Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Refik Özen'e yeni görev…

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2019 00:00

Ak Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, TBMM Savunma komisyonunun yanında Tıbbi Aromatik Bitkiler Araştırma Komisyonunda sözcü üye olarak görevlendirildi. Bu hafta Cuma gününden itibaren Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis'te incelemelerde bulunacak heyet bölgede üretimi yapılan karagül, kırmızı biber gibi bitkilerin üretim ve yetiştirme koşullarını yerinde inceleyecek.

Bu şehirlerde ki üniversitelerden de brifing alacak heyet, doğal bitkiler üzerinden hormonsuz gıdanın yeniden güçlendirilmesi çalışmalarının yolunu açacak yasalar için çalışma üretecek. Küresel ekonomi de 115 milyar dolar değerinde pay sahibi olan tıbbi aromatik bitki sektörünün Türkiye'nin güç kazanması hedefleniyor. Stratejik öneme sahip bitkiler arasında bulunan bu sektörel çalışma aynı zamanda GDO sorununu da çözecek ilk resmi adım diyebiliriz. Tekstil, kozmetik ve ilaç sanayiinde etkin kullanılan bu bitkiler yeni dönem de yerli sanayi içinde yerli hammadde olması açısından ithal karşısında yeni bir artı güç oluşturmuş olacak.

Bursa'nın bu anlamda komisyonda temsil edilmesi kent adına da önemli. Önceki aylarda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından da ön çalışmaları yapılan bu sektör, kentsel sanayimiz için yeni bir argüman.

Okyanus ötesi…

Türkiye'nin kader ağlarını son dönemde Türk Milliyetçiliğinin ve siyasilerinin öremediğini görüyoruz. Bana göre orta yaş gençlik kendilerine göre ileri yaş ihtiyarlar, "Türkiye'yi 1945'ten beri Amerika yönetiyor evlat" diyorlar. Yine İngiliz istihbarat servislerinin Türkiye ve MİT bünyesinde ki ağırlığına değinmeden geçmiyorlar. Önceki akşam Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ekim ayı Olağan Meclis toplantısına katıldım. Meclis sonrası yemek masasında Recep Tayyip Erdoğan sevdalıları ile girdiğimiz koyu ve hararetli muhabbetten Ak Parti’nin sevdiğimiz İl Yöneticisi Karacabey masasına kaçmış olsa bile, sonuç itibariyle hepimiz Ak Parti’nin Erdoğan'ın çok uzağında olduğunda hem fikir olduk.

Emekliler ve iş insanları ile koyu sohbeti seviyorum. Bazen bir araba dayak yiyeceğim korkusu sarıyor olsa bile, "abi hata sizin, o dönemlerin hatalarını biz, bizim dönemlerin hatalarını bizim çocuklar ödüyor. Hep 20 yıl geriden geliyoruz" dediğimde kurtarıyorum paçayı. Aslında gerçek bu. Herkes herşeyin fazlası ile farkında. Ama insanlar ekonomik sıkıntılardan bunalmışlar ve heyecan arıyorlar. Tabi heyecanın dozu artınca, iş yeşil sahaları aratmıyor bazen….

Türkiye'nin geleceğine dair fikirleri okyanus ötesinden vermeye başladı yine Amerika. Kışkırtıcı söylemler, duruşsuzluk ve herşeyden önemlisi sözünün eri olamamak tabirleri Amerika için söylenen en hafif ifadeler. Amerika, Trump döneminde iyiden iyiye şirazeyi kaybetti. Öyle ki, Türkiye ile Amerika arasında yaşanan güvensizlik neredeyse eksiye düşmek üzere… Peki, uluslararası ilişkiler anlamında yaşanan bu kriz nereye kadar Türkiye'nin alttan alması ile devam edecek? Türkiye'nin okyanus ötesinden gelen mesajlara hem ekonomik hem de siyasi anlamda güçlü bir cevap vermesi şart. Hasılı, ulusal piyasalarda herkes günü kurtarma derdinde…

Her ne kadar okyanus ötesinden gelen karın sesleri canımızı sıkıyor olsa bile, umutlarımızı kırmaya yetmiyor. Taşı toprağı altın olan Anadolu’nun bitkileri de görmekteyiz ki fazlası ile değerli. Bu anlamda yeni görevinden ötürü Ak Parti Bursa Milletvekili Refik Özen'e hayırlı olsun derken, sanayicilerimize de gözünüz aydın olsun diyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.