Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göz çevresi kusurlarına ışık dolgusu ile çözüm

Medikal Estetik Hekimi Dr. Hülya Ettekin, gözaltı ışık dolgusunun hastaların göz çevresindeki renk değişikliklerini yorgunluk ve yaşlılık belirtilerini düzeltmek amacıyla kullanılan medikal estetik bir uygulama olduğunu söyledi.Göz çevresi...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Medikal Estetik Hekimi Dr. Hülya Ettekin, gözaltı ışık dolgusunun hastaların göz çevresindeki renk değişikliklerini yorgunluk ve yaşlılık belirtilerini düzeltmek amacıyla kullanılan medikal estetik bir uygulama olduğunu söyledi.
Göz çevresi derisi ince ve hassas bir deri olduğunu belirten FBM Tıp Merkezi Medikal Estetik Hekimi Dr. Hülya Ettekin, “Bu nedenle bu bölgede zamanla meydana gelen veya yapısal olarak var olan kusurlar çok fazla dikkat çeker. Gözaltı ışık dolgusu, hastalarda yorgun ve yaşlı bir görünüme neden olan, gözaltındaki ince çizgileri, koyu renk halkaları, gözaltı çukurluk ve gözyaşı oluğundaki belirginliği düzeltmek amacı ile kullanılabilen medikal estetik bir uygulamadır” dedi.
Yapılan uygulama hakkında bilgi veren Ettekin, “Gözaltı ışık dolgusu göz çevresindeki şikayetleri cerrahi gerektirecek kadar ileri derecede olmayan ya da göz kapağı estetik cerrahi operasyonuna kendisini henüz hazır hissetmeyen seçilmiş vakalarda hastanın mevcut şikayetlerini azaltmak amacı ilk kullanılabilir. Hastanın göz çevresindeki estetik kusurlarını gidermek amacıyla kullanılan gözaltı ışık dolgusu hiyaluronik asit yanı sıra vitamin ve aminoasitler içerir. Bu içerik sayesinde yapılan dolgu ayrıca bir dermal yeniden yapılanma da sağlar. Diğer dermal dolgularda da olduğu gibi gözaltı ışık dolgusu içeriğindeki hiyaluronik asit normalde de cilt altı dokumuzun mevcut bileşenlerinden biri olduğu için bu dolgular vücudun eksik volümünü tamamlamak amacıyla kullanılan oldukça güvenli biyo-uyumlu malzemelerdir. Göz çevresindeki kusurlu görünümü düzeltmek amacıyla yapılan ışık dolgu uygulaması hem hasta hem de hekim açısından kolay ve hızlı bir işlemdir. Prosedürün uygulanma süresi tecrübeli bir uygulayıcı için 10-15 dakika ile sınırlıdır. Kullanılan materyalin içerisinde ilave olarak bulunan anestezik madde sayesinde hasta herhangi bir acı veya yanma hissetmez. İşlem esnasında 1-3 cc dolgu maddesine gereksinim duyulabilir. Hastanın göz etrafında gerçekleşen düzelmenin etkinlik süresi ortalama 12 aydır. Bu sürenin sonunda uygulamayı tekrarlamak gerekli ve mümkündür” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.