Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehitler haftası

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2019 00:02

Ülkemiz, vatanımız ve bayrağımız şehit kanlarıyla şekillenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, İstiklal ve varlığını yine kahraman şehitlerimize borçlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmadık.

Ülkemizde, 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle Şehitler Günü kutlanmaktadır. 14-20 Nisan tarihleri arasında ise Genelkurmay Başkanlığı’nın başlattığı Şehitler Haftası kutlamaları vardır. Bizler, şehitlerimizle gurur duyan ve evlatlarımız bu vatan uğruna, bu bayrak uğruna şehit oldukları zaman, yaralanıp gazi oldukları zaman söylediğimiz tek bir cümle vardır; “vatan sağolsun!

Vatanı koruma ve onun savunmasında canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla anıyoruz.

Aziz milletimiz, kahraman Türk ordusuyla tek bir yürek halinde verdiği bu zorlu mücadele sonucunda elde ettiği barış ve huzur ortamını koruyarak, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam etmektedir. Türk milleti, bütün imkansızlıklara rağmen milli mücadelesini kazanarak bağımsızlığına sahip çıkmış ve ülkemizin temelleri bu büyük zafer üzerine kurulmuştur. Tarihin her döneminde taşıdığı iman ile birçok kahramanlıklar sergileyen ordumuz, askeri ve polisi ile bu vatan uğruna canını hiç düşünmeden vermesini bilmiştir. Ulaştığı şehitlik mertebesi ile her zaman bağımsızlığın en güzel örneklerini göstermiştir. Bugün de kahraman ordumuz, polisimiz ve Mehmetçiğimiz her zaman olduğu gibi yine kahramanlıklar göstererek, ülkemiz ve vatanımızın birliğine ve kardeşliğine uzanan kötü elleri kırmaya devam etmektedir.

Vatan savunmasında binlerce kahraman, canlarını vererek şehitlik mertebesine ulaşmışlardır. Cumhuriyeti ve onun değerlerini korumak, bizlere bu büyük zaferleri ve güzel yurdu armağan eden, canları pahasına bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayan kahramanlarımızı, şehitlerimizi bu duygu ve düşünceler ile rahmet ve minnetle anıyorum.

Evet, ülkemizde bugün iç güvenlik ve beka meselesi mevcuttur. Komşu ülkelerde gizlenen ve paravan örgütlerle dünya siyasi gündeminde söz sahibi olan bölücülerle, askerlerimiz, polislerimiz, ülke ve vatan güvenliği için mücadele etmektedir. Bu uğurda da verdiğimiz binlerce şehidimiz vardır.

Dünya, ülke ve vatan sevgisi konusunda bizleri kıskanmaktadır. Türk milletinin tarihi sayısız kahramanlıklarla doludur. Dün Kosova Zaferi, Niğbolu Zaferi, İstanbul'un Fethi, Mohalic Zaferi, Preveze Deniz Zaferi, İstiklal Harbi, Çanakkale Zaferi ve en son ülkemiz demokrasisine ve özgürlüğüne karşı ayaklananlara karşı milletçe kazanılan 15 Temmuz Zaferi olduğu gibi tüm Türk halkı ülkesine dinine toprağına sahip çıkmak için çok şehitler vermiştir. Analarımız bağırlarına taş basarak, küçük yaşta çocuklarını bu vatanın savunulması için cepheye gönderirken gururla onları selamlamışlar ve uğurlamışlar.

Bugüne geldiğimizde ise ülkemizin birlik ve beraberliği için gerekirse yeniden şehit olmak isteyen 82 milyon kınalı Hasanlar, Mehmetçiğimiz vardır. Yaşlısıyla, genciyle bütün halkımız, ülke, bayrak için seve seve canını vermeye hazırdır.

Bu kahramanlıkların en müstesna ispatları ise hemen her ailede birden fazla olan şehitlerimizdir. Kutsal vatan toprakları için seve seve canını veren şehitlerimiz, ulusal bütünlüğümüzün en önemli göstergesidir. Vatanımızı kanları, canları pahasına koruyan, onurumuzu, bağımsızlığımızı tehdit eden, birlik ve bütünlüğümüze kasteden her türlü kalkışmaya karşı çıkıp bu uğurda canını feda eden tüm şehitlerimize minnet borcumuz ömür boyu ödenmez.

Şehitlerimize sahip çıkmak ve onları anmak en kutsi görevlerimiz arasındadır. Bu vesile ile vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede yaşamamızı sağlayan, tüm şehitlerimizi minnetle anıyor Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum.

İstiklal Marşımızda bile şehitlerimiz unutulmamıştır. Halk şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımızın kıtalarında öylesine sözler yazmış ki, bugün bizler bu marşı söylerken bile tüylerimiz diken diken olmaktadır.

…Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber,

Sana ağucunu açmış, bekliyor bak peygamber…

Dizeleri, her söylendiğinde bizler kelimeyi şahadet getirmeye başlıyoruz.

Bir başka dizede ise,

…Vurulmuş tertemiz anımdan uzanmış yatıyor,

Bir hilal uğruna yarab ne güneşler batıyor…

Sözleri ise, vatan sevgisi ve bayrak sevgisi uğruna canlarını veren şehitlerimizin durumları gözler önüne serilmiş.

Ordu-millet ele ele kazanılan en önemli zaferlerimizden bir tanesi ise Çanakkale Deniz Zaferimizdir.

Deniz kıyısına yazılan ve denizlerden gelip, boğazları geçen yerli ve yabancı gemilerdeki bütün insanların gördüğü, okuduğu, ezberlediği ve hatıra olarak fotoğrafını çektiği, “dur yolcu, bilmeden gelip geçtiğin bu topraklar, bir devrin battığı yerdir…” sözleri de Türklerin savaşçı güçleri ve vatan-millet sevgilerinin dünya tarihine altın harflerle yazılmış en güzel cümledir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.