Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Olimpiyatlar için Tokyo’ya gelen bir kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı

Tokyo Olimpiyatları için Japonya’ya gelen Uganda milli takımı ekibinden bir kişinin havaalanı karantina istasyonunda yapılan Covid-19 testinde pozitif sonuç verdiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2021 09:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2021 09:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Olimpiyatlar için Tokyo’ya gelen bir kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı

Tokyo Olimpiyatları için Japonya’ya gelen Uganda milli takımı ekibinden bir kişinin havaalanı karantina istasyonunda yapılan Covid-19 testinde pozitif sonuç verdiği bildirildi.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları için geri sayım sürerken, dev organizasyonla ilgili ilk korona virüs vakası Japonya’da doğrulandı. Oyunlara hazırlanmak üzere dün Tokyo yakınlarındaki Narita Uluslararası Havaalanı’na inen 9 kişilik Uganda milli takımı ekibinden bir kişinin karantina istasyonunda yapılan Covid-19 testinde pozitif sonuç verdiği açıklandı. Ekibin tamamının Japonya’ya gelmeden önce aşılandığı ve uçağa binişten önce yapılan PCR testinde negatif sonuç verdiği öğrenilirken, testi havaalanında pozitif çıkan ekip üyesinin karantinaya alındığı belirtildi. Testi pozitif çıkan ekip üyesinin kimliği açıklanmadı. Takımın diğer üyelerinin ise eğitim kampına katılmak üzere Osaka’ya gittiği bildirildi. Uganda milli takımı, 1 Haziran’da ülkeye varan Avustralya kadın softbol takımının ardından Japonya’ya gelen ikinci yabancı ekip oldu.

Muhalefetten eleştiri

Öte yandan, olimpiyatlarla ilgili ilk Covid-19 vakasının doğrulanması, eleştiri oklarının oyunların yapılması konusunda kararlı bir tutum sergileyen Japonya hükümetine çevrilmesine neden oldu. Muhalefetteki Anayasal Demokrat Partisi (CDP) Milletvekili Renho Saito, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda test ve aşı tedbirlerine rağmen ülkeye gelen ikinci kafilede Covid-19 tespit edilmesine atıfta bulunarak "Herkes bir dakika beklesin! Bu kez 9 dokuz kişi geldi, olimpiyatlar için 100 bin kişi gelecek. Bunun çocuklarımız için nasıl heyecan verici bir deneyim olacağını konuşmanın zamanı değil" ifadelerini kullandı.

Salgına rağmen geri sayım

2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları sporcular, ulusal olimpiyat komiteleri ve dünya kamuoyunun Covid-19 salgını nedeniyle dile getirdiği endişelerin ardından bu yıla ertelenmiş, olimpiyat oyunlarının 23 Temmuz - 8 Ağustos 2021, paralimpik oyunlarının ise 24 Ağustos - 5 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Japonya’daki sağlık meslek örgütleri başta olmak üzere bazı kamuoyu kesimleri potansiyel risk nedeniyle dev organizasyonun iptal edilmesi çağrısında bulunurken, Japonya hükümeti ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) organizasyonun erteleme kararının ardından planlandığı şekilde gerçekleştirileceğine dair kararlılığını yinelemişti.

Japonya’da Covid-19 vakalarının toplam sayısı dün itibariyle 784 bin 662’ye ulaşmış, ölü sayısı da 14 bin 419’a yükselmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.