Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sinopharm’ın aşıları Sırbistan’a ulaştı

Sırbistan, Çin’in Sinopharm şirketinden aldığı korona virüs aşılarının ülkeye ulaştığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2021 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2021 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Sırbistan, Çin’in Sinopharm şirketinden aldığı korona virüs aşılarının ülkeye ulaştığını duyurdu.

Korona virüsün ikinci dalgası dünya çapında yayılmaya devam ederken ülkeler aşı satın alma işlemlerini hızlandırdı. Çin’in Sinopharm şirketi tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen 1 milyon dozluk aşı sevkiyatı dün Sırbistan’a ulaştı. Sinopharm aşısı, Sırbistan İlaç ve Tıbbi Cihaz Dairesi tarafından onay aldıktan sonra halka uygulanmaya başlayacak.

İlk korona virüs aşılarını taşıyan uçağı Belgrad Uluslararası Havalimanı’nda, Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vuçiç, Sırbistan’daki Çin Büyükelçisi Chen Bo, Sırbistan Sağlık Bakanı Zlatibor Loncar ve Güvenlik İstihbarat Dairesi Başkanı Bratislav Gasiç karşıladı. Vuçiç yaptığı açıklamada, “Ülkemize gelen Sinopharm aşıları Sırbistan ile Çin arasındaki büyük dostluğun bir kanıtı. Aşılar 500 bin kişinin hayatının korunmasına sağlayacak. Ben de Sinopharm aşısı olacağım. Yetkili dairemiz Çin aşısının kalitesinin ne kadar iyi olduğunu göstereceğinden eminim" dedi.

Chen Bo ise “Çin ve Sırbistan’a sağladığı tıbbi malzemelerin yanı sıra, Çinli sağlık uzman ekibi Sırbistan’a gelip, ülkenin salgına yönelik müdahalesinde yardım etti. Sırbistan ve Çin korona virüsle yan yana savaştı. Çin korona virüs aşısı küresel bir kamu yararı olacağını söz veren ilk ülkeydi" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Sırbistan Sinopharm aşı dozlarının yanı sıra Pfizer-BioNtech ve Sputnik V aşıları da aldı. Ülkeye ulaşan farklı aşıların toplamının 1.4 milyon doz olduğu öğrenildi. Sırbistan’da aşılamalar, 24 Aralık 2020’de başlamıştı.

Sırbistan’daki korona virüs vaka sayısı 371 bin 216 ‘ya yükselirken korona virüsten kaynaklanan can kabı 3 bin 730 oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.