Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yağlardan kurtulmanın en kestirme yolu

Estetik ve Plastik Cerrah Op. Dr. Alpaslan Topçu, fazla kilolarından şikayet edenlere ve bölgesel fazlalıklardan kurtulmak isteyenlere lazer liposuction uygulamasını öneriyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2014 00:28
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2014 23:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yağlardan kurtulmanın en kestirme yolu
 2006 yılında FDA onayı almasıyla yaygınlığının arttığını söyleyen Estetik ve Plastik Cerrah Op. Dr. Alpaslan Topçu, lazer liposuction için, “Lazer enerjisi kullanılarak yağ hücrelerini daha yoğun parçalar ve diğer liposuction yöntemlerine göre üstünlükleri vardır” dedi.

Yöntemin, boy/kitle oranı ideale yakın ve lokalize yağ fazlalıkları olan hastalar için kullanıldığını belirten Dr. Topçu, lokal anestezi ve sedasyon altında yapılan uygulamanın mutlaka hastane koşullarında yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Topçu, lazer liposuctionın avantajlarını;
• Cilt sıkılaştırma fonksiyonu ile diğer yöntemlerde oluşabilecek dalgalanma, sarkma gibi vücut şekil bozukluklarında azalma,
• Erken dönemde günlük hayata dönebilme,
• Genel anestezinin şart olmaması,
• Morluk, şişlik ve ağrının diğer liposuction yöntemlerine göre daha az yaşanması şeklinde özetledi.

Lazer liposuction yönteminin kalça, bel, baldır, bacak ve yüz bölgelerine uygulanabildiğini vurgulayan Topçu, “Diğer bir anlamda, selülit ve lokal yağlanmaların görüldüğü her bölgede uygulama imkanı vardır. Noktasal başlıklar kullanılabildiği gibi, geniş alanlı başlıklar da kullanılmaktadır.

Liposuction vücut konturlarını düzeltebilir, kişinin kendine güvenini arttırabilir fakat asla tümüyle ideal bir vücut yaratamaz. Lazer liposuction teknik uygulaması için ideal hastalar; normal vücut ağırlığı olan, sıkı ve elastik bir cilt yapısına sahip, fakat belli vücut bölgelerinde aşırı yağ kitleleri olan hastalardır. Yaş çok önemli olmamakla birlikte, yaşlanma ile deri elastikiyeti ve liposuction uygulama endikasyonu azalmaktadır. Yöntem ile deride yapılan sıkılaştırma uygulaması sonrası toparlanma daha erken ve daha fazla olmaktadır” diye konuştu.

Lazer liposuctionın en çok eleştirilen özelliğinin, alınan yağ miktarının azlığı olduğunu söyleyen Dr. Topçu, “Günümüzde 2. Jenerasyon cihazlarda güç arttırılarak, daha fazla miktarda yağ alabilme seçeneği eklenmiştir. Gene son dönemde lazer liposuctionun fazla miktarda yağ alınması gereken hastalarda, klasik liposuction yönteminden sonra, cilt sıkılaştırma özelliğinden faydalanılarak, tamamlayıcı bir yöntem olabileceği tartışılmaktadır. Sonuçta bu yöntem, doğru hastada ve doğru ellerde kullanılırsa, çok yüz güldürücü sonuçlar alınabilir” ifadesini kullandı.

(ntvmsnbc)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.