Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suudi Arabistan’da korona virüs yasakları bir haftada 20 bin 502 kez ihlal edildi

Suudi Arabistan’da korona virüs salgını kapsamında alınan yasaklar 1 haftada 20 bin 502 kez ihlal edildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2021 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2021 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Suudi Arabistan’da korona virüs salgını kapsamında alınan yasaklar 1 haftada 20 bin 502 kez ihlal edildi.

Suudi Arabistan’da korona virüs salgını yayılmaya devam ederken salgına yönelik mücadelede alınan önlemler de sertleştiriliyor. Suudi Arabistan’da sık tedbirler getirilmesine rağmen ihlaller de artıyor. Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, korona virüs salgınına ilişkin alınan önlemlere yönelik denetimlerin yapıldığını ve yasakların bir haftada 20 bin 502 kez ihlal edildiğini bildirdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada düğünler, taziyeler ve benzer sosyal etkinliklerde alınan önlemlerin ve kuralların ihlal edilmemesi uyarısında bulunulurken, “Herhangi bir kişi bir etkinliğe katıldığı sırada alınan tedbirleri ihlal ederse ya da belirlenen kurallara uymazsa 5 bin Suudi Arabistan Riyali para cezası ödemek zorunda kalacak. İhlalin tekrarı durumunda ise para cezası 2 katına çıkacak. İhlal üçüncü defa yapılırsa yasal süreç başlatılacak” denildi.

Şirketlere de ceza yağdı

Açıklamada, sadece kişilere değil etkinlikler düzenleyen şirketlere de alınan korona virüs önlemlerine etkinlikler sırasında uyulmadığı gerekçesiyle ceza yazıldığı kaydedildi. Maske, mesafe ve sınırlı kişi sayısı gibi kuralların ihlal edilmesi durumunda etkinliği düzenleyen şirketler 40 bin Suudi Arabistan Riyali para cezası ödemek zorunda kalacak. Açıklamada, "İhlalin tekrarlanması halinde ceza iki katına çıkarılıyor. Üçüncü kez de kurallar ihlal edilirse para cezası son ödenen miktarın iki katına çıkarılacak ve yasal işlem başlatılacak” ifadeleri kullanıldı.

İhlaller özel işletmeleri de kapsıyor. Açıklamada, “Düzenlediği etkinlik sırasında kurallara uymayan özel şirketler 3 ay boyunca kapalı kalacak. ihlalin tekrarı halinde ise 6 aylık bir süre için kapatılacak" İfadesi kullanıldı.

İhlallerin en çok il 7 bin 422 ihlal ile Riyad oldu. Riyad’ı, 2 bin 822 ihlal ile Mekke takip etti. Suudi Arabistan’ın Kasım kenti ise 2 bin 178 ihlal ile üçüncü sırada yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.