Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşte 1 bardak koladaki şeker

Dünya genelinde gazlı ve şekerli içeceklere karşı başlatılan kampanyalar sonrası dünyanın en büyük içecek firmalarından Coca-Cola Türkiye’deki internet sitesi altında merak edilen sorulara cevap verilen bir bölüm açtı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2014 21:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2014 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İşte 1 bardak koladaki şeker
 Siteyi ziyaret edenler Coca-Cola hakkında merak ettiği her şeyi sorabiliyor ve daha önce sorulmuş sorulara verilen cevapları okuyabiliyor. Kolalı içeceklerle ilgili yıllardır en merak edilen konuların başında gelen aşırı kalorili olup olmadıkları ya da ne kadar şeker içerdikleri de bu soru/cevap bölümünde açıklığa kavuşturulmuş oluyor. Coca-Cola’nın açıklamasına göre bir bardak kolada 7 küp şeker bulunmakta yani 1 litre kola içen birisi yaklaşık 28 küp şekerlik enerji alıyor.

İşte Coca-Cola’ya yöneltilen bazı sorular ve cevapları:

-Koladaki şeker miktarı ne kadardır?
Bir bardak (yaklaşık 250 ml) Coca-Cola’da 28 gr. yani yaklaşık olarak 7 küp şeker bulunmaktadır.

-Kola obeziteye neden olur mu?
Coca-Cola da dahil, herhangi bir yiyecek veya içecek, tek başına obezite problemine yol açmaz. Tüketilen tüm gıda ve içecekler, kaynağı farketmeksizin kalori alımına katkıda bulunur. Yaktığınızdan fazla kalori almadığınız sürece bütün yiyecek ve içecekler dengeli beslenmede yer alabilir. Gittikçe artan hareketsiz yaşam tarzının, obezite sorununun birincil nedeni olduğunu gösteren pek çok araştırma mevcut. Önemli olan fiziksel aktivite ve dengeli beslenmenin iyi anlaşılması ve günlük yaşamda yerini alması.

-Sağlıklı bir hayat için günde en çok kaç bardak kola içmeliyiz?
Tüketilen tüm gıda ve içecekler kaynağı farketmeksizin kalori alımına katkıda bulunur. Tüketicilerimizin bilinçli tercihler yapabilmesi için, Coca-Cola da dahil tüm ürünlerimizin enerji ve besin değerleri ambalajlarımız üzerinde yer almaktadır. Coca-Cola’yı da tüm gıda maddeleri gibi, enerji dengenizi (aldığınız ve harcadığınız kalorilerin dengesini) ve sıvı alımınızı göz önünde bulundurarak tüketmenizi tavsiye ederiz.

-Sütün bile fazlası zararlıyken kolanın hiç zararlı özelliği yok mu?
Coca-Cola ürünümüzün içeriği de dahil olmak üzere tüm ürün içeriklerimiz dünyadaki gıda otoriteleri tarafından onaylıdır. Coca-Cola da tüm yiyecekler ve içecekler gibi dengeli ve yeterli beslenme düzeni içerisinde bireysel farklılıklar göz önünde bulundurularak makul miktarlarda tüketilmelidir. Aynı zamanda, tüketilen tüm gıda ve içecekler kalori alımına katkıda bulunur. Tüketicilerimizin bilinçli tercihler yapabilmesi için, Coca-Cola da dahil tüm ürünlerimizin enerji ve besin değerleri ambalajlarımız üzerinde yer almaktadır. Tüm ürünlerimiz, dengeli ve yeterli bir beslenme ve fiziksel aktivite düzeni içinde tüketilebilir.

-Uykusuzluk yapar mı?
Coca-Cola içinde az miktarda kafein bulunur. Kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte kafeinin etkisi geçicidir. Makul miktarda kafein metabolizmayı uyararak, uyanıklığı, zihinsel konsantrasyonu ve performansı arttırabilir. Coca-Cola’nın bir bardağında (yaklaşık 250 ml) 24 mg kafein bulunur. Karşılaştırma yapacak olursak, aynı miktarda çayda 2, aynı miktarda kahvede ise 3 kat fazla kafein bulunur. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) makul miktarda (400 mg.a kadar) tüketilen kafeinin metabolizma üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığını belirtir.

-Kola bağımlılık yapar mı?
Bağımlılık terimi yiyecek ve içeceklerle ilişkili olarak sıklıkla kullanılıyor olsa da, bağımlılık esasında ciddi bir sağlık sorundur. Gıdalarda şeker ve kafeinin bağımlılık yaptığı ile ilgili görüşler olmasına rağmen kesin bilimsel kanıt bulunmamaktadır. Şeker ve kafein uzun yıllardır güvenle kullanılan gıda maddeleridir. Şeker ve kafein içeren yiyecek ve içecekler de dahil tüm gıdalar, fiziksel aktivite ile desteklenen dengeli ve yeterli beslenme düzeni içinde tüketilebilir.

-Kola sağlıklı mıdır?
Coca-Cola ürünümüzün içeriği de dahil olmak üzere tüm ürün içeriklerimiz güvenlidir ve dünyadaki gıda otoriteleri tarafından onaylıdır. Ürünlerimizi dünyanın 200’den fazla ülkesinde kamu kurum ve kuruluşlarının gerekliliklerine ve gıda mevzuatlarına uygun olarak satışa sunarız. Tüm ürünlerimiz, dengeli ve yeterli bir beslenme ve fiziksel aktivite düzeni içinde tüketilebilir.

-Kolamı soğuk içmek istemiyorum kaynatıp içsem olur mu?
Coca-Cola’yı kaynatarak içilmez. Coca-Cola kendine özgün tadı ile tüketime hazır bir gıda ürünüdür. Coca-Cola, ambalajında da belirtildiği gibi soğuk içilmesi tavsiye edilir. Coca-Cola’dan en mükemmel lezzetin alındığı sıcaklık 4 derecedir.

(merakettim.coca-colaturkiye.com)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.