Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Hasan Ertürk İYİ Parti'den aday adayı...

Prof. Dr. Hasan Ertürk İYİ Parti'den milletvekili aday adayı olduğunu İYİ Parti Bursa İl Binası'nda açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2023 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2023 21:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Prof. Dr. Hasan Ertürk İYİ Parti'den aday adayı...

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığında milletvekili aday adaylığını açıklayan Prof. Dr. Hasan Ertürk'ün konuşmasından satır başları şöyle;

6 Ekim 1954 Mustafakemalpaşa doğumluyum. Ulu önderim ismini taşıyan bu kentte doğmaktan büyük gurur duyuyorum. 

"DİPLOMALI İKTİSATÇIYIM"

Ben İktisatçıyım ancak diplomalı iktisatçıyım. Lisans ve doktora diplomam var. Öyle yalandan iktisatçı olanlardan değilim. 

Türkiye'de üniversite eğitimi, liselerden daha kötü hale geldi. Bundan mustarip olduğum için meslek hayatıma son verdim. Daha sonra siyasete atıldım. Cumhuriyet Halk Partisi'nden yönetimde bulunma teklifinde bulundular. Bende kabul ettim ve 1 sene görev yaptım. 

Partimiz kurulunca programını, tüzüğünü okudum. Orada bana çok yakın fikirleri gördüm. Pek çok kitap ve makale bulunuyor. Sivil toplum hareketleri içinde de yer aldım. 2 yıl Bursa İl TEMA temsilciliğini yaptım. 

Bursa Kent Konseyi'nin kurulduğu tarihte 4 yıl başkan yardımcılığı yaptım. Ak Parti hükümete geldikten sonra yaka paça dışarıya atıldık. Daha pek çok kuruluşta görev yaptım.

"NEDEN MİLLETVEKİLİ OLMAK İSTİYORUM?"

Ben Atatürk'ün ilkelerine bağlı bir aile içinde yetiştim ve eğitimimde hep bu yönde oldu. Kimileri Cumhuriyetimizi değiştirmeye hevesli. 

Bilim çöpe atılmak isteniyor. Ben bilimi tekrar kazanmak için, bir bilim adamı olarak çalışmak istiyorum. Son yıllarda Türkiye'nin asılsız büyüme rakamları. Türkiye büyüdü de benim cebim neden büyümüyor? Ben neden çocuğumu para yatırmadan okula gönderemiyorum? Bu büyümenin bana ne faydası var? Büyüme toplumun refahını yükseltmek amaçlı bir eylemdir. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.