kurban vekâletlerini Türk Kızılay’a nasıl verebileceklerine yönelik sorulara de cevap verdi:

“Hayırseverler vekâletlerini, bankalarda bulunan Türk Kızılay Bursa Şubesi bağış hesaplarına Havale/ Eft yaparak, www.bursakizilay.org.tr adresinden, 0541-220-2440 / 0224-220-2440 numaralı telefonlarımızı arayarak bağış talebinizi iletebilirsiniz.

Bursa özelinde yardımlaşmayı ve dayanışmayı çok iyi bilen bir şehir olduğumuzun özellikle altını çizmek istiyorum. Değerli bağışçılarımızın gücü ile bugüne kadar diğer şubelerimiz arasında başarılarımızı kanıtlayarak önemli bir fark yarattık.

Fark yaratma sırası, şimdi de Kurban velaketinde. İnanıyorum ki çok başarılı bir süreç geçirecek ve Türk Kızılay Bursa Şubesi olarak yardımlaşma faaliyetlerimizle herkese örnek olacağız. Geleneksel hale gelen Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası sayesinde, Türk Kızılay bu yıl da Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahiplerinin sofrasını şenlendirecek. Kampanya sayesinde Türkiye dâhil 21 ülkede toplam 150 bini aşkın hisselik kurban kesilmesi hedefleniyor.”

Bu kampanya alkışlanır.

Kızılay’ın sadece pek çok insanın bildiği slogan gibi kötü gün dostu olmayıp, iyi gün dostu olduğunu düşünüyorum. Çünkü, bizler, iyi günümüzde elimizden geldiği kadarıyla Kızılay’a yardım edebiliyorsak, ileride başımıza gelebilecek olumsuz bir olay anında da Kızılay’ın desteğini her zaman yanımızda hissedebiliriz.

Bu konu, öylesine bireysel çalışmalarla değil, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma ile mümkün oluyor. Hastalandığımızda kan gerekli olduğu zaman kapısını çaldığımız Kızılay’a, iyi günümüzde bir damla kan verebiliyorsak, ne mutlu bizlere….

Şimdi de Kurban Bayramı zamanı, toplumsal dayanışma, birlik, beraberlik ve insanların yüzünü güldürme adına, insanlığa destek olabiliyorsak ne mutlu bizlere….

Senede bir gün değil, her gün bayram olmasını sağlayabiliyorsak ne mutlu bizlere…..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.