Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zayıf kalmanın sırrı

İspanya’daki Navarra Üniversitesi’nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği kapsamlı bir araştırma günde bir kutu tam yağlı yoğurt yiyen kişilerin istemeden kilo alma olasılığının yoğurt yemeyenlerden çok daha düşük olduğu ortaya çıkarttı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2014 03:10
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2014 04:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zayıf kalmanın sırrı
 raştırma kapsamında 8 bin 500 sağlıklı kadın ve erkeğin kilo değişimlerini yedi yıl boyunca gözlemleyen uzmanlar, yoğurdun kilo kontrolü üzerindeki olumlu etkisinin birçok kişinin yoğurdu yemeklerden sonra tüketmesine ve bu sayede tatlı yemekten kaçınmasına ya da yoğurdun içinde bulunan bakterilere bağlı olabileceğini düşündüklerini söyledi.

Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Dr. Miguel Martinez-Gonzalez, kilo alımını engellemede sadece tam yağlı yoğurdun etkili olduğunu, yağsız yoğurtları tüketmenin zayıf kalmaya yardımcı olmadığını belirtti.

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da gerçekleştirilen Avrupa Obezite Kongresi’nde konuşan Martinez-Gonzalez, yoğurdun kilo alımını engelleyici etkisinin bol meyve ve sebze içeren Akdeniz diyeti ile birlikte tüketildiğinde arttığını da söyledi.

(Hürriyet)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.