Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sermin Can Özensoy Milletvekili aday adaylığını açıkladı

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Sermin Can Özensoy, İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamayla İYİ Parti Bursa Milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2023 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2023 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sermin Can Özensoy Milletvekili aday adaylığını açıkladı

İYİ Parti il binası önünde gerçekleşen toplantıya, İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, eski ve yeni il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda heyecanlı olduğu gözlemlenen Sermin Can Özensoy “Bu benim ikinci milletvekili adaylığım ama gerçekten çok heyecanlandım. Çünkü bu kalabalık, partimize yönelen bu teveccüh gerçekten çok güzel. Bugüne kadar üzerime aldığım görevlerdeki sorunlara yaklaşımımda hak, adalet ve eşitlik ilkelerine uyarak mühendislik eğitimimden, mesleki tecrübelerim ve ailemden aldığım eğitimleri harmanlayarak çözüm bulmaya çalıştım. Ülkemizdeki toplumsal cinsiyet eşitsizliği, eğitimde sosyo ekonomik farklılık sebebiyle yaşanan fırsat eşitsizliği, üniversite mezunu liyakatli gençlerin, liyakatsiz kişilerin işgal ettiği kadrolara erişememesi, kadınların ve sokak hayvanlarının sahipsiz ve savunmasız bırakılması gibi genel sorunların çözümünde iktidarımızda katkı koymak istiyorum” dedi.

‘TÜRKİYE’DEKİ TÜM OLUMSUZLUKLAR SİYASET İLE DÜZELECEK’

Özensoy, “Tarım ve hayvancılık sektöründe, kooperatifleşsem, ürün bazında, bölgesel planlama, kadın çiftçilerin desteklenmesi konularını önemsiyorum. Bursa’da üreten kadınların ellerindeki ürünleri pazarlama konusundaki çaresizliğini gözlemlerken, çözümü için Beypazarı modelinin yurt sathında ilçelere yayılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Kadınların güçlenmesi ve üretkenliklerinin artmasının eğitim başta olmak üzere her konunun temelinde önemli bir parametre olduğunun farkındayım. Dünya, insanı, ağacı, hayvanı ile birlikte korunması gereken bir yerdedir. Bu yüzden, çevreye, yeşile, dereye, denize ve sokak canlarımıza sahip çıkmamız gerektiğini önemsiyorum. Evimde, bahçede, sokakta, masumca bakıp sevgi bekleyen canlara kayıtsız kalamıyorum. Türkiye’deki tüm olumsuzlukların siyaset yoluyla düzelebileceğine inanıyorum. Kadınların istediği saatte, yerde korku ve kaygılardan uzak eğlenebildiği mutlu bir ülke hayalim var. Finlandiya mutluluk endeksinde ilk sırada iken, ülkemin de milletimin de o endekste ilk beşte olmasını istiyorum. İYİ Parti iktidarında ve Genel Başkanımızın Başbakan olduğu, güçlendirilmiş parlamenter sistemle yöneltilen Türkiye idealim var. Bu amaçla çalışmak için Dün vardım, bugün de varım.”

‘MECLİSTE KADINLARIN, ÇOCUKLARIN SESİ OLMAK İSTİYORUM’

“Olaylara bakış açım hep öyleydi. Ülkemizde cinsiyet eşitsizliğinin, eğitime ulaşamama eşitsizliğinin, çocukların, gençlerin mutsuzluğunun bütün bunların siyasetle giderilebileceğine inanıyorum. Ülkemizde, şehrimizde özellikle kadınların desteklenmesini çok önemsiyorum. Birçok kadınımız korumasız bırakılan kadınlarımız, sokak canlılarımız sahipsiz kalan çocuklarımız, bunlara sahiplik bağlamında partimizde Bursa’nın sesi olmak ve meclise taşımak istiyorum. Başka ülkelerin insanlarının mutluluk içinde yaşarken, bizim insanımızın yüzünün gülmemesine çok içerliyorum. Bütün bunların çözümü dediğim gibi siyasetten geçiyor. Bunun için siyasette varım. Parti kurulduğundan beri de çeşitli görevler aldım. Olağanüstü kongrede genel idare kurulu üyesi ve daha sonraki ikinci olağan kongrede de yedek listeden genel idare kurulu üyesi seçildim. Şimdi de bütün aday adayı arkadaşlarımla birlikte teveccühlerinize talibiz. Milletvekili adayı oldum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Aydın bir Türk kadını, cumhuriyet kadını olarak, bir anne olarak kadınların mecliste temsil edilmesini çok önemsiyoruz. Çünkü çocuklarımızın geleceği bizim ellerimizde lider bir kadının arkasında partimin yönlendirdiği her göreve talip olarak çalışmaya devam edeceğim. Bütün arkadaşlarımla birlikte tarih yazacağız.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.