Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a Covid-19’un hatırlatma dozu yapıldı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, korona virüse karşı hatırlatma dozunu yaptırdığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2021 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2021 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, korona virüse karşı hatırlatma dozunu yaptırdığını duyurdu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile korona virüs ile mücadele kapsamında Covid-19 hatırlatma dozunu ve grip aşısı yaptırdığını açıkladı. Aralık 2020’de korona virüs olan ve 31 Mayıs’ta ilk doz aşısını yaptıran 43 yaşındaki Macron’un hatırlatma dozu 2’inci dozu oldu.

Fransa’da daha önce Covid-19’a yakalanmış kişiler için tek doz aşı uygulanıyor.

Fransa’da hatırlatma doz kampanyası başladı

Ülkede hatırlatma dozu olarak kabul edilen 3.doz, cumartesi gününden itibaren önceki dozdan 5 ay sonra 18 yaş ve üzerindeki tüm yetişkinlere yapılmaya başlandı. Fransa Sağlık Bakanı Olivier Véran, hatırlatma dozunun 18 yaş üzerindekilere yapılmaya başlanmasıyla yaklaşık 3 milyon aşı randevusu alındığını duyurdu.

Hatırlatma dozu sağlık kartı için zorunlu olacak

15 Ocak’tan itibaren 18 ile 65 yaş arasındaki tüm Fransızlar için hatırlatma dozunun sağlık kartının geçerliliği için zorunlu hale geleceği bildirildi. Sağlık kartında kişilerin aşı bilgisi, son 24 saate ait negatif test sonucu ya da son 6 ayda hastalığa yakalanıp iyileşmiş olma bilgileri yer alacak. Covid-19 sağlık kartı restoran, bar, kafe, düğün, seminerler, ticaret fuarlarının yanı sıra aralarında tren, uçak ve otobüslerin bulunduğu uzun mesafeli toplu taşımada, hastanelerde ve huzurevlerinde bulunan ziyaretçiler ve hastaneye acilden girmeyen hastalar için zorunlu hale geldi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.