Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tokyo’ya varışta pozitif sonuç veren Ugandalı antrenörde Delta mutasyonu saptandı

Olimpiyatlar için Japonya’ya gelen ve varışta yapılan Covid-19 testinde pozitif sonuç veren Uganda milli takımı antrenörünün virüsün delta varyantı ile enfekte olduğunun tespit edildiği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2021 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2021 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Olimpiyatlar için Japonya’ya gelen ve varışta yapılan Covid-19 testinde pozitif sonuç veren Uganda milli takımı antrenörünün virüsün delta varyantı ile enfekte olduğunun tespit edildiği açıklandı.

Tokyo Olimpiyatları için geçtiğimiz hafta Japonya’ya gelen Uganda milli takımı ekibinden 2 kişide Covid-19 tespit edilmesinin ardından Japonya Olimpiyat Bakanı Tamayo Marukawa’dan endişe veren bir açıklama geldi. Marukawa, Cumartesi günü ülkeye varışta yapılan testte pozitif sonuç veren Ugandalı antrenörün, Hindistan’da ortaya çıkan Delta mutasyonu ile enfekte olduğunun tespit edildiğini duyurdu. Marukawa, dev organizasyon için ülkeye gelecek sporcu ve heyetlere yönelik tedbirlerin nasıl sıkılaştırılacağı üzerinde çalıştıklarını da sözlerine eklerken, aynı ekipten Çarşamba günü doğrulanan ikinci vakaya dair genetik analizlerin sürdüğü belirtildi.

Vaka sayısı 2’ye çıkmıştı

Geçtiğimiz Cumartesi Japonya’ya varan Uganda milli takımı ekibinden bir antrenör havaalanında yapılan Covid-19 testinde pozitif sonuç vermiş, şahsın karantinaya alındığı açıklanmıştı. Ekibin kalan 8 üyesi ilk olarak Osaka’daki eğitim kampına gönderilse de, daha sonra enfekte olan antrenörle temaslarının tespit edilmesi nedeniyle tüm takımın 3 Temmuz’a dek karantinaya alındığı duyurulmuştu. Çarşamba günü ise Uganda milli takımından bir sporcuya daha Covid-19 teşhisi konmuştu. Gelişmenin ardından, Çarşamba günü enfekte olduğu anlaşılan Ugandalı milli sporcu dahil 8 kişilik ekibi Tokyo’dan Osaka’ya götüren otobüste görevli 7 kişinin de tedbir amacıyla karantinaya alındığı kaydedilmişti.

1 aydan az kaldı

2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları sporcular ve ulusal olimpiyat komitelerinin Covid-19 salgını nedeniyle dile getirdiği endişelerin ardından bu yıla ertelenmiş, olimpiyat oyunlarının 23 Temmuz - 8 Ağustos 2021, paralimpik oyunlarının ise 24 Ağustos - 5 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Japonya hükümeti ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ise kamuoyunun farklı kesimlerinden gelen itirazlara rağmen oyunların yoğun salgın tedbirleri kapsamında yapılacağını yinelemişti. Son olarak ülkeye gelen Uganda milli takım ekibinde 2 vakanın doğrulanması, salgına dair endişeleri artırmıştı.

Japonya’da Covid-19 vakalarının toplam sayısı dün itibariyle 791 bin 699’a ulaşmış, ölü sayısı da 14 bin 618’e yükselmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.