Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanayi üretimindeki artış…

Yazının Giriş Tarihi: 17.02.2020 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.02.2020 00:02

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) hafta içinde Sanayi Üretim Endeksini açıkladı.

2019 yılı Aralık ayına ilişkin sanayi üretim endeksinin beklentilerin 2 puan üzerinde yüzde 8,6 artışla çıkması, piyasalarda memnuniyet yarattı.

İş dünyası temsilcileri yaptığı değerlendirmelerde, ekonominin toparlanma sürecinin ardından yeniden büyüme trendine girdiğini belirtti.

İş dünyası, imalat sanayi sektör endeksinin de geçen yılın aynı ayına göre 9,1 artışla gerçekleşmesinin ise sanayide çarkların döndüğünün göstergesi olduğuna dikkat çekti.

DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel ile BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız, GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Alpay, TÜGİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Tabaklar ve TÜMSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Şerbetçioğlu yaptıkları değerlendirmelerde Sanayi Üretim Endeksindeki artışı yorumladılar.

İş dünyası temsilcilerinin ortak görüşü, ekonomide toparlanma sürecinin devam ettiği ve 2020 yılında büyümenin süreceği şeklinde oldu.

DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, “Ülkemiz üretmeye devam ederek büyüyecek ve gelişecektir” dedi.

Üretimle ve ihracatla büyümenin daha kalıcı bir büyüme olduğundan hareketle sanayide çarkların dönmeye devam ettiği, yaşanan ekonomik sıkıntıların artık geride kaldığı, Hükümetin 2020 yılı için öngördüğü yüzde 5’lik büyümenin rahatlıkla yakalanacağı ve hatta bu rakamın üzerine çıkılacağı, ekonomide performansın artacağı şeklinde değerlendirmeler yapıldı.

Kısaca iş dünyasında moraller yüksek. Bundan sonra iş üretime, ihracata ve istihdama devam etmeye düşüyor.

Bu hafta yeni ekonomik veriler açıklanacak…

18 Şubat Salı günü 2019 yılı Yatırım Teşvik İstatistikleri, 20 Şubat Perşembe günü Tüketici Güven Endeksi, 21 Şubat Cuma günü de Ocak ayında Kurulan ve Kapanan Şirketlere ilişkin veriler gelecek.

Önümüzdeki hafta ise Yapı İzin İstatistikleri, Sektörel Güven Endeksleri, İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı, Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri ile Ekonomik Güven Endeksi açıklanacak ve değerlendirmelerimize devam edeceğiz…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.