Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gezi’de ölenlerin anıtını dikeceğim

CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül, seçilmesi durumunda Taksim’e, Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden 7 kişinin anıtını yapacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2014 06:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2014 07:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gezi’de ölenlerin anıtını dikeceğim
 Beşiktaş’ta parti otobüsünün üzerinden halka seslenen Sarıgül, “Büyükşehir Belediyesi o dozerleri Taksim’e götürmeseydi, 7 evladımız aramızda yaşıyordu. 30 Mart akşamından sonra yapacağımız ilk işlerden bir tanesi hocalarla birlikte Taksim’e gideceğiz ve 7 demokrasi şehidinin anıtını yapacağız” diye konuştu.

MÜDÜR SERBEST BAŞBUĞ TUTUKLU

Sarıgül, Ergenekon davasında tutuklu bulunan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ hakkında da değerlendirmede bulunarak “10 yıl görev yaptı. Bir şey bulamadılar. 10 yılın sonunda Türkiye Cumhuriyeti’nin Genelkurmay Başkanı tutuklandı. Kutularından 4.5 milyon dolar çıkan genel müdür serbestken, Genelkurmay Başkanı tutuklu” dedi. 1.5 yıl önce anketler sonucu otobüslerin renginin sarı olduğuna dikkat çeken Sarıgül, “Otobüs rengi ile birlikte şoför arkadaşlarımızın kravat rengi de sarı olmuştu. 15 gün önce sarı kravat ve yelekleri toplattılar. Onlara siyah kravat verdiler. Sarı kravatları acaba Sarıgül korkusuyla mı toplattınız? Oldu olacak otobüsleri de siyaha boyayın” dedi.

(Hürriyet)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.