Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Mustafa Kemal bölücü mü?"

Murat Akgün moderatörlüğünde gazeteciler Mehmet Barlas, Sevilay Yükselir, Mustafa Karaalioğlu, İbrahim Karagül ve Nihal Bengisu Karaca'nın katıldığı programda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2013 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2013 21:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Mustafa Kemal bölücü mü?"
 Şivan Perwer'e vatandaşlık vermeye hazırız

Diyarbakır'daki buluşma bir çok yönüyle çözüm sürecini güçlendiren bir adım oldu. Açılış töreninde yaklaşık 60 bin Diyarbakırlı bir araya geldi. Gerek Şivan Perwer'in 38 yıldan sonra kendi ülkesine gelmiş olması üzerinde düşünülmesi gereken konu. Kendisine de söyledim. Vatandaşlık konusunda böyle bir talep varsa bu konuda çözüme hazırız dedim. Şivan Perwer vatandaşlığı alma konusunda cevabı verecek. İleride kendisiyle bazı programlar yapacağız.

Mustafa Kemal de Kürdistan dedi, bölücü mü?

Irak Anayasasında geçen ifade... 'Kürdistan Bölgesel Hükümeti' diye geçer. Bu onların anayasal ismidir. TBMM resisi Mustafa Kemal imzalı bir kararname var. Kürdistan diye geçiyor. Bu ifadeleri kullanan Gazi Mustafa Kemal bölücü mü? Bunlar bizim tarihimizde olan gerçeklerdir. Türkiye Kürdistan'ı lafını kabul etmemiz mümkün değil. Diyarbakır Belediye Başkanının bu ifadeyi kullanmış olması bana göre şık değildir. Kendi bölgesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi'dir. Bunlar toplum içinde rahatsızlıklara neden olur.

Kaynak: T24
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.