Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: “Ortadoğu Dörtlüsü’nün toplanması en acil görev haline geldi”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Gutteres ile yaptığı görüşmenin ardından Ortadoğu Dörtlüsü’nün acilen toplanması gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2021 22:46
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2021 22:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Gutteres ile yaptığı görüşmenin ardından Ortadoğu Dörtlüsü’nün acilen toplanması gerektiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Gutterres ile görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İsrail’in Filistin’e ait Doğu Kudüs ve Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Rusya, ABD, BM ve Avrupa Birliği’nin (AB) oluşturduğu Ortadoğu Dörtlüsü’nün acilen toplanması gerektiğini vurgulayan Lavrov, “Tek taraflı eylemler devam ediyor, oysa BM Güvenlik Konseyi de Ortadoğu Dörtlüsü defalarca tek taraflı eylemlerden uzak durulması gerektiğini dile getirmişti. Bugünkü görüşmede, bugün en acil görevin uluslararası arabulucular Rusya, ABD, BM ve AB’nin oluşturduğu Ortadoğu Dörtlüsü’nün toplanması olduğu yönünde ortak bir fikir birliğine vardık. Bunu yapmak, daha çok sayıda katılımcıyla diğer formatlarda bir araya gelmekten daha kolay” dedi.

“Görüşme, dışişleri bakanları düzeyinde olmalı”

Lavrov, Gutterres’e hitaben yaptığı konuşmada, “Dörtlü’nün koordinatörü olarak Genel Sekreter’e, taraflarla yapacağı bir çalışma içinde en kısa zamanda böyle bir görüşme organize etme konusunda güveniyoruz. Görüşmenin, dışişleri bakanları düzeyinde düzenlemenin daha doğru olacağını söyledik. Genel Sekreter’in sahip olduğu deneyim ve diplomasi ustalığı ile bunun için gereken koşulları oluşturabileceğini umuyoruz. Üyesi olan tüm ülkelerin BMGK’nin kararlarını uygulaması gerekiyor. BMGK’nin birliği, Orta Doğu, Afganistan, Libya, Yemen gibi meselelerin çözümü ile ilgili önemli araçtır. BMGK üye ülkelerinin, uluslararası hukukun üstünlük kazanması açısından bir araya gelmesi önemli” dedi.

Gutterres ise “Mesele taraflarının arasında diyaloğun oluşturulması konusunda yardımcı olmaya hazırız. Gerginliğin azaltılması ve barış sürecinin yeniden başlatılması yönündeki tüm adımları destekliyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.