Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzmanlardan Sık Duş Alanlara Ve Havuza Girenlere Uyarı

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Evin Daş Şahin, Kulakların Çubuklu Pamuk Yerine Havlu Veya Bir Miktar Hava İle Kurutulması Gerektiğini Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2015 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2015 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzmanlardan Sık Duş Alanlara Ve Havuza Girenlere Uyarı
Yaz aylarında sıcakların etkisi ile sık duş alanlara ve havuza sıklık ile girenlere uyarılarda bulunan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Evin Daş Şahin, kulakların çubuklu pamuk yerine havlu veya bir miktar hava ile kurutulması gerektiğini belirtti.
Medical Park Elazığ Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Evin Daş Şahin, sıklıkla duş alanlara ve havuza girenlere uyarılarda bulundu. Yaz aylarında sıcaklardan dolayı sıklıkla duş alındığını ve ve havuza girildiğini belirten Şahin, bunun dış kulak yolu enfeksiyonuna neden olabileceğini ifade etti. Bu nedenle kulaklarda ağrı ve işitme azlığı olduğunu anlatan Şahin, şu uyarılarda bulundu:
“Durumuna göre ilaç tedavisiyle bu ağrılardan kurtulmak mümkündür. Bu tür durumlarda hastalarımıza genellikle dış kulak yollarında pamuklu çubukla temizlememelerini öneriyoruz. Çok fazla ve derin dalış yapmamalarını öneriyoruz. Banyodan sonra havuzdan çıktıktan sonra havlu veya pamukla kurutmalarını öneriyoruz. Vatandaşlarımız saçlarını saç kurutma ile kuruttuktan sonra kulaklarına da birkaç saniye hava tutarak da kurutmaya yardımcı olabilirler.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.