Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Profesör Sezai Coşkun

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2020 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2020 00:01

Sezai Coskun: 1980 yılında Erzurum’da doğdu; ilk öğrenimini burada orta öğrenimini Bursa’da tamamladı. Lisans ve doktora eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı ve çeşitli üniversitelerde Türk Dili be Edebiyatı alanında dersler verdi. Modem Türk edebiyatı alanında bir çok akademik makaleye ve kitaba imza attı. Müvekkilime, 16.12.2020 tarihinde, @skr_prtkli isimli sahte hesap sahibi tarafından twitter aracılığı ile iftira atılmıştır. Atılan iftira ve ağır ve galiz hakaretten dolayı Kamuoyunu bilgilendirmek adına Duyuru yapma zaruretimiz hâsıl olmuştur. Avukat Murat ARAT KAMUOYUNA DUYURU

Adıma, 16.12.2020 tarihinde @skr_prtkli isimli sahte hesap sahibi tarafında twitter aracılığı ile atılan iftira ile alakalı olarak açıklama yapma lüzumu hâsıl olmuştur.

Bir insanı tacize veya benzeri iradesi dışı bir eyleme maruz kalması durumunda bunu paylaşması, hakkını araması, destek istemesi mutlaka korunması ve kullanılması gereken bir haktır. Kamuoyunun bu tür eylemler karşısında hassasiyetini canlı tutması ve tepki göstermesi de bir insanlık vazifesidir. Ancak; Bu tür bir eylem vuku bulmadığı halde bulmuş gibi suçlamada bulunmak bir hak arayışı değil, alçakça bir iftiradır. Ne gerçek kimliğini açıklamayan bir kullanıcı tarafından yazılan twitlerde iddia edildiği gibi 2006 yılında, ne de ömrümün herhangi başka bir döneminde taciz eyleminde bulundum. Yazılanlar alçakça atılmış iftiralardır. Bu iftira karşısında hakkımı hukuki olarak sonuna kadar arayacağımı da vurgulamak isterim. Bana desteklerini esirgemeyen başta aileme, arkadaşlarıma, öğrencilerime ve kamuoyuna çok teşekkür ederim. Kamuoyuna saygılarımla Sezai COŞKUN Üstte paylaştığımız yazıda görüldüğü gibi mağdur edilmeye ve iftiralar ile karalama kampanyasına maruz kalmış Profesör Sezai Coşkun'u görüyoruz. Avukat dostumuz Murat Arat'ın konuya dikkat çekmesi ile olaya vakıf olup araştırmalara başlıyoruz, Şeker Portakalı (@skr_prtkli) isimli bir Twitter hesabı açılmış, 56 kişiyi takip ediyor ve kendisini de 200 kişi takip ediyor enteresan olan ise takip ettiği ,56 kişiden hiç biri bu fake hesabı takip etmiyor.

Sezai Coşkun Türkiye de yaptığı görevlerden sonra bir kaç yıldır Almanya da bir üniversitede hocalık yapmakta, bura da görev yapması bizler için sevindirici olmalı, fakat her nedense bizim milletin onarılmaz bir hastalığı var, başarılı insanları örnek almak yerine, onları konumlarından aşağı çekme hastalığıdır ve bu hastalığa kapılan zevat takımı bunu hedefe kilitlenmiş bir roket edasıyla hiç bir değeri umursamadan yaparlar.

Sahte hesaptan yapılan paylaşımlara bakınca atılan bu iftiralara insan olarak üzülüyor ve utanıyoruz. Özellikle ülke yetkililerinin imza attığı İstanbul sözleşmesinin ardından erkekleri koruma yasası çıkarılmalıdır diye düşünüyoruz, kadının beyanının esas sayıldığı bu sözleşme erkekleri yok sayıp iftiraya kurban gitmelerine yol açıyor. İşte Şeker Portakalı isimli sahte hesaptan Prof. Sezai Coşkun'da tam bu merkezden hedef alınmış , paylaşımlar İstanbul sözleşmesinin tam istediği nitelikte sözde mağdur edilmiş bir kadın fakat ortaya koyulan hiç bir belge yok. Avukat Murat Arat'ın üstlendiği bu dava da gerekli girişimler yapıldı hesabın sahte olduğu belirlenirken kim tarafından kullanıldığı tespit edilecek ve kamuoyuna örnek olarak bizde sonucu okurlarımızla paylaşacağız. Bura da bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Sosyal paylaşım sitelerinde açılan hesaplardan bize göre faal olan cep telefonu ve TC kimlik boşu istenmelidir. Yoksa bu sahte hesaplardan atılan iftiraların ve edilen hakaretlerin, küfürlerin sonu gelmez. Dinimiz de iftira ile ilgili bir çok ayet vardır, dünyevi isteklerine mağlup olan zavallıların attıkları iftiraların elbette bir bedeli olur. Bunlardan yalnızca ikisini paylaşmanız kâfidir. Al-i İmran Suresi, 24. ayet: Bu, onların: "Ateş bize sayılı günler dışında kesinlikle dokunmayacak" demelerindendir. Onların bu iftiraları, dinleri konusunda kendilerini yanılgıya düşürmüştür. Al-i İmran Suresi, 94. ayet: Artık bundan sonra kim Allah'a karşı yalan uydurup iftira düzerse, işte onlar, zalim olanlardır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.