Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık ve Zaman

Yazının Giriş Tarihi: 11.11.2018 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.11.2018 00:04

Yüce Allah’ın kullarına bahşettiği en değerli nimetlerin başında Sağlık ve Zaman gelir.

Buna rağmen kimi insanlar bu nimetlerin kıymetini bilememekte, onları verimli bir şekilde değerlendirememektedir. Bunun sonucu olarak da zarar ve ziyana uğramaktadırlar

Hayatta sağlık olmadan  hiç bir şeyin tadı olmaz. Yaşamımız boyunca sahip olabileceğimiz en değerli şey sağlığımızdır. Sağlıklı olmadıktan sonra dünya bizim olsa da bir anlamı olmaz. Sağlığımız olduğu sürece emek vererek, çaba göstererek tekrardan sahip olduklarımızı kazanmamız mümkündür. Sağlığın değerini anca onu kaybedince anlarız, sağlıklı olduğumuz vakit önemsiz olarak görüp dünya malı için çabalarız. Ne zaman hastalandığımız zaman olursa o zaman her şey için pişmanlık duyarız.

Sağlıklı olmanın en başlıca şartı temiz olmaktan geçer. 

Bu nedenle insanların sağlığını korumasındaki en büyük etken temizliktir.

Sağlığımıza ulaşmak için yediklerimize içtiklerimize ve yaşantımıza dikkat etmeliyiz. 

Bu sebepten dolayı insanlar bedenlerinin ve yaşam alanlarının temizliğine son derece önem vermelidir. Bunun sonucunda insanlar daha sağlıklı ve dinç olurlar.

Hem dünyada huzurlu olabilmek, mutlu yaşayabilmek hem de ahiret hayatını kazanabilmek için sağlıklı olmak büyük önem arz eder.

Her türlü tedbir ve korunmalara rağmen hasta olursak devam ederse, şifa aramak için sağlık kuruluşlarına gitmek ve tedavi olmak dinimizin bir emridir.

Zaman

Şüphesiz maddeten ve manen ilerlemenin, teknik ve medeniyet yarışını kazanabilmenin yolu da zaman sermayesini en verimli bir şekilde değerlendirmekten geçmektedir.

Zamanlarını verimli bir şekilde kullanmasını bilmeyenler ya da tamamen israf edenler; teknik güce, medeni üstünlüğe, ekonomik bağımsızlığa sahip olamazlar. Çünkü başarının ve ilerlemenin önündeki en büyük engellerden biri zaman israfıdır.

Maalesef günümüzde pek çok kimse vakit yokluğundan şikâyet etmektedir. Kime sorsanız, zamanı pek yoktur. Hâlbuki lüzumsuz ve faydasız işlerin peşinden koşuşturmaktan, ya da boşa zaman harcamaktan hayatî önem arz eden işleri yapmaya zaman kalmamaktadır. Unutmayalım ki, kaybedilen birçok şey telafi edilebilir, servetler yeniden kazanılabilir, insan zamanla mal, mülk ve servet sahibi olabilir, ama boşa geçirdiği zamanını ve gayesinin dışında harcadığı ömür sermayesini asla geri getiremez. “Vakit nakittir”, “Vakitlerle yakutlar satın alınabilir ama yakutlarla vakitler satın alınamaz” gibi atasözleri bu hususu en güzel şekilde ifade etmektedir

“Beş şey gelmeden önce beş şeyin kıymetini bilin:

Ölüm gelmeden önce hayatın,

Hastalık gelmeden önce sağlığın,

Meşguliyet gelmeden önce boş vaktin,

İhtiyarlık gelmeden önce gençliğin,

Fakirlik gelmeden önce zenginliğin.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.