Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SAVUNMA OTURDU TİMSAH COŞTU

Yazının Giriş Tarihi: 26.10.2021 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.10.2021 00:04

Ligde inişli çıkışlı grafiğini Boluspor-Balıkesirspor-Keçiörengücü serisiyle yükselişe çevirmeyi planlayan Bursaspor, komşudan istediğini iki golle aldı.

Açıkçası;

Maç öncesi oluşan tabloda özellikle play off hattının deyimi yerindeyse nefes nefese yarışına ortak olmak için Timsah'ın galibiyetten başka çaresi yoktu. Geneli itibariyle heyecan, aksiyon, üretkenlik açısından kısır geçen maçta yeşil beyazlılar rakibini kendi silahıyla vurdu.

Sahanın net favorisi Bursaspor, ilk bölümde atak yapmakta zorlanıp, Matavz'ı da topla buluşturamayınca gol ekstra kontra ataktan geldi. Ev sahibi ekip direncini toplayıp tam hücuma çıkayım derken yeşil beyazlılar Kerem Şen-Namıq Alaskarov ortaklığında nefis bir gole imza attı. Golde Luka Capan'ın kesiciliği kadar, Hırvat kaptanın Zalazar ile ördüğü duvar da önemli rol oynadı. İkinci yarıda ev sahibi ekip yaptığı değişikliklerle bir ara ceza sahasında daha çok görünüp daha çok karıştırsa da Timsah'ın imdadına da teknik direktör Özcan Bizati'nin Batuhan hamlesi yetişti. Balıkesirspor'un kullandığı köşe vuruşunda adeta kule gibi yükselerek uzaklaştırdığı topu, yaptığı nefis deparla rakip ceza sahasında gole çevirdi ve işi bitiren isim oldu. Neticede Bursaspor adına kazanmak güzel, ancak oyun hala zirvenin gerisinde.

ORTA SAHANIN DAHA AGRESİF OLMASI GEREKİYOR

Kolay serinin ikincisinden de galibiyetle çıkan Bursaspor, ilk 6 yarışına da safları sıklaştıralım notunu düştü. Takımlar birbirine o kadar yakın ki, iki hafta sonra birbirleriyle de yer değiştirebilir konuma geldiler. Son iki maçta kalesinde sadece bir gole izin veren Timsah, savunmada işleri yavaş yavaş yoluna koyarken, hücum hattında da agresifliğini ve üretkenliğini arttırması gerekiyor. Orta saha rakibe bu kadar kolay izin verirse, önümüzdeki haftalarda büyük sıkıntılara davetiye olur.

Özetle;

Kazanmak özgüven demek, kazanma geleneği de zirveye mesaj görevini görüyor. Sırada çıkışa geçen Keçiörengücü ve düşüşe geçen Kocaelispor ile İstanbulspor ile oynanacak maçlar var. Yani, zikzaklı yollar devam ediyor. Kadroyu kısıtlı kullanabilen Timsah'ın oyuncu anlamında da kayıpsız gitmesi büyük önem taşıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.