Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu: Korkusuz bir savcı arıyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün seçim mitingleri için Mersin'de konuştu. Kılıçdaroğlu'nun hedefinde Başbakan Erdoğan vardı.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2014 22:53
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2014 23:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kılıçdaroğlu: Korkusuz bir savcı arıyorum
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mersin ve ilçelerinde seçmene seslendi. Yolsuzluk operasyonu üzerinden iktidarı eleştirdi. Refah bir ülke için birleşme çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında "Bütün Türkiye’ye sesleniyorum. Adı şaibeye bulaşmış bir kişi asla başbakanlık koltuğunda oturamaz" sözleriyle halka seslendi.

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:
"17 Aralık Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu yapıldı. Başbakan’a sesleniyorum adam gibi adamsan istifa et. İstifa eder mi? Çünkü istifa ederse nereye gideceğini biliyor. Bütün Türkiye’ye sesleniyorum. Adı şaibeye bulaşmış bir kişi asla başbakanlık koltuğunda oturamaz.

Bütün dünya onu şaibeli bir başbakan olarak görüyor. Yarın yurt dışına gittiği zaman başka bir ülkenin başbakanıyla karşılaşınca, o başbakan ne düşünecek? O koltuk halka hesap vermeyi onurlu gören, kul hakkı yiyenlerden hesap soranların yeridir. Mersin ayağa kalkmış, hükümet isitifa diyor, Mersin söylüyorsa tüm Türkiye söylüyor.

Rize’ye, Çanakkale’ye, Mersin’e gittim aynı slogan. Hala çıkmış meydanlara oy istiyor. Bu ülkenin namuslu insanları adı hırsıza çıkmış birine oy vermez. Bir gerçeğin altını çizmez istiyorum. Meydanlara çıktı dedi ki ben yolsuzluk yapanlardan hesap soracağım. Ben yolsuzlukla mücadele edeceğim dedi. Millet de inandı, başbakan yaptı. Ben yasaklarla mücadele edeceğim dedi. Millet gitti oy verdi. Türkiye’nin vicadanına sesleniyorum, AKP’ye oy veren vatandaşlarıma sesleniyorum. Siz inandığınız bir partiye oy verdiniz. Ama şimdi 17 Aralık günü, bunların maskesi indi. Sadece siz değil tüm dünya gördü. Size yalan söylediler, kandırdılar. Sizi kandıran bir siyasi liderin partisine oy verecek misiniz? Halkı kandırana oy verilmez.

Vatandaşlarım hırsız var diye bağırıyor. Geçen bir vatandaşım mitingine katılmış, ne diyor diye. Cüzdanı çalınmış ama korkmuş bağırmaya ‘hırsız var’ diye. Siz ayakkabı kutusunda korkan bir başbakan gördünüz mü? Manisa’da bir vatandaşımız karakola götürüldü hakaret ediyordun diye. O kadın tüm kadınlar gibi yürekli bir kadın. Yine Manisa’da bir üniversite öğrencisinin çantasında pankart bulmuşlar, üzerinde hırsız var yazıyor. Polis yine başbakana hakaret etti diye almış. Öğrenci de burda hırsız var yazıyor niye üzerine alınıyor demiş. Bu ülkede hırsız var deyince artık sadece bir kişi akla geliyor. 17 Aralık günü Başbakan oğlu Bilal’a telefon ediyor, evde ne var, paraları sıfırla diyor.

Yırtık ayakakbıyla siyasete girdim diyor. Şimdi dünyanın en zengin başbakanı. Her kuruş benim alın terimin karşılığıydı. Sen neden mal varlığını açıklamıyorsun? O sesler montaj diyor. Montaj olduğunu iddia ediyorsun: O ses kayıtlarını dünyanın en saygın sütdyolarına gönder karar versinler, TİB’in kayıtlarını açıkla. Açıklamıyor, çünkü gerçek olduğunu o da biliyor. Wikileaks çıktığında 2 ayrı kaynaktan kontrol ettik. Erdoğan’ın İsveç bankalarında 8 ayrı hesabı var diye. Daha önce eski genel başkanımız için de yapıldı. Sayın Baykal hemen bir dilekçe yazdı İsveç’e. Oradan bir cevap geldi ‘Baykal’ın hesabı yoktur’ diye. Senin de yoksa niye dilekçe vermiyorsun. “Evlatlarıma helal lokma yedirmedeğim halde” diyor milllete mitinginde. Biz de aksini söylemiyoruz. Sen nasıl bir babasın, oğlunu ortak ediyorsun. Ne diyordu hırsızlık babadan oğula geçmez. Sen kendi hırsızlıklarına evlatlarını ortak ettin. Sende hiç edep yok mu? Bugün gazetelerde bir haber var. AB’ye demişler ki biz yargıya müdahale etmiyoruz. Her adımları yalan."

'Demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz'

Kılıçdaroğlu bugün seçim mitingleri kapsamında ilk durağı Silifke’ydi. Kılıçdaroğlu, orada da hukukun üstünlüğüne dayalı bir yönetim vaad ettiklerini söyledi.

"Demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz. Hukukun üstünlüğünü yeniden inşa edeceğiz. Bağımsız ve tarafsız mahkemeleri yeniden kuracağız. Biz özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı altın tepsi içinde almadık. Dedelerimiz, babalarımız Çanakkale’de kucak kucağa yatıyor. Bize daha güzel bir Türkiye’yi bıraktılar. Biz çocuklarımıza daha güzel, aydınlık bir Türkiye bırakmak zorundayız. Beraber mücadele edeceğiz bunun için. Haramilerin saltanatını yıkacağız. Bu ülkenin kardeşliğe, beraberliğe, birlikte yaşamaya ihtiyacı var. Bu ülkede anneler çocuklarını okula güler yüzle göndermeli. Bu ülkede her gece tencere kaynamalı. Hiçbir çocuk yatağa aç girmemeli. Temiz bir siyaset istiyorsanız, halka hesap vermeyi namuslu gören bir siyaset istiyorsanız adres belli. Adres: Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi, Cumhuriyet Halk Partisi’dir."

Silifke'ye grup başkanvekili olarak geldikten sonra genel başkan olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, bir dahaki sefere de Başbakan olarak geleceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, demokratik yollardan mücadele vereceklerini vurgulayarak, "Daha önce 'Haramilerin saltanatını yıkacağız' demiştim ama haramilikleri bu kadar açık ortaya çıkmamıştı. Şimdi çok açık ve net hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı" diye konuştu. Ülkede hırsızın kim olduğunu artık 76 milyon yurttaşın bildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin vicdanına sesleniyorum, hangi ülkenin Başbakanının oğlunun evinde 1 milyar Euro para olur Dünyanın vicdanına sesleniyorum, bir diktatörün yönettiği bir ülkenin demokratik olamayacağını, insanların baskı altında olacağını artık bütün dünya biliyor" dedi.

'KORKMAYAN SAVCI ARIYORUM'

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 1940'ları yaşamadığını, o yıllarda Almanya'da Hitler'in halka baskı yaptığını vurgulayarak, şu an aynı koşulların yaşatılmaya çalışıldığını öne sürdü. Üreticinin alın terinin karşılığını alamadığını, işsizliğin "diz boyu" olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Eğer bir siyasal iktidar devleti soymaya kalkarsa üretici, alın terinin karşılığını alamaz, işsizliği kimse engelleyemez. Size sözüm, bizim iktidarımızda siyasetçiler asla zenginleşmeyecek, zenginleşecek olan halkın kendisi olacaktır" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, artık Türkiye'yi kimsenin geriye götüremeyeceğini, geleceğe umutla bakmak zorunda olduklarını belirterek, bunu da halkın iktidarıyla başaracaklarını söyledi. Dört eski bakan hakkında fezlekelerin TBMM'de olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, "Korkmayan bir savcı arıyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde mazot fiyatını 1,5 liraya indireceklerini yenileyerek, "Son 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun mali boyutu 85 milyar Euro. Yani 247 milyar. Ömür boyu çiftçiye bırakın mazotu 1,5 liradan, bedava verseniz yine bu parayı karşılamaz. O nedenle söylüyorum, üretici kardeşim hiç meraklanma, halkın iktidarında mazotu 1,5 lira yapacağım. Kaynağını da okul hakkı yiyenlerden parasını tahsil edip, size vereceğim" diye konuştu.

(ntvmsnbc)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.