Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzmanı açıkladı, bu yöntemlerle gençleşmek mümkün

Estetik ve Plastik Rek. Uzmanı Doç. Dr. Neşe Kurt Özkaya, göz çevresinde ve yüzde oluşan bazı sarkmaların cerrahi olmayan yöntemlerle giderilebileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2021 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2021 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzmanı açıkladı, bu yöntemlerle gençleşmek mümkün

Estetik ve Plastik Rek. Uzmanı Doç. Dr. Neşe Kurt Özkaya, göz çevresinde ve yüzde oluşan bazı sarkmaların cerrahi olmayan yöntemlerle giderilebileceğini açıkladı.

Medicana Sivas Hastanesi Estetik ve Plastik Rek. Uzmanı Doç. Dr. Neşe Kurt Özkaya, ilerleyen yaşa bağlı olarak yüzde oluşan sarkmalar hakkında açıklamalarda bulunarak bazı yöntemlerle gençleşmenin mümkün olduğunu açıkladı. Dr. Özkaya, “Gözler ve göz çevresi duygularımızın aynası olduğu gibi yaşadığımız yıllarımızı da yansıtır. Yaş ilerledikçe yerçekiminin de etkisiyle kaşların yan tarafları ve gözkapakları aşağı doğru inme eğilimindedir. Bu durum özellikle bayanlarda günlük hayatta makyaj dağılmasına neden olur, ilerleyen dönemde ise üst göz kapaklarının aşağı çökmesi görmemizi etkiler. Alt gözkapağındaki sarkmalar göz şeklinin bozulmasına, yağ fıtıklaşmaları şiş ve yorgun görünüme, aşağı bakışta görme alanının kısıtlanmasına neden olur. Kaşlardaki düşme gözkapağı sarkması gibi algılanıp yanlış, eksik müdahaleler yapılabilir’’ dedi.

Cerrahi olmayan yöntemlerle gençleşmek mümkün

Doç. Dr. Neşe Kurt Özkaya, cerrahi yöntem olmadan göz çevresinde yapılabilecek uygulamaları anlatarak, “Göz ve çevresinin gençleştirilmesi için cerrahi olmayan Botox, PRP, Mezoterapi, Dermapen, Dolgu, İp Askı yöntemleri gibi birçok işlem bulunmakla birlikte göz kapağı estetiği (Blefaroplasti), badem göz estetiği (Kantopeksi), alın germe, yağ enjeksiyonu, Mezenkimal hücreden zengin fraksiyon SVF uygulamaları Protez gibi cerrahi yöntemler de bulunmaktadır. Erken dönem göz çevresi kırışıklıklarda Botox uygulaması ve düzenli aralıklarla tekrarlanması sayesinde mevcut kırışıklıkların giderilmesi bir miktar kaşların kaldırılması sağlanır’’ şeklinde konuştu.

Yaşa bağlı oluşan durumlar cerrahi ile düzelebilir

Özkaya, yaş ilerledikçe oluşan bazı durumların cerrahi yöntemler ile düzeltilebileceğini söyleyerek, “Ayrıca cilt kalitesini arttırmak, cildi güçlendirmek için PRP ve Mezoterapi, Dermapen gibi derinin canlanmasını uyaran uygulamalar yapılır. Bu tedaviler dolgu, SVF ile de desteklenebilir. Yaş ilerledikçe artan üst ve alt gözkapağı sarkması ve kaş düşüklüğü cerrahi ile düzeltilecek duruma geldiğinde cerrahi ile düzeltme yapılır. Sizlere hangi işlem veya cerrahi yöntemin en uygun olduğunu doktorunuz ile birlikte konuştuktan ve muayeneden sonra karar vermeniz en uygundur’’ ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.