Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti Keles’te, İzzet Kaya Güven Tazeledi

Bursa’nın en uzak dağ ilçesi Keles’te tam anlamıyla bir İYİ Parti rüzgarı esti. 5 Mart Cuma Günü yapılan olağanüstü kongrede, bir süre önce atama ile göreve getirilen İzzet KAYA, tek liste ile girilen seçimlerde güven tazeleyerek yeniden kolları sıvadı.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2021 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2021 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İYİ Parti Keles’te, İzzet Kaya Güven Tazeledi

İYİ Parti Bursa İl Teşkilatının, Selçuk TÜRKOĞLU’nun Başkanlığında kalabalık bir heyetle iştirak ettiği kongreye ilgi büyüktü. Keles Belediye Başkanı ile AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi İlçe Başkanlarının da katıldığı olağanüstü kongre saygı duruşu, İstiklal marşı ve helikopter kazasındaki şehitlerimiz için okunan Kur’an tilaveti ile başladı.

“DAĞ YÖRESİ İSYAN EDİYOR”

İYİ Parti GİK Üyesi ve Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Hasan TOKTAŞ’ın divan başkanlığında gerçekleştirilen kongrede, ilk olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER’in gönderdiği mesaj okundu.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İzzet KAYA, dağ yöresi üreticisinin içinde bulunduğu ekonomik durumu, son derece net rakamlarla ifade ederek, “Dağ köylüsü haklı olarak isyan ediyor” dedi.

Süt ile yem ve gübre fiyatlarında oluşan, geçmişle bugün arasındaki bariz farklılıkları dile getirerek konuşmasına başlayan Başkan KAYA, dağ köylüsünün giderek nasıl yoksullaştığına vurgu yaptı.

İYİ Parti Keles İlçe Başkanlığı’na seçilerek güven tazeleyen İzzet KAYA, kongrede üyelere karşı yaptığı ve büyük ilgi çeken teşekkür konuşmasında dağ köylerindeki üreticilerin, içinde bulunduğu ekonomik çıkmazı, son derece net ve çarpıcı rakamlarla ortaya koydu.

“1 ÇUVAL YEM, BUGÜN TAM

60 LT SÜT EDİYOR”

AKP öncesi 20 litre süt parası ile bir çuval yem alınabildiğini belirten Başkan KAYA, “Bugün 60 litre süt satarak ancak bir çuval yem satın alabiliyoruz” dedi.

“Yem böyle de gübre farklı mı?” diye de soran KAYA, köylünün durumunu bugün itibarıyla karşılaştığı güncel fiyatlarla ortaya koyarken şunları söyledi:

“Bu iktidardan önce 46 litre süt parası ile bir çuval gübre alabilirken, şimdi tam 90 litre süt parası ile bir çuval gübre alabiliyoruz.

Gelelim et hesabına.

AKP öncesi, mezbahada 1 kg et karşılığında bir çuval yem alabilirken, bugün 3 kg et karşılığında ancak bir çuval yem satın alabiliyoruz.

“MAZOT DA TAM 3’E KATLADI”

Hadi gelin bir de meyve ile mazot kıyaslaması yapalım.

AKP öncesi 1 kg çilek parası ile 1 litre mazot alabiliyorduk, bugün gelinen noktada, 1 litre mazot için tam 3 kg çilek satmamız gerekiyor.

Aynı şekilde AKP öncesi kiraz 4 TL ilken, aynı kiraz bugün yine en fazla 4 TL’ye satılabiliyor.

Bu iktidar döneminde 19 yılda nereye geldiğimizi, ne kadar fakirleştiğimizi, bu kıyaslamaları göz önünde bulundurarak, varın bir de siz düşünün.”

İzzet KAYA Başkanlığında seçilen yeni yönetim kurulunu kutlayan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk TÜRKOĞLU da Keles’in de İYİLER KERVANI’na katılacağını ifade etti.

TÜRKOĞLU, “Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Keles’te de vatandaşımızın partimize olan teveccühünün farkındayız. Yeni yönetim kurulumuzun bu ilgiyi daha da arttıran çalışmalar yapacağına yürekten inanıyoruz. İl Teşkilatımız olarak Keles ilçe yönetimimizin her daim yanında ve destekçisi olacağız. Ülkemizde her şey İYİ oluncaya kadar hep birlikte canla başka çalışacağız” şeklinde konuştu.

GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

Tek liste ile yapılan seçim sonrasında İYİ Parti Keleş İlçe Yönetimi şu isimlerden oluştu:

Halil İbrahim GÜNEY, Aynur ADIGÜZEL, Serhat ULUDAĞ, Mehmet ÇAKIN, Mehmet PİRCAN, Mustafa ŞAHİN, Ramazan ALGIN, Hakkı KAYA, Celal SEVGİN, Emir AYMA, İlker ANBAR, Bahri AVDAN, Mücella ŞAHİN, Ali Osman TEYİN, Selamettin Lütfü KÖSE, İhsan ÖZDEMİR, Recep KOÇDEMİR, Özer YAĞCI, Ahmet AYBEY, Bayram AKSU, Ahmet SELÇUK.

İl delegeliklerine ise İzzet KAYA, İsmail YENİ, İlker ANBAR asil, Mehmet ÇAKIN, Mustafa ŞAHİN ve Halil İbrahim GÜNEY yedek olarak seçildiler.

Yönetim Kurulu’nun ilk toplantısında görev dağılımı ise şu şekilde oluştu:

İzzet KAYA(Başkan), Halil İbrahim GÜNEY(Teşkilat Başkan Yardımcısı), Aynur ADIGÜZEL(İlçe Sekreteri ve Eğitim Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı), Serkan ULUDAĞ(Sayman), İlker ANBAR(Parti Sözcüsü), Mücella ŞAHİN(Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı), İhsan ÖZDEMİR(Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı), Ramazan ALGIN(Gençlik Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı), Recep KOÇDEMİR(STK ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.