Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Selahattin Duman'ın ardından

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2021 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2021 00:01

Hayatımızda bir yerlere koyduğumuz değerleri birer birer yitiriyoruz, Pandemi sürecinin de ölümleri hızlandırdığı berbat bir zamanda yaşıyoruz ve  gelen her yeni gün ile sevdiklerimizin vefat haberleri hepimizi sarsmaya devam ediyor. 1990 lı yıllardan itibaren yazısını her gün okuyup keyif aldığım Haymana'lı hemşehrimiz Selahattin Duman'ın vefat haberi yine bizleri çok üzdü, Yazısını okuyup fikir alış verişi yaptığım bir arkadaşım vardı kendisi de benim gibi Selahattin Duman tiryakisiydi. Sabah gazetesinden, Vatan gazetesine transfer olana kadar her gün okuduğumuz Selahattin Duman, o süreçte siyasi bakış açımız sebebiyle hiç sevmediğimiz bir yere ve okumadığımız bir gazeteye transfer olmuştu. Selahattin Duman ayrıca sima olarak ta 2015 yılında vefat eden Rahmetli dayım İsmet Balcı'ya da benziyordu, bu benzerlik sempatimi daha da arttırıyordu, bu olayın duygusal tarafı olsa da Duman'ın yazıları, o ince zekası ve nüktedan tavırları kendisine hayran olmamızı çok rahat sağlıyordu

"HAYATA BAĞLI, KOMİK VE CANLI BİR İNSANDI"

Kızı Özge Duman, törende gazetecilere yaptığı açıklamada, çok üzgün olduklarını, babasının sağlık durumunun kötü gitmesi nedeniyle böyle acı bir durumu beklediklerini söyledi.

OĞLU BABASINI BÖYLE ÖZETLEDİ

Babasının hayata bağlı, komik ve canlı bir insan olduğunu anımsatan Duman, bugünün geleceğini hiç düşünmediğini dile getirdi.

"MUAZZAM BİR MİZAH KABİLİYETİ VARDI"

Sanatçı arkadaşı Zülfü Livaneli de Selahattin Duman'ın özel bir insan olduğunu aktardı. Duman'ın sadece yakın dostlarına değil, bütün Türkiye'ye neşe saçtığını belirten Livaneli, "İnsanların zor günlerinde yüzünü güldürmeye çalıştı. Muazzam bir mizah kabiliyeti vardı. Keskin bir zeka ve kültür birikimi vardı. Bununla da çok büyük bir hayran kitlesi edinmişti. Onu gülümseyerek anmamızı isterdi ama maalesef gülümseyemiyoruz. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın" diye konuştu.

"ÇOK İYİ BİR İNSANDI, YERİ DOLMAZ"

Duman'ın yakın arkadaşlarından siyasetçi Aydın Ayaydın da Selahattin Duman'ın çok iyi bir insan, yazar ve gazeteci olduğunu ifade ederek, onun yerinin doldurulamayacağını kaydetti. Selahattin Duman'ın cenazesi, Gündoğan Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında defnedildi.

VASİYETİ BODRUM'A DEFNEDİLMEKTİ

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan, son olarak 1.5 ay önce kalp kapağından ameliyat geçiren Selahattin Duman dün tedavi gördüğü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. Duman'ın cenazesi, vasiyeti üzerine toprağa verilmek üzere Muğla'nın Bodrum ilçesinde getirilmişti.

Selahattin Duman (71) için Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Gündoğan Mahallesi'nde bulunan mezarlıkta, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen cenaze törenine spor, sanat, siyaset ve iş dünyasından kişiler katıldı.

KİTAPLAR YAZDI FİLMLERDE OYNADI

Ankara'da 1950'de dünyaya gelen Duman, çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı ve yönetici olarak görev aldı. Sinema eleştirmenliği de yapan Duman, "Kendimi tebrik ederim", "Suçumuz Mükemmel Olmak", "Kadınları Anlamış Gibi Yapma Sanatı" kitaplarını yazdı,  filmlerde rol aldı.

Duman, geçen yıl Temmuz ayında İzmir'in Torbalı ilçesinde trafik kazası geçirmiş, Torbalı Devlet Hastanesinde bir süre tedavi görmüştü.

SELAHATTİN DUMAN KİMDİR?

Yazar, gazeteci, köşe yazarı, sinema eleştirmeni ve oyuncu Selahattin Duman, 1950'de Yenice Haymana'da doğdu. Annesi Nimet Duman ve babası Dr. Abdullah Duman'dı. Uzun yıllar Sabah gazetesinde ve Vatan gazetesinde yöneticilik ve köşe yazarlığı yaptı.

Komser Şekspir, Romantik komser ve Bir Erkeğin Anatomisi filmlerinde rol aldı.

Duman, 22 Nisan 2021 sabahı yaşamını yitirdi.

KİTAPLARI

Kendimi tebrik ederim (Aralık 1995)

Suçumuz Mükemmel Olmak! (Ocak 1997)

Bankamatik Kursu Açan Yok Mu? (METİN)(1997)

FİLMLERİ

1996 - Bir Erkeğin Anatomisi

2001 - Komser Şekspir - Ceylan

2007 - Romantik - Komiser

Selahattin Duman'ı rahmetle anıyor, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.